pokuta vo Viedni
pokuta vo Viedni
Dobry den mam vacsi problem,
vcera ma vo Viedni nacapal revizor ako som siel na cierno a po tom co som mu nechcel dat 50 eur ako odskodne pre neho (lebo som ich nemal) tak mi napisal pokutu 70 eur. Na nejaky papier si napisal len moje meno a cislo obcianskeho preukazu. Nasledne mi niekto povedal ze to platit nemusim pretoze vraj nezistia kde byvam. Je to pravda ze nemusim platit? Poradi mi niekto 70 eur nie je malo.
vcera ma vo Viedni nacapal revizor ako som siel na cierno a po tom co som mu nechcel dat 50 eur ako odskodne pre neho (lebo som ich nemal) tak mi napisal pokutu 70 eur. Na nejaky papier si napisal len moje meno a cislo obcianskeho preukazu. Nasledne mi niekto povedal ze to platit nemusim pretoze vraj nezistia kde byvam. Je to pravda ze nemusim platit? Poradi mi niekto 70 eur nie je malo.
Re: pokuta vo Viedni
V prípade pokút v zahraničí sa väčšinou na to môžeš vieš čo... Ale, ak ťa potom prichytia v zahraničí znova tak to bude väčší problém.
Nikto nebude vymáhať 50€ pokuty v cudzom štáte.
Nikto nebude vymáhať 50€ pokuty v cudzom štáte.
Kamarata tiez chytili vo Viedni, vykaslal sa na to a nic mu neprislo. Stalo sa to asi pred rokom, mozno menej.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Na druhu stranu to niekam zapisane je. Ak by bol pripad, ze Rakusania zavru hranicu (ako to urobili uz parkrat napriek EU a Schengenu), a zacnu kontrolovat. A budes akoby naschval tam, tak ta mozu poziadat o zaplatenie pokuty alebo ta nevpustia do statu. Tiez je dost mozne, ze aj tu existuje vymena pokut, ako je to v pripade pokut v autach, ze to poslu sem. Ale nie som si isty. S tym nevpustenim do statu pred zaplatenim pokuty mam osobne skusenosti, resp. moj otec, s ktorym som v aute na hranicnom prechode stal, len to nebolo do Rakuska.
Tak povie, ze nemal pri sebe hotovost a na SK mu to neposlali. Na taketo veci sa vztahuje premlcacia doba.
Nikoho nenahovaram aby to neplatil... Ak zaplati, bude mat ciste svedomie.
Nikoho nenahovaram aby to neplatil... Ak zaplati, bude mat ciste svedomie.
Áno súhlasím s p4rom (parou?
), že isté problémy to spôsobiť môže. Ak ale niekto nie je pravidelný návštevník daného štátu, tak sa oplatí vykašľať sa na to. Ako bolo poznamenané vzťahuje sa na to premlčacia doba a náklady (úsilie) spojené s vymáhaním pokút v cudzom štáte sú v ostrom nepomere k získanému úžitku.
Dakujem za odpovede. Zlepsili ste mi naladu normalne
Tak kaslem na to snad mi o mesiac nepride ze mam zaplatit 140 eur 
no neviem neviem ci sa oplati na to len tak vykaslat. Ale ved vyskusaj, das nam potom vediet.. 
Na Slovensku ked nezaplatis pokutu a ignorujes vyzvy tak je z toho o nejaku dobu myslim ze cca 300€ - MHD to postupuje exekutorom.
Na Slovensku ked nezaplatis pokutu a ignorujes vyzvy tak je z toho o nejaku dobu myslim ze cca 300€ - MHD to postupuje exekutorom.
Hovoríme o cudzom štáte.
Este by som sa chcel spytat ci to odomna mozu vymahat na letisku ked budem letiet z/do Viedne. Myslite ze im to ukaze?
Podla mna nie.
-
p4ra
Redeemer
Teoreticky aj ano, ak by ti kontrolovali pas a robili dokladnu kontrolu. Ale skor sa priklanam k nazoru, ze nie.
ako je to v cechach(ostrava) mna raz chytil ale som to ukecal 
-
guess.whoo
Redeemer
na letisku isto nie
-
pryja
Darca
No neviem, my ked sme s kamaratkou dosli do nemecka, tak sme par dni nevedome pracovali na cierno. Ona medzitym odisla spat na SK, mne asi po roku mi dosiela zasielka z nemeckeho colneho uradu a par dni na to mi volala, ze jej tiez poslali list na Slovensko, v ktorom bolo predvolanie a uvedena vyska pokuty, ktoru ma zaplatit.
Nie je to sice to iste, ale ani vo sne by ma pred tym nenapadlo, ze sa budu natahovat s niekym, kto nemecko uz davno opustil.
Nie je to sice to iste, ale ani vo sne by ma pred tym nenapadlo, ze sa budu natahovat s niekym, kto nemecko uz davno opustil.
-
guess.whoo
Redeemer
no ale toto je uplne nieco ine. ciernu pracu riesia vsade velmi prisne..nie ako dlh revizorovi
Zdravím, tak otvorím túto tému po nejakom čase.
Včera sa nám s priateľkou v Brne stalo že sme vychytali obaja pokutu za jazdu načierno pretože sme nevedeli zohnať lístky a vodič nám ich odmietol predať keďže nemal vydať s 200korunovej bankovky. Na zaplatenie máme 30 dní. Majú naše údaje s občianskych preukazov(Nemali sme čas sa tam s nimi vykecávať lebo nám šiel bus na Slovensko tak sme im dali údaje nech nás rýchlo vybavia).
Rozmýšľam po debate vyššie že sa na to jednoducho vybodnem. Na to bločku čo nám dali je ale napísane že upomienky posielať nebudú a pohľadávku rovno postúpia zazmluvnenej exekútorskej firme. Netuší niekto či Brnenský dopravný podnik môže vymáhať peniaze za pokutu od slovenského občana?
Včera sa nám s priateľkou v Brne stalo že sme vychytali obaja pokutu za jazdu načierno pretože sme nevedeli zohnať lístky a vodič nám ich odmietol predať keďže nemal vydať s 200korunovej bankovky. Na zaplatenie máme 30 dní. Majú naše údaje s občianskych preukazov(Nemali sme čas sa tam s nimi vykecávať lebo nám šiel bus na Slovensko tak sme im dali údaje nech nás rýchlo vybavia).
Rozmýšľam po debate vyššie že sa na to jednoducho vybodnem. Na to bločku čo nám dali je ale napísane že upomienky posielať nebudú a pohľadávku rovno postúpia zazmluvnenej exekútorskej firme. Netuší niekto či Brnenský dopravný podnik môže vymáhať peniaze za pokutu od slovenského občana?
Mna zaujima odpoved na otazku, ze preco by podnik z Brna nemohol vymahat pohladavku od obcana SR, najma ak to postupia exekutorovi na Slovensku?
Pretože zazmluvnenú majú len českú firmu ktorá od nich pohľadávky vykupuje. Ale či môžu alebo nie na mňa mať dosah to teda neviem.