Otvaram vlakno na Slovensku bigbitovu, rockovu a jazzrockovu hudbu 70`tych rokov.
Najdu sa tu ludia co pocuvaju Mariana Vargu, Deza Ursinyho, Collegium Musicum a pod.?
Marian Varga, Collegium Musicum, Prudy
Re: Marian Varga, Collegium Musicum, Prudy
Urcite ano
Nieje to sice stred mojho zaujmu, ale Vargu alebo CM pocuvam z casu na cas. Prudy a Hammelova tvorba mi taktiez su celkom blizke, asi vdaka otcovi
Vrcholom bol pre mna koncert madarskej Omegy v Nitre minuly rok... Povodne som tam ani nechcel ist, potom som siel ako "sofer". Nakoniec som sa vyborne bavil a uzil si to. Prekvapenie leta. Vobec som nevedel, co mam cakat.
len toto poznám ale celkom sa mi to páči
hlavne oceňujem že popri takom rýchlom hraní dokáže ešte ovládať tie gombíčky všelijaké
Ja som raz zažil Vargove vyhrávanie pri vítaní slnka na Pohode, či jak sa tomu nadáva. Pre mňa osobne to nie je nejaký zázrak. Otázka vkusu, samozrejme uznávam, že je to veľký inštrumentalista.
Ked si v nadpise nadhodil Deza Ursinyho, boli ste tu niekto na koncerte jeho syna Kuba? Spieva otcove piesne, celkom sikovnych muzikantov pozhanal - no celkom zazitok. Len jeho spev na Deza zatial nema, a asi ani nikdy nebude mat. Hlavne v takych melancholickejsich polohach mi to prislo dost slabe.
v roku 2009 som bol na Festivale Big Beat, Zelena Voda - Vikend legiend
http://www.musicone.sk/aky-bol-%E2%80%9 ... ruha-cast/
Blue Effect bol super ... odvtedy si ho vzdy rad vypocujem.
V podstate som si ten koncert uzil ... tato hudba sa mi paci "live"
BLUE EFFECT (Radim Hladík) - Čajovna
http://www.musicone.sk/aky-bol-%E2%80%9 ... ruha-cast/
Blue Effect bol super ... odvtedy si ho vzdy rad vypocujem.
V podstate som si ten koncert uzil ... tato hudba sa mi paci "live"
BLUE EFFECT (Radim Hladík) - Čajovna
konkretne k tvorbe Mariana Vargu>
co mam vypocute jeho veci, od zaciatku az po posledne, tak celkovo dokazem hudobne stravit
take minimalne 2/3.
Ale ma niektore zalezitosti ktore su uz podla mna prilis experimentalne a vyslovene iba pre fajnsmekrov daneho zanru.
Pre mna je jeho najlepsie obdobie ked hraval s Collegium Musicum, konkretne album Konvergencie
ktory pokladam za jeden z najlepsich /ak nie najlepsi/ v dejinach slovenskej hudby.
co mam vypocute jeho veci, od zaciatku az po posledne, tak celkovo dokazem hudobne stravit
take minimalne 2/3.
Ale ma niektore zalezitosti ktore su uz podla mna prilis experimentalne a vyslovene iba pre fajnsmekrov daneho zanru.
Pre mna je jeho najlepsie obdobie ked hraval s Collegium Musicum, konkretne album Konvergencie
ktory pokladam za jeden z najlepsich /ak nie najlepsi/ v dejinach slovenskej hudby.