Synchronizácia mailu.
Synchronizácia mailu.
Potreboval by som niečo účinné a jednoduché, cez čo by som vedel synchronizovať cez internet e-mailovú zložku (Thunderbird). Ide o to, že na „desktop PC“ mám POP3 účet, na notebooku to isté. Obe sú napojené na jedno a to isté konto. Ak beriem so sebou notebook preč tak si musím nakopírovať zložku „Mail“ do notebooku a potom keď prídem napríklad zo služobky tak ju kopírujem naspať do PC. Už ma to nebaví akosi. Pozeral som na Dropbox ale v ňom som našiel len to, že sa vytvorí priečinok pre synchroznizáciu a synchronizujem ten. Ja by som si chcel synchonizovať viacero adresárov – najviac však ten e-mail + potom by sa hodili ešte dokumenty nejaké. Proste to, čo je najnovšie aby bolo na oboch PC, to čo zmažem zjedného nech zmizne aj z druhého. Keď si niečo zmením na jednom nech sa to automaticky mení aj na druhom PC. Poznáte niečo free, účinné? Ďakujem.
PS: Mail na IMAP určite meniť nebudem a ani nemienim, mám nato dôvody prečo nie. Používam Windows XP na oboch systémoch.
PS: Mail na IMAP určite meniť nebudem a ani nemienim, mám nato dôvody prečo nie. Používam Windows XP na oboch systémoch.
Re: Synchronizácia mailu.
Na takúto synchronizáciu je určený práve IMAP, takže veľmi nevidím dôvod, aby niekto vymýšľal ešte niečo iné. Asi Ti ostáva si to iba zosúladiť cez Dropbox.. napríklad do dropboxového priečinku inštalni portable verziu Thunderbirdu a spúšťaj to priamo z neho.

Ani IMAP, ani Dropbox mi nepomôže ako vidím...
IMAP mame zakazany proste - firemna politika. Kebyze bol IMAP k dispozicii tak si to riesim tak a nepisem to sem.
Oki.. máš na to objektívne dôvody, ale písal si to tu spôsobom, akoby si to just nechcel, bo sa Ti to nepáči... preto som sa pýtal. A ten portable Thunderbird (iný emailový klient) v Dropbox prečinku? Či máte aj Dropbox zakázaný? Prípadne ako dropboxový priečinok si môžeš nastaviť priečinok so svojim Thunderbirdovým profilom... čiže nie C:/Dropbox, ale niečo ako.. C:/users/konto/appdata/rouming/thunderbird/profiles/tvojekonto.......
No ano, aj nad tym som rozmyslal, ale mne by zas trebalo synchronizovat viac adresarov, nie len ten dropboxovy... Takze to je troska viac komplikovane. Alebo moze dropbox bezat na pozadi 2x?!
Neviem.. pozri sa ešte na google drive alebo skydrive.. prípadne môžeš skombinovať všetky tieto služby.. 
Toto by zaujimalo aj mna. DR8PruBr, uz si to nejako vyriesil?
Nakoniec som bol prinútený spraviť to tak, že som si naištaloval Dropbox. Som spokojný – zložku „Mail“ mám v Dropbox zložke. Takisto sa mi synchroznizuje krsptovaná databáza hesiel + nejaké konfiguračné súbory k aplikáciám (samozrejme len u tých app. kde sa to dá nastaviť odkiaľ majú „ťahať konfiguračné dáta). Takže asi tak som to poriešil. Celkom šikovná vecička ten Dropbox