Stereotyp s kamarátmi
Stereotyp s kamarátmi
Mám jeden problém. Možno to ani nie je problém, ale mne to tak príde. Mám dosť veľkú skupinu kamarátov, chalani aj baby, sú mi ako druhá rodina. Lenže v poslednom čase a trvá to už dosť dlho, mám pocit ako by sme uviazli všetci na opustenom ostrove. Chodíme stále na tie isté miesta a hlavne stále tí istí. Človek má zakorenenú potrebu nadväzovať nové kontakty a v mojom prípade je tá potreba dosť veľká. Keď sme na chate, keď ideme stanovať, keď sme v piatok v meste (čo spočíva vybehnúť na kopec s flaškou a tam debatiť) stále je to tá istá skupina ľudí. Mám ich síce veľmi rád, ale už viem presne čo ktorí na čo ako zareaguje. V takomto prostredí je aj nulová šanca stretnúť babu na vzťah. Najväčší problém je v tom, že im to všetkým vyhovuje, moje námietky nie sú brané vážne. Mám pocit že mi život uniká pomedzi prsty, človek nezažíva nič čo už predtým nezažil a týždne s mesiacmi sa opakujú ako vysielanie na STV.
Re: Stereotyp s kamarátmi
Čo tak jeden piatok ísť inam ? Do baru/krčmy, tam sa nadväzujú kontakty ľahko, hlavne keď si človek dá za jeden. A uź poznáš nových ľudí, nové baby
Nie je to nič zložité, možno tam stretneš niekoho známeho a bude to o to lepšie. Alebo presvedč celú skupinu aby ste šli do iného podniku a tam sa troška odčleniť od nich.
Ale so životom je to tak, všetko raz vbehne do stereotypu..
Ale so životom je to tak, všetko raz vbehne do stereotypu..
Po pravde ja som sa tak cítil, keď sme v partii končili VŠ. Piatok to zabaliť, večer a sobotu ísť niekam na disku, prípadne grilovačka, opekačka, chatovačka.. nedeľa decentné pivko možno spojené s futbalom a pod. Problém je, že všade som už poznal všetkých a naozaj to začínalo byť blbé a prišiel ten pocit, že život uteká. Takže áno, tvoje pocity poznám a chápem ich.
Musím povedať, že som sa veľmi zmenil odkedy som s priateľkou a zmenil som aj život. Vyskytli sa nové ciele, medzitým som absolvoval takmer rok v cudzej krajine, zmenil zamestnanie, prestal fajčiť...
Na druhej strane, ťažko ti dať nejakú univerzálnu radu. Snáď jedinú: niekde ten stereotyp musíš pretrhnúť, inak to bude stále len stereotyp. Čiže zmeniť prácu/bydlisko/koníčky..nemusíš všetko, stačí niečo
Musím povedať, že som sa veľmi zmenil odkedy som s priateľkou a zmenil som aj život. Vyskytli sa nové ciele, medzitým som absolvoval takmer rok v cudzej krajine, zmenil zamestnanie, prestal fajčiť...
Na druhej strane, ťažko ti dať nejakú univerzálnu radu. Snáď jedinú: niekde ten stereotyp musíš pretrhnúť, inak to bude stále len stereotyp. Čiže zmeniť prácu/bydlisko/koníčky..nemusíš všetko, stačí niečo
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Takychto kamaratov si ale vaz. Lebo sa rozbehnes za novymi ludmi, ktory ta bezproblemov podvedu atd a tak si nepohnevaj takuto bandu. Netusim sice kolko mas rokov, ale umna sa vela veci zmenilo po strednej, ked som odisiel mimo rodneho mesta bez nich. Najdi si ale aj svoje zaluby, ci aktivity, kde budes chodit a budu tam iny ludia.
Inak stereotyp zacne byt po case aj s tou babou co si najdes
Inak stereotyp zacne byt po case aj s tou babou co si najdes
No v našej partii je to rovnaké. Stále tí istí ľudia na tých istých miestach. Keď dá niekto návrh, že by sme mohli ísť inde, tak buď sa to nepáči niekomu, alebo niekomu inému. Takto sa nám to vlečie už cca 2 roky, už sa mi pravdu povedať nechce ani chodiť vonku. Takže to riešim tak, že buď zavolám ešte viac kamarátov, alebo radšej idem s druhou partiou, ktorá je síce trošku menšia ale spoznávam viac a viac ľudí. Pretože stále vysedávať v bare ma už nebaví, je to pre mňa len strata času a peňazí.
Takže poučenie z mojej situácie : Skús osloviť nejakých starších kamarátov, zo základnej/ strednej školy, s ktorými sa až tak moc nestretávaš a vybehni jeden večer vonku aj s nimi
Takže poučenie z mojej situácie : Skús osloviť nejakých starších kamarátov, zo základnej/ strednej školy, s ktorými sa až tak moc nestretávaš a vybehni jeden večer vonku aj s nimi
-
bolek
Guru
Ja by som na začiatku skúsila len zmeniť "lokál". Raz si ísť zahrať šípky, potom na bowling, v lete niekam na amfik a pod. Prípadne keď má niekto nejakého nového známeho, mohol by sa k vám pripojiť. To oživí debatu, prinesie nový názor. Na druhej strane taký stereotyp je aj dobrým znamením, že ste zabehnutí a nič ťa nepríjemne nevyšokuje. 
Ja som mala tiez partiu zo strednej. Ale tak...mala som aj ine zaujmy ako oni. A ked som chcela niekde ist,sla som sama. Na koncerty, na rozne hry. A aj do inych podnikov som niekedy zasla. Clovek si najde aj dalsich znamych potom. Len treba odvahu a neupinat sa len na jednu skupinu ludi.
Je to tvoja partia, ale o nejakych najlepsich priateloch sa neda hovorit takze sa neboj experimentovat.
Je to tvoja partia, ale o nejakych najlepsich priateloch sa neda hovorit takze sa neboj experimentovat.
-
jin
VIP
ejo6: Rovnako to vyzeralo posledný ročník na strednej u mňa. Rovnakých 6 ľudí, rovnaké štyri podniky.
Avšak každý z kamarátov mal aj svojich osobných kamarátov mimo školy, takže po strednej sme sa pomiešali po kadejakých chatách, bytoch a koncertoch. Zo stereotypu sa dá výjsť jednoducho. Skrátka dnes večer nepôjdem hrať bowling, ako každý piatok s partiou, ale pôjdem s inými kamarátmi na koncert do randalu a uvidí sa, kde skončím. (príklad)
Stereotyp skrátka treba bez akejkoľvek nostalgie, alebo dokonca výčitiek prelomiť.
Avšak každý z kamarátov mal aj svojich osobných kamarátov mimo školy, takže po strednej sme sa pomiešali po kadejakých chatách, bytoch a koncertoch. Zo stereotypu sa dá výjsť jednoducho. Skrátka dnes večer nepôjdem hrať bowling, ako každý piatok s partiou, ale pôjdem s inými kamarátmi na koncert do randalu a uvidí sa, kde skončím. (príklad)
Stereotyp skrátka treba bez akejkoľvek nostalgie, alebo dokonca výčitiek prelomiť.
-
maciatko99
Medium Star
Kde je vôľa, tam je cesta. Ak ti tento stereotyp života vyhovuje, tak sa nesťažuj. Ak máš potrebu niečo zmeniť, chceš zažiť niečo nové, tak to sprav. Stačí, ak začneš jedným dňom v týždni a tvoje cesty pôjdu iným smerom, neskôr to môžeš meniť častejšie a uvidíš, či ti to vyhovuje alebo nie.
to je prave to co sa vola "zivotne zrenie".
Kazdy travi urcitu cast mladosti tym, ze chodi s partiou po krcmach,diskotekach, kluboch , bytoch. Chlastacky, rozbijacky, babenky na jeden vecer, srandy kopec a tak podobne.
Ale skor ci neskor pride u drvivej vecsiny ten bod, ked si clovek povie, ze mu to uz stacilo a kontakty
s partiou obmedzi,pretoze sa postupne menia zivotne priority.
Vycucaj pomaranc az po maximum, čo to da, ale potom ho odhod
/je to sice treba zazit, ale v podstate je to zabity cas, ale to uz k tomu veku patri/
Kazdy travi urcitu cast mladosti tym, ze chodi s partiou po krcmach,diskotekach, kluboch , bytoch. Chlastacky, rozbijacky, babenky na jeden vecer, srandy kopec a tak podobne.
Ale skor ci neskor pride u drvivej vecsiny ten bod, ked si clovek povie, ze mu to uz stacilo a kontakty
s partiou obmedzi,pretoze sa postupne menia zivotne priority.
Vycucaj pomaranc az po maximum, čo to da, ale potom ho odhod
/je to sice treba zazit, ale v podstate je to zabity cas, ale to uz k tomu veku patri/
Buď aspoň rád že máš v partií baby
My sme ostali len traja kamarati... my sme mali v "partii" len jednu babu aj ta je uz vydata, my mame 26 rokov a v takomto veku sa uz tazko nadvezuju vztahy zo zenami...Aj chodime po inych podnikoch aj sa snazime aj nie a furt je to o tom istom , len bud ty rad ze v partii mate nejake baby, aby sa vam to nezvrtlo ze budete chodit ako partia buzien
neni to moc dobry pocit 
True story brobucuresti napísal:Buď aspoň rád že máš v partií babyMy sme ostali len traja kamarati... my sme mali v "partii" len jednu babu aj ta je uz vydata, my mame 26 rokov a v takomto veku sa uz tazko nadvezuju vztahy zo zenami...Aj chodime po inych podnikoch aj sa snazime aj nie a furt je to o tom istom , len bud ty rad ze v partii mate nejake baby, aby sa vam to nezvrtlo ze budete chodit ako partia buzien
neni to moc dobry pocit
Kolko muzov chodi v partii bez zien a nie je s tym problem. Nevidim ani dovod ich oznacovat za buzny. A prave naopak, zda sa mi jednoduchsie, ak ste traja a nemate si kde sadnut, tak sa spytate zien pri stole, ze ci maju volne miesto, lahsie sa nadvazuje kontakt, pretoze pri vacsej spolocnosti nie je clovek hanblivy. Ist niekde do baru sam, tak to by som asi ani nesiel, aj ked raz som isiel, ale mal som mozno jeden a pol promile a aj to som hned stretol znamych.
-
TommyHot
Addict
Ja zvycajne chodim na pivo tiez len s chalanmi. Nerad pri pive riesim chu**** a zeny ich riesia casto a rady.
Ako zeny, tak aj muzi rozoberaju kraviny. Vsetko zalezi od toho akych ludi mas v partii a preto sa neda takto skatulkovat.
-
TommyHot
Addict
Nemyslim riesit v zmysle diskutovat o niecom. Myslim riesit v zmysle pozastavovat sa nad kazdou hlupostou a tak zneprijemnovat zivot tym, ktori si prisli na pivo oddychnut.
O tom som pisal aj ja. Je to o ludoch, od povahy, nie o tom ci je to muz alebo zena.
-
TommyHot
Addict
Z mojich skusenosti je to tak, ze chlapi nezvyknu az tak casto riesit malichernosti, za to zeny ako by sa v tom vyzivali. Proste ked som s chlapmi na pive, tak tam vladne pohoda a vsetci maju u riti, co je to, co na pive potrebujem(e).
neviem si predstaviť ženy v našej partii... úplne odlišné problémy atď
My sme v partii tak 5-6 ľudí, z toho sú 2 baby, ale vychádzame si úplne super. Tie baby si dokážu robiť srandu z typických ženských vlastností, smejú sa na sprostých vtipoch, proste úplne zapadli a sú pritom prirodzené. Takže sa nemôžem sťažovať zatiaľ.
Ale viem si predstaviť aj partiu čisto chalanskú, aj také je treba z času na čas.