z troch ventilatorov taha len jeden

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
datel
Novice
Novice

z troch ventilatorov taha len jeden

Príspevok od používateľa datel »

zdravim ...

mam taky "mensi" problem ... :)

Prvy krat odkedy mam novy HW (popisany na konci) som spustil prvy Assassin's Creed ... Na grafiku jednoducha hra, tak som ju aj trochu vypeckoval ... lenze komp akoby sa zblaznil zacal hucat jak svina. Stiahol som si kvoli tomu aj HW Monitor, lebo som bol zvedavy, ci za to moze chladic grafiky, alebo chladic procesoru, ci dokonca niektory z ventilatorov. Ako sa ukazalo, grafika si v pokoji drzi teplotu na 38-40°C a v 100%nom vytazeni sa drzi okolo 65°C. Dokonca aj GPU Fan (3x) pradie v pokoji na 1800RPMa pri vytazeni sa pustaju na 2370RPM (co je tiez este v norme - 48%) ...

Procesor takisto vystupi z 32°C v klude na 57°C pri 100%nom vytazeni.

Co ma vsak znepokojuje, su ventilatory. V bedni su celkovo tri (2 vpredu, 1 vzadu) a podla HW Monitor pracuje jeden z nich na 2170rpm a zvysne dva na +-1000rpm (logicky odvodzujem, ze ten 2170rpm bude zadny) ... no pri zatazeni sa zadny dvihne na 3500rpm (co mi pride uz moc vela) zatial co predne stupnu o nejakych 100 (max 200) rpm ....

Vysledok je ten, ze pocitac mi huci a hoc si udrzuje konstatne (a relativne nizke) teploty, bojim sa aby sa neprehrial.
Neviete mi nieco poradit prosim ???

Dakujem velmi moc :))

datel

P.S.: Slubena zostava :

Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
AMD Phenom II X4 945 3.0GHz
NVIDIA GeForce GTX570
6GB RAM 1333MHz
PSU 650W Corssair
SATA 250GB

Fans 5x
2x 120mm (vpredu)