Ako chranit uspory pred krizou?
Ako chranit uspory pred krizou?
Ahojte,
kazdy den citat nove titulky v novinach ako pomaly eurozona smeruje do ..., resp. hrozia viac ci menej nepriaznive scenare.
Okrem Grecka uz aj Spanielsko a nasledovat budu zrejme dalsie.
http://ekonomika.sme.sk/c/6409843/reute ... pomoc.html
Reagujuc aj na clanok http://www.strana-sas.sk/ako-sa-chranit ... rizou/1017 zacinam uvazovat ze si svoje uspory v banke nejakym sposobom chcem ochranit voci oslabeniu pripadne prinajhorsom padu eura.
Otazka je akym sposobom?
Najviac sa mi zatial pozdava zmenit uspory na novy devizovy ucet na USD/CHF, lebo si na rozdiel od rozneho zlata/striebra by si uspory zachovali likviditu.
Ako svoje uspory riesite vy?
kazdy den citat nove titulky v novinach ako pomaly eurozona smeruje do ..., resp. hrozia viac ci menej nepriaznive scenare.
Okrem Grecka uz aj Spanielsko a nasledovat budu zrejme dalsie.
http://ekonomika.sme.sk/c/6409843/reute ... pomoc.html
Reagujuc aj na clanok http://www.strana-sas.sk/ako-sa-chranit ... rizou/1017 zacinam uvazovat ze si svoje uspory v banke nejakym sposobom chcem ochranit voci oslabeniu pripadne prinajhorsom padu eura.
Otazka je akym sposobom?
Najviac sa mi zatial pozdava zmenit uspory na novy devizovy ucet na USD/CHF, lebo si na rozdiel od rozneho zlata/striebra by si uspory zachovali likviditu.
Ako svoje uspory riesite vy?
Re: Ako chranit uspory pred krizou?
Fuha, tu temu som nejak cez vyhladavanie prehliadol. Mozno preto ze sa v nej riesia skor apokalyticke scenare 
-
evilbanana
Medium Star
podla toho kolko mas.. samozrejme dobre je investovat do nehnutelnosti to bude vzdy potrebne a mozes bud prenajimat alebo posuvat dalej so ziskom zalezi od sikovnosti a stastia
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zalezi aj od toho ako sa kriza skonci, resp co bude jej dosledkom. Ak vojna, tak nehnutelnost je to posledne co by som chcel vlastnit.
Zial nie je to ani zdaleka na pozemok, do toho by som siel asi najskor keby som na to uz mal.
Ale napriek tomu ze nejde o nejaky velky balik, nechcem aby sa mi uspory znehodnocovali.
Najviac uvazujem o presune penazi z Euroveho uctu na CHF, pripadne USD.
Ale napriek tomu ze nejde o nejaky velky balik, nechcem aby sa mi uspory znehodnocovali.
Najviac uvazujem o presune penazi z Euroveho uctu na CHF, pripadne USD.
-
TommyHot
Addict
Ja mam nejake svajciarske franky, ale mam ich na mesacnom terminovanom ucte v slovenskej banke a v pripade krachu eura by mi to velmi nepomohlo, kedze s krachom eura nastane aj krach bank...
cca 3-4 roky dozadu som dost spekuloval, ved kriza € sa omielala vsade, v mediach.
Rozmyslal som o zlate, striebre, akciach, nehnutelnostiach- skoro vsetky alternativy.
Nakoniec som to vyriesil tak, ze najviac penazi islo do nehnutelnosti, a dve relativne mensie
sumy som premenil na CHF a PLN. CHF som tesne pred vyhlasenim CH ze ked bude posilnovat tak bude intervenovat v prospech oslabenia domacej meny uspesne zamenil nazad na € a ziskal na tom celkom
prijemny zisk.
PLN drzim stale, pretoze doteraz som na nom dost prerobil a cakam kedy pojde sinusoida zase hore
aby som sa ho zbavil.
Volne € mam na beznom terminaku s 3% p.a. a uz to vobec neriesim,nakolko to nie je dostatocna
suma na vrazenie do nejakej nehnutelnosti alebo pozemku.
A ked sa nastvem tak to vsetko miniem a bude pokoj, nebudem sa aspon stresovat ze co sa stane alebo nestane
Rozmyslal som o zlate, striebre, akciach, nehnutelnostiach- skoro vsetky alternativy.
Nakoniec som to vyriesil tak, ze najviac penazi islo do nehnutelnosti, a dve relativne mensie
sumy som premenil na CHF a PLN. CHF som tesne pred vyhlasenim CH ze ked bude posilnovat tak bude intervenovat v prospech oslabenia domacej meny uspesne zamenil nazad na € a ziskal na tom celkom
prijemny zisk.
PLN drzim stale, pretoze doteraz som na nom dost prerobil a cakam kedy pojde sinusoida zase hore
Volne € mam na beznom terminaku s 3% p.a. a uz to vobec neriesim,nakolko to nie je dostatocna
suma na vrazenie do nejakej nehnutelnosti alebo pozemku.
A ked sa nastvem tak to vsetko miniem a bude pokoj, nebudem sa aspon stresovat ze co sa stane alebo nestane
110mat110
ano, ale az od cca konca leta 2011, predtym nebol, mnohi ludia na tom slusne zarobili.
Svajciari to posilnovanie museli stopnut, lebo by inac skor ci neskor zbankrotovali
ano, ale az od cca konca leta 2011, predtym nebol, mnohi ludia na tom slusne zarobili.
Svajciari to posilnovanie museli stopnut, lebo by inac skor ci neskor zbankrotovali
-
TommyHot
Addict
To su odvazne tvrdenia. Zbankrotovat by urcite nezbankrotovali, ale s takou silnou menou by sa im velmi tazko obchodovalo s okolim.
keby CHF dalej vyrazne posiloval, tak vecsina svajc. exportu by isla do kyticiek, aj turistov by bolo menej, takze ekonomika by isla rychlo dolu. Treba si uvedomitr jednu vec, a to, ze by to malo narastjucu tendenciu: spekulanti by videli ze CHF silnie a chceli by sa tiez zviest, takze stale viacej ludi
by donho vkladalo stale vecsie financie. Uz posilnenie v ramci roku 2011 malo za nasledok spomalenie exportu.
by donho vkladalo stale vecsie financie. Uz posilnenie v ramci roku 2011 malo za nasledok spomalenie exportu.
-
TommyHot
Addict
Samozrejme spomalenie exportu tam bolo a bolo by aj nadalej, ale stale si myslim, ze bankrot je silne slovo.
Btw ano Svajciarsko potrebuje devalvovat frank, ale az tak silno ho viazat na euro je imho padnute na hlavu. Co budu robit, ked euro pojde do kytek? Ved ich cela eurozona stiahne so sebou. Imho uz davnejsie mali zacat budovat silnejsie vazby s cinou a japonskom, kludne aj cez dotacie za podnikanie s tymito krajinami. A hlavne devalvovat takym stylom ako to spravili v novembri minuleho roku? Keby mam v tom obdobi franky, tak sa asi naseriem.
Btw ano Svajciarsko potrebuje devalvovat frank, ale az tak silno ho viazat na euro je imho padnute na hlavu. Co budu robit, ked euro pojde do kytek? Ved ich cela eurozona stiahne so sebou. Imho uz davnejsie mali zacat budovat silnejsie vazby s cinou a japonskom, kludne aj cez dotacie za podnikanie s tymito krajinami. A hlavne devalvovat takym stylom ako to spravili v novembri minuleho roku? Keby mam v tom obdobi franky, tak sa asi naseriem.
vazby s Cinou a Japonskom? neviem co mas na mysli, Svajc. do tychto krajin urcite exportuje..
To ze CHF oproti € nerastia nie je ziadna tragedia, oni nemaju z dlhodobeho hladiska velmi inu moznost
len sa priamo ci nepriamo viazat na €. Samotny kurz meny nemusi vela znamenat, uspory sa daju ulozit aj bezpecnejsie ako drzat hotovost./nehnutelnosti,akcie,umelecke diela,komodity atd./
To ze CHF oproti € nerastia nie je ziadna tragedia, oni nemaju z dlhodobeho hladiska velmi inu moznost
len sa priamo ci nepriamo viazat na €. Samotny kurz meny nemusi vela znamenat, uspory sa daju ulozit aj bezpecnejsie ako drzat hotovost./nehnutelnosti,akcie,umelecke diela,komodity atd./
-
TommyHot
Addict
Ano exportuje, ale mohli by podstatne viac.
Tu nejde o to, ze CHF nerastie, ale o to, ze umelo klesa v zavislosti od eura. Kam az to chcu dohnat? Z dlhodobeho hladiska by hlavne mali hladat inu alternativu a nie sa viazat na krachujucu eurozonu.
Tu nejde o to, ze CHF nerastie, ale o to, ze umelo klesa v zavislosti od eura. Kam az to chcu dohnat? Z dlhodobeho hladiska by hlavne mali hladat inu alternativu a nie sa viazat na krachujucu eurozonu.
previazanost CH na EU je prirodzena, historicky aj geopoliticky aj kulturne. EU nekrachuje, len niektore staty juznej Europy maju dlhove problemy.
Ja som len chcel poukazat na zly napad previest teraz peniaze na CHFgogo956 napísal:110mat110
no iste ze teraz je uz davno neskoro.Niektori napriklad odporucaju si rozdelit uspory na € a USD,
nakolko ked stupa jeden tak zakonite klesa druhy, takze je to taka teoreticka ochrana pred vecsou
stratou hodnoty. Ale nehovorim ze to tak bezchybne musi fungovat vzdy.
Treba si uvedomit ze su to VZDY iba spekulacie, nakolko nikto nie je jasnovidny a nepozna buducnost..
nakolko ked stupa jeden tak zakonite klesa druhy, takze je to taka teoreticka ochrana pred vecsou
stratou hodnoty. Ale nehovorim ze to tak bezchybne musi fungovat vzdy.
Treba si uvedomit ze su to VZDY iba spekulacie, nakolko nikto nie je jasnovidny a nepozna buducnost..
-
TommyHot
Addict
To si robis srandu? Ano, zakonite v pare jedna mena klesa voci tej druhej (uplne cisto teoreticky idealne aj nemusi), ale to len na oko. Podla tvojej logiky teda mozem mat pokojne peniaze v eurach aj v mongolskych tugrikoch a vzdy bude jedna mena rast voci tej druhej, takze nadobudnem falosny pocit istoty, lebo nevidim, ze obe klesaju, len jedna to voci tej druhej robi rychlejsie. Je to naozaj len teoreticka ochrana, ktora v praxi neochrani nic.