Zdravým páni mám teraz takú dilemu bud kupim nový procák alebo tento nataktovať mám Intel Dual-core E6600 3.07ghz
Dosku mám gigabyte ga-g41m-combo. Na akú frekvenciu sa to dá nataktovať?
Taktovanie
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Taktovanie
frekvencia nie je všetko, je to len jeden z mnohých údajov procesorov. Takže ak je možnosť kúpiť nový, určite by som išiel touto cestou.
a na koľko sa dá pretaktovať sa nedá jednoznačne povedať. Treba skúšať pri akých hodnotách ti to ešte nebude mrznúť
a na koľko sa dá pretaktovať sa nedá jednoznačne povedať. Treba skúšať pri akých hodnotách ti to ešte nebude mrznúť
Aspon približne mi nevieš povedať o kolko sa dajú taktovať takéto procáky
Za určitých podmienok môžeš prekonať aj 4GHz...
to myslíš fakt? až tak?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
teoreticky áno, prakticky to bude zrejme omnoho menej. Záleží aké máš chladenie a ostatné komponenty. A tiež sa na to číslo nepozeraj ako číslo. Lebo 4GHz procesor ktorý je iba pretaktovaný trojgigáč nikdy nebude výkonovo taký ako 4GHz ktorý ide v takomto takte od výroby. Okrem toho, teraz máš celkom výkonný CPU, takže po pretaktovaní možno ani nezbadáš rozdiel. Iné je taktovať 1.6GHz procesor kde ten rozdiel zbadáš skôr lebo sa skôr dostaneš na jeho limity.
Tu je niečo na G41 chipsete.. pre Teba dosť reálne.. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1901377
výsledné číslo závisí od kvality ostatných komponentov... a či sú to dobré kúsky dobrej revízie.. aké chladenie... a x ďalších faktorov... nikto Ti nedá výslednú cifru.
výsledné číslo závisí od kvality ostatných komponentov... a či sú to dobré kúsky dobrej revízie.. aké chladenie... a x ďalších faktorov... nikto Ti nedá výslednú cifru.