WiFi - pomoooc
-
frodopytlik88
Novice
WiFi - pomoooc
Čaute, zo sietí som "vytretý". No v skratke: máme doma internet cez wifi, na kostole je vysielac a doma na balkone mam napojený reciver? ktorý prijíma signál a cez PoE kábel mi to ide do PC LAN káblom. Kedze to je WiFi a ja mam tablet aj mobil, chcel by som ho využívať aj cna nich. Dá sa to nejak? je schopný ten "reciver" fungovať ako modem? alebo si ho musím zaobstarať? alebo je tu ina moznost? dakujem za vsetky reakcie. 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: WiFi - pomoooc
Ten tvoj reciever sa vola klient, AP alebo nieco v tom style. Neviem co mas za zariadenie. V pripade, ze umoznuje rezim bridge, tak si mozes spravit wifi. Ale kedze pises, ze mas zariadenie na balkone a ide ti kabel do PC, tak to bude asi len nejake AP v rezime klient. Najjednoduchsie bude kupit wifi router, cena je okolo 20 eur a mozes sa pripajat cez mobil+tablet cez wifi a PC pripojis dalej kablom.
Re: WiFi - pomoooc
Pravdepodobne to čo máš na balkóne bude smerová anténa napr. od ubnt Nanostation m2 ci m5 podla toho v ktorom pásme ide a teda sa bude jednať o smerovú anténu, s touto už neurobíš nič a ako si aj písal je to napájané poe (power over ethernet) cez nejaký injektor, teda bude to riešené že na kostole bude apečko na ktoré sa pripájajú klienti. Dobrá rada to čo máš na balkóne nerieš to ak je to na pevno namontované a nehaj to žiť svojim životom.
A teda súhlasím s hojkom, lacný router alebo ap-ečko dať niekam do bytu a takto si nazdielať wifi dalej.
A teda súhlasím s hojkom, lacný router alebo ap-ečko dať niekam do bytu a takto si nazdielať wifi dalej.