Porozvodové vyporiadanie majetku

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
PanjabiChild
Novice
Novice

Porozvodové vyporiadanie majetku

Príspevok od používateľa PanjabiChild »

Ahojte,

neviem celkom presne, prečo to sem píšem, pretože mi pravdepodobne nikto z Vás neporadí, ale možno máte podobnú skúsenosť a rád by som vedel aj názor niekoho iného.

Pokúsim sa to napísať veľmi stručne : počas manželstva som dostal väčší finančný dar, za ktorý som postavil a vybavil rodinný dom (cca v 85-tom).Teraz po niekoľkoročných ťahaniciach po súdoch som bol kvôli druhému odvolovaniu na krajskom súde, kde rozsudok znel, že z celkovej hodnoty rodinného domu sa odčíta dar, a zvyšok sa delí na polovicu. Človek nemusí mať IQ 1230 aby videl, že tým pádom sa na polovicu rozdelil aj dar. Navyše moja žena ukradla pri odchode z domu sumu 1250 eur (tak som si to pamatal ja). Takto som to zapísal aj do dokumentov, ktoré som adresoval súdu. Medzitým mi však syn pripomenul, že to bolo 1500 eur (tento finančný rozdiel nieje až tak dôležitý). Dôležité je teraz to, že fakt, že som uviedol najskôr sumu 1250 a následne 1500 eur teraz krajský súd neuznal vôbec ako by sa to ani nestalo :smt081 a to aj napriek tomu, že syn poslal svedectvo na okrensý súd, a v tejto veci bol aj predvolaný. Takže bol som pripravený o polovicu daru, o 1500 eur (v tom case 60 000 Sk), v podstate celé zhodnotenie domu, ktoré priniesla doba pripadlo exmanželke.Odvolanie vraj už nieje možné (tu existuje snáď už iba mimoriadne dovolanie). Rád by som ľudia vedel, či toto podľa Vás je normálne a spravodlivé, pretože ja sa neviem dovolať spravodlivosti a som naozaj zúfalý. Navyše právnika si nemôžem dovoliť, som vo finančnej tiesni.Alebo ja mám zlé vnímanie reality ???
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Porozvodové vyporiadanie majetku

Príspevok od používateľa TommyHot »

Velmi ti neporadim, ale dufam, ze aspon pre niektorych posluzis ako odstrasujuci priklad, preco sa nezenit. Drzim palce, aj ked bez poriadneho pravnika nemas velku sancu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Darmo, predmanzelska zmluva na Slovensku tusim nefunguje. A je dlhodobo zname, ze majetok nadobudnuty po svadbe sa pri rozvode deli medzi manzelov.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ako pravnikovi sa mi neda nevyjadrit...na sude spravodlivost nehladaj...tam hladaj dodrziavanie zakonnosti

druha vec: bude to asi off topic ale neva...tu vidiet krasnu slovensku vlastnost...skusit vsetko vzbavit sam a ked to nevyjde tak nariekat ako je to mozne. to ze si si nemohol dovolit advokata je ehm radsej pomlcim. na svk funguje centrum pravnej pomoci, pro bono advokati a rozvodove veci vobec nie su drahe (vlastne skusenosti). okrem toho kebz si mal advokata tak ten bz napadol ten bullshit co uviedol sud (rozhodnutie sudu som nevidel tak sa len drzim co napisal zakladatel temy). DAR DO BSM NEPATRI, NEPATRIL A NIKDY PATRIT NEBUDE!!! otazka je ci by si uniesol dokazne bremeno a veddel by si zdokladovat ze skutocne z hodnoty toho daru bola nehnutelnost postavena a zaroven aj zariadena.
Napísať odpoveď