prava mestskych policajtov
prava mestskych policajtov
ahojte, dnes sa mi stala taka zaujimava situacia, ze ma zastavil mestsky policajt za to ze som vraj isiel na cervenu. Pritom je pravda taka ze ked som sa rozbiehal a som sa pri tom pozrel na semafor, tak bola este zelena. Cervena mohla naskocit az ked som bol pod semaforom. A ide hlavne o to ze mi dal pokutu 20€ a nemal som tolko pri sebe, tak mi povedal ze mu to mam dnes doniest, a vraj ked mu to nedonesiem tak to da na statnych. Opisal si spz auta a moj obciansky. Co myslite, da sa s tym nieco urobit?
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: prava mestskych policajtov
no mne sa to nezda byt vobec doveryhodne,...
a ani ta pokuta, 20e za jazdu na cervenu? to je velmi velmi malo...
ci si len daky spoluobcan neprivyraba...
a ani ta pokuta, 20e za jazdu na cervenu? to je velmi velmi malo...
ci si len daky spoluobcan neprivyraba...
bol to normalny meskac, ale stale mi nejde do hlavy ci on ma na to pravo ma zastavit, a pokutovat za to.
Pokiaľ ti to nemá ako dokázať (jazda na červenú sa veľmi ťažko dokazuje) tak ho pošli do teplých krajín a nič mu neplať. Navyše myslím že v právomoci mestských je dávať pokuty len za parkovanie, zákaz státia, zákaz vjazdu a pod.
za taku hodku tam chcem ist tak si to este raz predebatim s nim asi a uvidim co a ako
Mestska policia moze davat pokuty za zakazove znacky, za semafor nie. Urcite nema ani ziadne video ani nic. Zavana to uplatkom, kontaktoval by som statnu policiu alebo jeho nadriadenehi.
jj, a este sa mi vyhrazal ze by mi za to mohli zobrat vodicak, co vsak nie je pravda. Prejazd na cervenu je za 60€.
Tak uvidim, nechcem sa tam s nim zase hadat moc. A neviem ci to nebol zrovna nacelnik, a mal som aj dvoch ludi so sebou, ktori by mi mohli dosvedcit, ze tam bola zelena.
Mam z toho cudne pocity.
-
erytrocyt
VIP
ee, to bolo niekedy, dnes ťa môže spokutovať aj za takýto priestupok.heker napísal:Mestska policia moze davat pokuty za zakazove znacky, za semafor nie. Urcite nema ani ziadne video ani nic. Zavana to uplatkom, kontaktoval by som statnu policiu alebo jeho nadriadenehi.
Autor témy, ak nemajú videonahrávku tvojho priestupku, pokutu neplať.
Pokial viem, zakon o obecnej policii nebol novelizovany.
-
tacosi
Moderátor
Presne tak. Neplat,a vobec,,,ani tam nechod. Nema ziadny dokaz,tak Ta Len osklbe o tych 20€.
Navyse ja osobne by som z tym siel hned na policiu. Urcite by sa do toho obuli. Takíto zdieraci by si zasluzili sediet doma bez prace...
Navyse ja osobne by som z tym siel hned na policiu. Urcite by sa do toho obuli. Takíto zdieraci by si zasluzili sediet doma bez prace...
tak uz som o 20€ chudobnejsi, ale o skusenost bohatsi. Nastastie to nebola velka suma. Ale vdaka vsetkym za vase nazory, radsej zaplatim ako mat zbytocne opletacky potom.
-
RATZINGER666
Darca
dako77: ake opletacky?
-
Traktorista
Guru
aspon ti dal blokovu pokutu?
-
tacosi
Moderátor
Prave si mu zaplatil pivko,cigaretky,a v lepsom pripade nejake to tricko pre jeho decko 
dostal som aj blok takze aspon ze tak. a vyznam tejto temy? Napríklad zistit ake mam moznosti, ale mal som cas do kedy tam dnes bude tak som nemohol uz dalej cakat na dalsie prispevky. 
No jo, lenze pravny system ziadne "cas dokedy tam dnes bude" nepozna. Netreba sa hned posrat, ked vidis uniformu.
Ešte by ma zaujímala hypotetická situácia, ktorá sa síce mne nestala, ale viacerým ľuďom už áno. Ak ma ako chodca zastavia mestskí policajti po prechode na červenú cez prechod pre chodcov, môžu ma pokutovať aj v prípade, že nemajú žiadny iný dôkaz (žiadna fotka ani kamerový záznam)? Boli by napr. dvaja a ja by som bol sám, takže obstáli by pri dokazovaní ako 2 svedkovia proti jednému alebo som v takýchto situáciách vo výhode ja?
-
Traktorista
Guru
samozrejme ze mozu 
No dobre, ale príde mi to rovnaké ako dokazovanie nezastavenia na stopku - na to potrebujú mať kamerový záznam, pri situácii slovo proti slovu by s tým neobstáli.