Telefonne prieskumy
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Telefonne prieskumy
Zdravim, chcem sa spytat ci sa da nieco robit proti telefonnym prieskumom, ide totiz o to, ze by mi nevadilo, keby mi volaju raz za mesiac alebo tak, ale mne volaju tak 3-4x tyzdenne a zakazdym ina firma. Viem, poradite mi , aby som nedvihal, ibaze ja nemozem vediet ci vola niekto ohladom prieskumu, alebo je to nieco ine, kedze telefonne cisla, z ktorych volaju su castokrat klasicke cisla mobilnych operatorov. V poslednom case je to fakt o nervy, napr. dnes je este len 10:00 rano a uz mi 2x volali a zakazdym ina firma. Naposledy som sa ich aj pytal, odkial maju moje cislo a preco mi volaju, tak odpoved bola, ze moje cislo nahodne nasli v telefonnom zozname, sa mi nechce verit, ze by som mal take stastie(resp. nestastie), zeby stale nachadzali len moje cislo
-
audiotrack
VIP
Re: Telefonne prieskumy
číslo si v zozname nemusíš uverejňovať, je to dobrovolné a zadarmo. Prídeš k operátorovi a povieš že nechceš aby bolo tvoje číslo verejné. Ja to tak mám už 12 rokov a nikdy mi nikto nevolal (teda ak nerátam samotný orange čo mi volá asi raz za dva roky ku koncu zmluvného obdobia aby si spravili prieskum)
kedysi som mal podobny problem a tiez neverim ze je to nahodne, bolo to v case ked som robil v ba a casto nakupovaval rozne po nete... ale to robim aj teraz a uz neotravuju...
ja som to vyriesil okrem toho ze mam ine cislo aj tym ze ked zavolali tak som proste povedal "NEOTRAVU!"
a bol pokoj
ja viem je to dost vulgarne a chrapunske ale musim uznat ze odkedy mam nove cislo, uz cca 5 rokov zavolali mi uz iba 3 krat...
slusnostou v tejto republike clovek nic nevybavi
neviem ci je to zoznamom lebo ja nemam uverejnene cislo v zozname a aj tak mi par krat zavolali... ale tie casy su davno prec
ja som to vyriesil okrem toho ze mam ine cislo aj tym ze ked zavolali tak som proste povedal "NEOTRAVU!"
a bol pokoj
ja viem je to dost vulgarne a chrapunske ale musim uznat ze odkedy mam nove cislo, uz cca 5 rokov zavolali mi uz iba 3 krat...
slusnostou v tejto republike clovek nic nevybavi
neviem ci je to zoznamom lebo ja nemam uverejnene cislo v zozname a aj tak mi par krat zavolali... ale tie casy su davno prec
-
gumb4ll
Light Star
PAuLi3 - mal som rovnaky problem, jednoducho som ich poziadal, aby moje cislo vymazali z ich zoznamu. Presiel uz mozno aj polrok a odvtedy mi nikto nevolal. (aj ked sa teraz nad tym zamyslim, tak zeby mi volali stale iba z jedneho callcentra?...)
btw uz davnejsie som uvazoval vytvorit temu - blacklist, kde by sa pisali tieto otravujuce cisla
btw uz davnejsie som uvazoval vytvorit temu - blacklist, kde by sa pisali tieto otravujuce cisla
Troška to zovšeobecním a poviem, že agresívny marketing je najhorší vynález. Nielen otravné call-centrá, ale nemám rád ani keď vôjdem do obchodu a začnú ma hneď otravovať ako mi môžu pomôcť.
-
Soviet
Darca
Kamaratka na niecom takom brigadovala. Bohuzial nevie sama odkial maju oni tie cisla. Staci fakt sa v dakom eshope regnut a zadat cislo. Oni za to volanie nemozu, takze snazim sa s nimi jednat este v pohode. Sem tam im aj odpoviem na otazky veku a podobnych chu****. Jedine co oni robia na tom call centre je, ze stlacaju na telefone "next" a same im to vytoci cislo a uz len zaskrtavaju na otazky tvoje odpovede.
Mne našťastie nevolajú až tak často, možno 2x do roka. Ak sú to tí, čo predávajú rôzne veci, to ruším rýchlo. Ale minule mi volal jeden a okrem tých otázok- vek, vzdelanie, kraj, približný počet obyvateľov; boli ďalšie otázky už len, či som za posledný mesiac mala nejaké žuvačky, cigarety, alkohol či sušienky.
Nejak nechápem, čo je cieľom prieskumu. Keby sa pýta, čo najčastejšie v domácnosti nakupujeme, alebo aké značky. No ale takto mi to prišlo také všeobecné, že až o ničom.
Nejak nechápem, čo je cieľom prieskumu. Keby sa pýta, čo najčastejšie v domácnosti nakupujeme, alebo aké značky. No ale takto mi to prišlo také všeobecné, že až o ničom.
nezverejňujte zbytočne Vaše telefónne čísla.. obzvlášť ich neuvádzajte v rôznych dotazníkoch a súťažiach... a ak už ich uvediete, vždy na spodku hľadajte tie najmenšie písmenka a riadne si ich preštudujte. Zvyčajne tam máte stále uvedené, že týmto dávate súhlas na použitie Vašich údajov na marketingové účely = vaše kontakty sa predajú marketingovým firmám, ktoré ich predajú iným firmám, aby Vám ponúkli nejakú večeru, výhru, možnosť objednávky, zúčastnenia sa ankety.

Inak podobne je to aj s emailami.. v slabej chvíľke som sa na spotreby.cz registroval so svojou normálnou emailovou adresou, ktorú mám natiahnutú aj v mobile.. a odvtedy mi každú chvíľu mobil zvoní, že došiel email - v skutočnosti nejaký spam.
Inak podobne je to aj s emailami.. v slabej chvíľke som sa na spotreby.cz registroval so svojou normálnou emailovou adresou, ktorú mám natiahnutú aj v mobile.. a odvtedy mi každú chvíľu mobil zvoní, že došiel email - v skutočnosti nejaký spam.
Staci si z nich chvylu robit srandu. Po chvyli pridu na to, ze im to za to nestoji. Niekedy mi volali casto, ale odkedy som od kazdej firmy trval na to, ze kupim jedine velky autobus najlepsie cerveny, nejak ich to preslo 
Ked sa ma opytaju, ci mam cas, poviem nech volaju v piatok k veceru. V piatok im vzdy vynadam, ze ci sa nehambia v piatok vecer volat.
-
audiotrack
VIP
a ja som si doteraz fakt myslel, že debila zo seba robíš iba anonymne na internete 
-
p4ra
Redeemer
Telefonne prieskumy
Robil som managera v call centre. Cisla sa jednoducho nakupuju. Su firmy, ktore sa specializuju na zbieranie cisiel a mailov. Potom robia triedenie a na zaklade toho potom VELMI draho predavaju databazy firmam, kde je meno, priezvisko, telefonne cislo a e-mail. Dobry biznis..
Však to je jasné. Databáza klientov je malý poklad.
-
hojko
Site Admin
mi-chau: Trapne. Ja im rovno poviem, ze nemam zaujem, nemam cas a ani ho mat nebudem. A potom pridam cislo do blacklistu a je po probleme.
Telefonne prieskumy
robim presne to co hojko, ale na konci ich este poprosim aby mi uz viacej nevolali