Google Exchange Rate API a komercna app

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Google Exchange Rate API a komercna app

Príspevok od používateľa metthal »

Dobry den,

ja fakt netusim kam to zaradit ale suvisi to asi najviac s touto kategoriou. Robim momentalne jednu aplikaciu na iOS, ta aplikacia bude komercna a chceli by sme tam vyuzit Google Exchange Rate API na aktualne zistovanie kurzov a mna by zaujimalo ci to je mozne, tato kombinacia, ponukat aplikaciu za peniaze a pouzivat tam free API od inej spolocnosti. Skusal som googlit ale moc som sa nedozvedel. Ta aplikacia vsak nebude o kurzoch, ani o peniazoch, uzivatelia si zaplatia pri kupe za uplne ine informacie, toto bude len taka drobnost, ktora im pomoze sa zorientovat v aktualnom kurze v danej krajine, cize nejde o to ze podavame informacie, ktore niekto moze ziskat zdarma za peniaze. Ja osobne si myslim ze pokial primarna funkcnost aplikacie nie je zamerna na to Google Exchange Rate API, ale ze to tam sluzi iba ako informacny doplnok, tak by s tym problem nemal byt, ale tak preistotu sa spytam Vas ci neviete ako to chodi.
BX
Addict
Addict

Re: Google Exchange Rate API a komercna app

Príspevok od používateľa BX »

Tu by si sa mal dozvedieť odpoveď: https://developers.google.com/finance/api-terms
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nemal, tiež sme v práci robili projekty kde sme napríklad používali google charts api pre generovanie štatistík a nikdy nebol problém
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skkiller2 »

metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

BX: diky, nasiel som tam toto
Unless you have been specifically permitted to do so in a separate agreement with Google, you agree that you will not reproduce, duplicate, copy, sell, trade or resell the Services for any purpose.
ale tak zase audiotrack spomina ze oni to v projektoch pouzivali a problemy neboli

Tiez ma napada ze plno platenych aplikacii vyuziva Google Maps na zobrazenie nejakej lokality, to by malo byt myslim to iste ako Google Data API.

skkiller2: diky ale to asi pouzijem len ako poslednu moznost, to Google API mi da vzdy len to co potrebujem v jednoduchej JSON forme
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

Neviem ale ja to chapem tak, ze ty mozes api vyuzit -> napr. mam restauraciu a zobrazim ju na google maps(no zaroven tymto nepredavam sluzbu mapy)...ale ak by si si pytal peniaze za to ze zobrazis ich mapu, resp budes poskytovat to co ti poskytuju oni free, za lowe tak to by bol problem.

Teda asi to mozes pouzit len s formou nejakej pridanej hodnoty, ale aj tak si myslim ze googlu ide len o zisk, a pokial tvoja app nebude zarabat miliony, tak im to bude jedno.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Myslim ze pipak ma pravdu,
aspon co sa tyka Google Translate, známemu koli tomu padol projekt.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som to skor myslel tak ze najdes na appstore plno aplikacii, ktore si musis kupit a pouzivaju google maps. Tak ze ci sa nahodou nejedna o to iste.
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

Google maps je obmedzene dennym poctom vykreslenych bodov,ktore zadavas cez ulicu+mesto+stat. Ale ten limit si nepamatam (1000 ?)
Napísať odpoveď