Digitalna TV a VCR

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Digitalna TV a VCR

Príspevok od používateľa pryja »

Mam taku otazku. Mama stale pouziva klasicky videorekorder a teraz presla na digitalnu TV. Je mozne ho dalej pouzivat a nahravat? Vsetko je poprepajane, ale ked som dala na digitalnom prijmaci automaticky naladit programy, tak video som tam nikde nenasla. Rucne sa tam ladit neda.
Treba kupit digitalny videorekorder, ci moze byt problem len v prepojeni.
Dakujem za skoru odpoved.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Diditalna TV a VCR

Príspevok od používateľa STomko »

zalezi co mas za DVB-T prijimac. No s klasickym pripojenim, na ake si mozno bola zvyknuta predtym, sa musis rozlucit.

na analogu to slo zapojit nasledovne:
kabel z anteny > video > odtial pokracoval antenny koax do TV. Na videu si naladila kanaly a mohla si nezavisle nahravat a sledovat.

V digitale to nebude mozne. Zapojit to musis takto: kabel z anteny > dvb-t prjimac. Nasledne dvb-t prijimac prepojit s videom (nepises aky mas prijimac, neviem ake mas moznosti zapojenia). Kazdopadne nahravat budes moct iba to, co sledujes, kedze jediny tuner je v dvb-t prijimaci.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Digitalna tv nemusi byt nutne dvb-t. To len aby sme boli korektny.

Zapojenie ale plati. Este sa da pripojit rekorder priamo k tv.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs
VIP
VIP

Vedel som, ze to nebude dvb-t.
Naco je mame rekorder, ked samotny ten box dokaze nahravat? Staci pripojit hdd alebo usb kluc.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

sorry za to zuzenie iba na DVB-T... :)
Inac pripojit rekorder priamo k TV bude celkom na nic...kedze nepoznam vela TV s obrazovym vystupom...(teda ziadnu)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Scart je vacsinou obojsmerny. Bezne som tak nahraval z crt aj neskor z lcd. A nie som jediny.

To je ale fuk, ten stb ma PVR takze rekorder nutny nie je.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lenze mama je posadnuta svojim videom a naucit ju nieco nove, hlavne co sa techniky tyka, je psychicky aj fyzicky narocne. Slubila som, ze spravim vsetko pre to, aby sa nemusela rozlucit s tym kramom. :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je na tebe presvedcit ju, ze nie vzdy je rozumne trvat na svojom. Zvlast v tomto pripade. Ked sa nauci nahravat na tomto, na video uz nepozrie. Nemyslim si, ze by nebola dostatocne inteligentna na to, aby to nepochopila. Ale chapem, ze zvyk je zelezna kosela. Niekedy je ale ta kosela ako v tomto pripade prezitkom.

Ak by predsa nepovolila, tak tak to skus prepojit tak ako pise Stomko vyssie. Scart z prijmaca do videa, z videa scart (alebo RF). Bude sa ale musiet zmierit s tym, ze moze nahravat len to, co prave sleduje. A musi zabudnut aj na nacasovane nahravanie v pripade nepritomnosti.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ete by som mala jednu otazku k digitalnemu vysielaniu. Chceme kupit HD dekoder a zistila som, ze LCD nema HDMI ale DVI vystup. Nasla som na nete kable, ktore maju tieto 2 koncove vystupy. Otazka je ale, ci toto prepojenie zarucuje taku istu kvalitu signalu, ako obojstranne HDMI.
Ma niekto s tym skusenosti? dik
Som sa prave docitala, ze DVI prenasa len obraz, co je tak na dve veci. Je mozne to prepojenie kombinovat, cize HDMI a DVI + SCART a SCART? Ci akym sposobom by som dostala zvuk do TV?
Ryan Giggs
VIP
VIP

HD rekorderom v tomto pripade nic nevyriesis. Bude nahravat tiez len to co sa aktualne sleduje. Resp. mozes nahravat akurat dvb-t, ked k nemu pripojis antenu. Kazdy lcd tv musi mat hdmi. Nie je to nahodou monitor? Ak ma repro, musi to mat aj nejaky audio vstup.
Napísať odpoveď