Kupa 3D LED TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hellwet
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Kupa 3D LED TV

Príspevok od používateľa hellwet »

čaute rozmýšľame nad kúpou novej LED TV do obývačky, ktorá by mala byť 46" a pokiaľ sa dá zohnať do ceny 1 200e tak aj 50". Najlepšie by bolo, kebyže je to značka samsung, lebo máme 3D blu ray od samsungu tak aby to spolu spoplupracovalo. Rozmýšľame nad touto tv

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/46-samsung-ue46es6800-d308018.htm
Pokiaľ by ste vedeli zohnať aj lepšiu za takú istú cenu, tak nemám problém :). Len teraz chcem vedieť, že či zatiaľ sme teda som vybral dobrú TV alebo nie
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Kupa 3D LED TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ak 3D tak jednoznacne pasivne. Pasivne 3D ma oproti aktivnemu vela vyhod. Tym padom ale z vyberu odpada Samsung.
Pozri LG 47LM620s/660s/670s. Cez CEC by mala s tym kinom(prehravačom) spolupracovat akakolvek znacka, aj ked nie az v takom rozsahu ako znacka rovnaka.
hellwet
Star
Star

viem, ze pasivne 3D je lepsie. Ale ked som bol v hoci akom elektro obchode a som skusal pasivne, ci aktivne 3D tak to aktivne sa mi furt zdalo lepsie a prave o tom hovorim o tej kompatibilite LG telky a samsungovskeho blu ray prehravacu, ze by sme nemohli vyuzit vsetky funkcie toho prehravacu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Funkcie využiješ, toho sa neboj. Vidieť to v predajni je fajn, ale doma su ine podmienky. 1. Aktivne 3D blika, chviľka v predajni vadiť nemusi, ale čo tak po celom filme, alebo viacerych?! Teba to vadiť nemusi, ale niekomu v rodine už hej. 2. Pri aktivnom musiš sedieť čo najviac kolmo na tv, ak to sleduje viac ľudi, už môže byť problem. 3. u pasivu je oveľa menši crosstalk 4. aktivne bryle su drahe (od 30€) + treba ich nabijať, okuliare na pasiv stoja par eur
hellwet
Star
Star

no s tym prvym bodom by som mozno ja mal problem. Lebo ja nosim okuliare, tak je mozne, ze by mi to aj vadilo. Viem, ze aktivne 3D okuliare su drahsie ako pasivne a to je tiez podla mna dost velka nevyhoda. O tom 2 bode to neviem lebo, ze ci je to pravda len som sledoval dake videa na youtube a tam o tom rozpravali. Treti bod by si mi mohol prosim ta priblizit? lebo ani neviem co znamena crosstalk. K tomu smsung blu ray, pokial by sme kupili LG smart tv tak by to spolu spolupracovalo bez problemov alebo by tam boli dake problemy? Ale aj tak tomu neverim, ze by to spolu spolupracovalo bez problemov
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokial nosis diopticke okuliare, tak napr. existuju pasivne 3D okuliare s klipom, ktore sa jednoducho pripevnia na tie dioptricke. Takze tam myslia aj na ludi s okuliarmi.
Crosstalk su viditelne zdvojene linie objektov. Obraz, ktory je urceny pre jedno oko lezie aj do obrazu urceneho pre oko druhe. Tym padom vidis 2 hrany objektu tam kde ma byt jedna. Vidis v obraze ako keby "duchov". http://www.highdefdigest.com/blog/wp-co ... osting.jpg

Zalezi na konkretnom tv ako velmi crosstalkom trpi, no vo vseobecnosti plati ze pasivne 3D je na tom v tomto smere podstatne lepsie.
hellwet
Star
Star

dobre dakujem za priblizenie toho crosstalku :). Kedze pises, ze aktivne 3D nie tak som nasiel tuto TV moze byt?

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/47-lg-47lm620s-d317531.htm
Len este je otazne, ze ci bude 100% spolupracovat z samsung blu ray prehravacom
Ryan Giggs
VIP
VIP

Do 1200 eur kupis bez problemov aj vyssi model 47LM660s (na predrazenej alze nie). Ten ma oproti LM620s krajsi, bezramovy dizajn, zabudovane wifi ale hlavne Magic Motion.

Ad smart tv, to ze to bude ina znacka ako prehravac by som videl naopak ako vyhodu. Budes mat vacsie moznosti. Mozes totiz pouzivat ovela viac aplikacii, kedze na playeri mozes pouzivat aplikacie od Sama, na Tv od druhej znacky (v tomto pripade od LG).
hellwet
Star
Star

aha to som nevedel dik :) Sak ked to aj tak nebude fungovat, tak je furt moznost tovar vratit do 7 dni bez dovodu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ad spolupraca. Zalezi na tom, co vsetko si pod tym predstavujes a ake funkcie planujes vyuzivat. Ked to pripojis do siete, tak oba maju DLNA, takze zdielanie a podobne zalezitosti tam v pohode fungovat budu. DLNA je univerzalne, na znacke nezalezi. A cez CEC by malo fungovat aj nejake to spolocne ovladanie.
hellwet
Star
Star

no momentalne ten blu ray vyuzivame samozrejme na co je urceny, teda pozeranie filmov. Sem tam pozrem ake bude pocasie. Ako take veci, ze vytvaranie programov, skype, tak na to mam pocitac a s tou TV si mal pravdu. Teraz som pozrel to LG co si napisal 47LM660s, tak som aj nasiel za podobnu dokonca lepsiu cenu napr. hej len nepoznam ten obchod tak neviem ako je na tom zo zakaznikmi. Lebo vecsinou nakupujem v alze a od nich mam aj cely pocitac, ci repraky komponenty atd. Cize tu alzu mam aj omrknutu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Alza je lacny obchod, ale len co sa tyka pc a komponentov. Vsetko ostatne tam je drahe.
hej.sk je spolahlivy obchod. Takisto napr. mall.sk, obchodny-dom.sk, talkive.sk, tpd.sk atd. Nemusis sa tam bat nakupovat.
hellwet
Star
Star

dobre len teraz sa bojim tej kompatibility toho LG a Samsung blu ray prehravaca. Mi to niekdo vysvetli, ci to bude spolupracovat na 100% alebo nie? Lebo co je moja slabost, ze sa do toho moc nevyznam tak to su TV a notebooky
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem čo presne si predstavuješ pod tou 100% spolupracou.
hellwet
Star
Star

mam to namysli tak, ze by vsetky programi co su v blu ray spravne fungovali s LG
Ryan Giggs
VIP
VIP

To fungovať bude bez problemu. V tomto pripade s tym TV nema nič spoločne, služi len ako monitor. Len zobrazuje to, čo doňho pošle prehravač cez HDMI. Na značke vôbec nezaleži fungovať to bude vždy. Aj na starom CRT, keby si ho pripojil cez scart.
hellwet
Star
Star

sak aj kebyze to fakt nefunguje, tak je tu moznost vratenia tovaru do 7 dni (myslim TV) teraz len najst ten najlepsi obchod kde tu TV zohnat za dobru cenu. Po pripade ist do toho obchodu a popytat sa na tu TV. Ale rozmyslam, ze to objednam cez ten hej lebo tam je to za prijatelnu cenu. Len neviem, ci su v baleni tie 3D okuliare na stranke s TV som to nenasiel
Ryan Giggs
VIP
VIP

Okuliare v baleni su. Všetky TV s pasivnym 3D maju v baleni okuliare. Stoja par eur, takže vyrobcu to nezruinuje.
Na stranek tv to napisane je, v baleni su 4 kusy.
hellwet
Star
Star

no ja som mal namysli ten obchod hej, ze tam som to nenasiel, ci ponukaju v baleni okuliare
Ryan Giggs
VIP
VIP

Okuliare neponuka obchod, ale priamo vyrobca. Takže v baleni byť musia, a je jedno či to nejaky obchod napiše alebo nie. Su sučasťou balenia televizora priamo od vyroby.

Inak aj na hej.sk sa piše, že v baleni su. Dokonca je to tam napisane 2x. Asi si zle pozeral.
Napísať odpoveď