Problém router/sieťovka ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
21tomy21
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Problém router/sieťovka ?

Príspevok od používateľa 21tomy21 »

Zdravím známa má malý problém s pripojením. Často a nečakane vypadáva internet ale nieje to u poskytovateľa. Problém sa stále napravy tým, že jednoducho reštartuje wifi router. Pri diagnostikovaní problému win nahlási tieto chyby viď. prílohu. Moja otázka teda znie je problém router alebo ? Vopred ďakujem :)
Prílohy
error.jpg
eustajl
Expert
Expert

Re: Problém router/sieťovka ?

Príspevok od používateľa eustajl »

Znacka routru ? Je pripojena kablom/wifi ?
nezadal si potrebne veci, neviem ako ti pomoct, tak napis, ja som mal problemy s tym ze mi to vypadavalo len pri Wifi pripojeni asi kazdych 10min+- ako kedy. Pripojil som sa cez kabel a uz to islo, nepametam si ako som to fixol bolo to dost davno. ked napises to naco som sa pytal, tak podla toho uvidime ci updatnut firmware na routri alebo nieco ine.
21tomy21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21tomy21 »

Problem solved môžte lock aj tak ďakujem za pomoc
eustajl
Expert
Expert

co stym bolo? bola chyba v routry ? alebo vcom ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nelock...ja mám už dlhšie problém ako popísal eustajl a akurát ho potrebujem riešiť...ja mám router D-Link 2641, net od T-Comu, pripojený som naň cez Wifi spolu s otcom. Brat je pripojený cez kábel a jemu všetko funguje. Ale nám dvom permanentne vypadáva spojenie, zobrazí sa žltý výkričnik a wifi nejde. Zapnutá je, SW od môjho prijímača si ju nájde aj s potrebnými vlastnosťami, ale nedokáže sa k nej pripojiť. Ak v routeri nastavím signál z b/g iba na b alebo iba na g, tak sa internet zázračne rozbehne aj bez reštartu routra. Po cca 10 - 15 minútach sa to stane znova. Potom stačí zase prenastaviť z b alebo g späť na b/g a zase chvíľu všetko ide. Potom sú obdobia, kedy všetko ide bez problémov aj niekoľko dní. A inokedy to zase takto vypadáva. Už uvažujeme aj nad kúpou iného routra, ale najskôr chcem počuť názory ostatných, či nevedia ako toto riešiť...ďakujem...
eustajl
Expert
Expert

grim ja si to presne nepametam ako som to fixol, ale router sa mi dost hrial, tusim som updateol firmware(tiez nejaky Dlin, bolo to vyse 2 roky do zadu). skus to, a ked nepomoze skus si zohnat iny router, od niekoho pozicat na vyskusanie. ci to bude robit.. ale 100% je to chyba z routrom.
Teraz mam Asus RT-N12 naposledy som mal snim problem ze mi znicoho nic znizil pripojenie( z 15MB na 5MB a menej) ... update firmwaru pomohol.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

skus zistit ci ti to nerobi dhcp, ( vyprsi mu lease a nepredlzi sa ), pripadne skus pustit ping /t na gw(router) a sledovat ako sa vyvija
potom by som skusil pozriet ci nemas wifi na zlom kanali ( napr program inssider, pekne vidno na grafe co kde ako, odporucam aj laikom )
a potom by som ho uz vyhodil von oknom (kedze je to dlink a este ten dsl-tcomovsky, mam snimi strasne zle skusenosti)

pripadne ak do toho troska vidis a chces sa stym trocha pohrat, da sa v tom routeri dostat na admin ucet, a to telnetom ktory tam je otvoreny, potom uz len hrackarsky nacitas heslo ( navod nato viz google )
Napísať odpoveď