Zdravím, chcel by som sa spýtať ako je možné zabrániť opätovnému zasielaniu formulára.
Mám script cez ktorý sa nahrávajú na server obrázky, po skončení odosielania sa tieto obrázky zobrazia, no stačí stlačiť F5 a obrázky sa nahrajú znova. A to nie je moc pekné.
Viem že môžem užívateľa presmerovať na inú stránku, no potom by som musel zmeniť systém zobrazovania obrázkov, viete niekto o niečom inom ako tomu zabrániť?
Ďakujem.
Ako zabrániť opakovanému odoslaniu formulára - VYRIEŠENÉ
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako zabrániť opakovanému odoslaniu formulára - PHP?
Po upnuti obrazka presmerujes usera na iny script ktory zobrazi spravu, ze uploadol obrazok a potom ho presmerujes naspat na script, ktory obrazok uploadoval, alebo na nejaky zoznam uploadnutych obrazkov etc. Alebo si sprav ajaxove uploadovanie. Inu moznost velmi nemas.
-
L.E.n
Light Star
Už som písal že to by som potom musel zmeniť systém zobrazovania, ale keď hovoríš že iná šanca nie je tak budem musieť.. vďaka.
-
TommyHot
Addict
Potom este to ajaxove uploadovanie. Je na to aj jQuery plugin, ale ci sa ti podari v nom vysomarit neviem http://valums.com/ajax-upload/
// teoreticky mozes povolit upload len vtedy ak este neexistuje predom definovana cookie.. no a po uploade ju vytvoris.. a teda ked das refresh, cookie existuje, tak dalsi upload nezbehne.
// teoreticky mozes povolit upload len vtedy ak este neexistuje predom definovana cookie.. no a po uploade ju vytvoris.. a teda ked das refresh, cookie existuje, tak dalsi upload nezbehne.
-
L.E.n
Light Star
Na AJAX sa necítim ale s tou cookie to znie fajn, ďakujemTommyHot napísal:Potom este to ajaxove uploadovanie. Je na to aj jQuery plugin, ale ci sa ti podari v nom vysomarit neviem http://valums.com/ajax-upload/
Re: Ako zabrániť opakovanému odoslaniu formulára - VYRIEŠENÉ
tiez by bola moznost si vytvorit bool premennu a nastavit si ju na hodnotu true a porovnavas ak sa dostanes na stranku prvy krat (teda pred odoslanim), tak je true a teda zobrazi ti formular, ak si ho uz odoslal, tak nastavis hodnotu na false a uz ti formular neukaze, iba spravu o odoslani
Kód: Vybrať všetko
bool neodoslal = true;
if(neodoslal)
{
//formular
neodoslal = false;
}
else
{
//sprava o odoslani
}-
TommyHot
Addict
1) nacitanie webu - neodoslal = true
2) odoslanie formulara - neodoslal = false
3) refresh po odoslani formulara - neodoslal = true
4) odoslanie formulara druhykrat - neodoslal = false
5) a stale dokola
Po znovunacitani sa ti boolean premenna znova nastavi na true. Alebo mi nieco uslo?
2) odoslanie formulara - neodoslal = false
3) refresh po odoslani formulara - neodoslal = true
4) odoslanie formulara druhykrat - neodoslal = false
5) a stale dokola
Po znovunacitani sa ti boolean premenna znova nastavi na true. Alebo mi nieco uslo?
formular(SUBOR1.PHP) ma action na SUBOR2.PHP:
1. skript ktory nahrava subory
2. header('Location: SUBOR3.PHP');
SUBOR3.PHP vypise obrazky
1. skript ktory nahrava subory
2. header('Location: SUBOR3.PHP');
SUBOR3.PHP vypise obrazky