Kúpa novej TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mycoken
Amateur
Amateur

Kúpa novej TV

Príspevok od používateľa mycoken »

ahojte, chceli by sme kupit novy TV domov do obyvacky ... ulhopriecka od tych 40" do napr 47" do ceny tak okolo 1000€ (bez DPH to budeme brat cize tak okolo 1200€ s DPH) - moze stat aj viac ak bude ta kupa rozumna. Preferovanu znacku nejako nemam necham si poradit v TV sa mometalne az tak nevyznam - mala by mat asi to zakladne co dnesne tv maju - cize 3D, rozne moznosti pripojenia zariadeni (ja nwm internet, HDD, hdmi ... ...) a podobne vecicky (napr nahravanie vysielania ci nieco take brat spominal)
brat zatial pozeral tieto modely ja by som chcel hlavne zuzit vyber na take 2/3 modely a potom porovnat ktory z nich by bol v com lepsi
46 "Samsung UE46ES6800
46 "Samsung UE46ES6710
47 "LG 47LM670S
47 "LG 47LM660S
42 "LG 42LM760S
42 "LG 42LM670S
40 "Samsung UE40ES7000

Ak mate ine porovnatelne s tymito v pohode dajte.
Cize ak zosumarizujem to podstatne tak do 47", okolo 1000€ bez DPH
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa novej TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ja ti vyber zužim hneď. Ak chceš kvalitne 3D, tak jednoznačne pasivne (aktivne jedine na plazme). Neblika, okuliare su zadarmo (priamo v baleni TV niekoľko kusov), aktivne stoja od 25-30€ vyššie za kus (v baleni su len u top modelov), da sa na to divať z relativne veľkeho uhla, ma to minimalny crosstalk. A rozlišenie je u tohtoročnych modelov už plnohodnotne, čim stratilo aktivne 3D akukoľvek vyhodu.
Tym padom môžeš z vyberu vyhodiť Samsungy. Aj tak tie LG su obrazovo lepšie ako 6-kove Samsungy. Taktiež vyhoď 42LM670s. Kedže si môžeš dovoliť kupiť aj väčšiu uhlopriečku, prečo kupovať menšiu?! Modely LM660 a LM670 su totožne, rozdiel je vo farbe ramu. LM670 je strieborny.
Najvyšši model (v tomto vybere) je LM760 ma trošku lepšiu elektroniku a naviac v baleni (okrem 3D) aj par Dual play okuliarov. Ak to nebudeš kupovať na predraženej alze, tak 47LM760s môžeš mať za cca 1100 € bez DPH. Všetky vieš mimo alzy kupiť o dosť lacnejšie.

Čiže rozhoduj sa medzi 47LM660s/LM670s (podľa dizajnu) a 47LM760s, s tym že 760 bude cez 1100€.

Na nahravanie sa vybodni, to nie je nič čo by bolo nejak extra použiteľne. Zaleži ako maš riešeny prijem signalu.
mycoken
Amateur
Amateur

Diki za odpoved
Ak chceš kvalitne 3D, tak jednoznačne pasivne (aktivne jedine na plazme). Neblika, okuliare su zadarmo
Cize s tym 3D si ma zjavne presvedcil som cital uz o tom trochu viac aj tuna na fore aj na nete ... tym padom samsungy su z hry vonku ...
Teraz k tym 2 LG
47 "LG 47LM670S
47 "LG 47LM660S
Modely LM660 a LM670 su totožne, rozdiel je vo farbe ramu.
Cize u tychto modelov nie je ziaden iny rozdiel okrem farby toho ramu? Len aby som si bol isty lebo je tam rozdiel aspon na alze teda 100€. Ak ano tak potom si fakt vyberiem pri nich len na zaklade toho ktory sa viac hodi do obyvacky ...
No a teraz k tomu 47" LG 47LM760S
Tento som tam nedaval mal som uvedeny iba ten 42 "LG 42LM760S model lebo ten 47" uz bol trochu drahsi (myslim ze su rovnake iba mensia ulhopriecka) na alze lebo bez dph asi len z alzy bude moznost este sa presnejsie spytam brata ake on ma moznosti kupy.
trošku lepšiu elektroniku a naviac v baleni (okrem 3D) aj par Dual play okuliarov
Ak by si mohol napisat v com sa vlastne lisi ten 47LM760S od tych 47LM660S/670S. O tom dual play som uz cital znie to fakt zaujimavo a kedze hram hry rad tak by som to dost vyuzival. Potom by som chcel vediet ci nahodou tie 47LM660/670 tiez nemaju ten dual play ... A v tej elektronike sa priblizne v com lisia? Aky je tam napr rozdiel v tych 400Hz a 800Hz ten Motion Clarity Index (nasiel som nieco ze to je kvalita obrazu v rychlych scenach ...)
Prijem signalu mame cez kabel normalne nove terestialne kable tahali ... cize so signalom by nemal byt problem ak toto si myslel

Edit:
Este som sa chcel opytat ked mam doma tieto repraky genius sw-hf5.1 5000 budem moct ich pouzit s tymito LG TV. Lebo teraz ma napadlo pri PC uz nie su az tak vyuzivane tak ci sa budu dat vyuzit pri tychto TV

Tuna je porovnanie tychto 3 TV a ono tam pise ze vsetky maju ten dual motion ... cize teraz netusim ci aj tie 2 ho maju len nedodavaju k nim okuliare alebo ako to mam chapat?? + je tam rozdiel v tom 400Hz a 800Hz ... co toto presne znamena alebo tak ... Plus ten Magic remote je v baleni alebo ako to chapat kedze v tom porovnani pise ze nie ...
http://www.lg.com/sk/common/compare/pro ... Findex.jsp
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie tv nemaju analogovy audio vystup (jedine sluchadlovy). Tie Geniusy tam môžeš pripojiť cez ten sluchadlovy vystup, ale to je take riešenie na dlhe lakte. Analogove repro su už prežitok, preto ani tv veľmi analogovy vystup nemaju.

LM660/670 je uplne to iste. Rovnaky obraz, rovnake funkcie, len iny dizajn.

760 je o niečo obrazovo lepši, a ma 2 pary dualplay okuliarov v baleni. Či to ma 400 alebo 800 Hz, to nerieš, to nie je podstatne. To je len marketing. Stači kupiť aj 660/670. Obzvlašť ak to bude len z alzy. Nejaky zasadny rozdiel tam nie je. Tie Dual Play bryle sa k 660/670 daju dokupiť, akurat keď hľadam na googli, tak v našich končinach asi (zatiaľ) nikde. Magic Remote maju v baleni všetky.

Ten prijem čo maš, je skutočne terestrialny, alebo je to nejaka bytova kablovka? V terestriali su len slovenske programy.
Ak to je nejaka analogova kablovka, odporučam zadovažiť si nejaky digital. Analog na LCD nevyzera dobre, tam potrebuješ kvalitny signal.
mycoken
Amateur
Amateur

Cize tu funkciu ktora umoznuje vyuzivat dualplay pri hrach maju aj LM660/670 ak tomu dobre chapem akurat sa v baleni nedodavaju okuliare dualplay (nejako by som to potom dufam vyriesil s tou kupou).
Tak ak by som bral bez DPH tak iba z alzy ale napr ak dam tuna http://3d-televizory.heureka.sk/lg-47lm760s/ tak by bola moznost kupit aj z ineho obchodu aj s DPH (tie co su do tych 1400€ napr obchody) len netusim ake su tie obchody ci su spolahlive a tak ... Ak mas nejake info k nim napr ta PCmania.sk alebo It-technika.sk tak budem rad ... aj ked zas ak vezmem bez dph z alzy ten LM760S tak tam az taky rozdiel v cene nieje od ostatnych obchodov spolu s DPH ... V alze bez DPH to budem mat ta 1400€ v inych 1400€ s DPH cize az tak by to nejako nevadilo ...
Tam uz len ide o to ze tie LM660/670 su oproti tomu LM760 lacnejsie ... preto uvazujem co by bola lepsia kupa ...
Co sa prijmu tyka tak tento rok nam menili - mozno skor tuna najdes odpoved lebo tomuto fakt teraz nwm co vlastne mame teda
http://www.tkrhumenne.sk/

A potom este napr ak by som chcel predat tie geniusy kolko asi by tak teraz stali? A namiesto nich by som si kupil uz nieco co by mi pasovalo rovno do TV ...
+ este netusis kde by sa v okoli Humenneho respektive aj v Kosiciach dalo pozriet na tieto modeli ako realne vyzeraju a tak??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokial signal neprijmas cez set-top-box, tak mas analogovy. To by chcelo na taky tv digital.

V Humennom predajne nepoznam, ale v Kosiciach som tie tv videl na kazdom kroku.
mycoken
Amateur
Amateur

A ked sa mozem opytat tak ako by som potom mohol prijimat ten digital ... co budem teoreticky potrebovat ... nejaky prijimac resp satelit alebo ako ??
Ok tak ked budem mat cestu do KE lebo mam este skusky tak sa zabehnem v KE prinajhorsom pozriet na tieto modely ... A este taka otazky na mojom mieste ktory z tych 3 TV by si bral ??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prijmač potrebuješ, len ak konkretny provider neumožňuje prijmať signal inak ako cez ich STB. Inak stači dekodovacia karta providera a CA modul (napr. UPC, alebo aj ten vaš humensky provider), kedže TV ma aj kablovy aj satelitny tuner. Zaleži o aku konkretnu službu maš zaujem, ake programy, koľko chceš platiť, na koľko televizorov, či chceš satelit, kablovku, IPTV atd.
Digital ponuka aj ta firma čo si tu dal odkaz.

Zaleži ako to vieš vyriešiť s tou daňou. Ale ako vravim, stači aj LM660. Určite by som nepriplacal za farbu (LM670). Teda ak sa ti strieborna vyslovene do interieru hodi.
mycoken
Amateur
Amateur

Tak teraz uz len uvazujem nad LM660(finalna cena 1065€ bez DPH) no a potom tu LM760(finalna cena 1415€ bez DPH) ... ako vravis ak su LM660/670 rovnake tam sa neoplati priplacat za farbu ... Ono laka ma pri LM760 tie dual play okuliare ze uz su v baleni ale na druhej strane ulhopriecku maju rovnaku prakticky aj funkcie ak sa nemylim, teda ja ani neviem v com je medzi nimi rozdiel - akurat si spominal ze v kvalite obrazu ... Ked ide o to tak ja by som nemal problem doplatit tych 350€ naviac alebo ako to vychadza len ide o to aby sa mi to vyplatilo teda ...

No a k tomu digitalu ... Cize ja vlastne ked si kupim TV staci mi priamo pripojit kabel do TV a pojde tam digital ak budem mat teda kupeny balik digitalnych programov?
Ryan Giggs
VIP
VIP

mycoken napísal: No a k tomu digitalu ... Cize ja vlastne ked si kupim TV staci mi priamo pripojit kabel do TV a pojde tam digital ak budem mat teda kupeny balik digitalnych programov?
Budeš k tomu potrebovať buď STB od konkretneho providera, alebo ak umožňuje aj prijem bez neho, tak dekodovaciu kartu a CA modul. Dekodovacia karta je v cene toho balika programov, resp. v nejakom aktivačnom poplatku, CA modul budeš musieť kupiť (cca 20-30€).

Ak ale budeš chcieť aj nejaku funkčnosť, Timeshift, archiv, či pripojenie na viac tv, budeš potrebovať STB.
mycoken
Amateur
Amateur

STB myslis set top box? Ak ano tak myslim ze ten humensky dava zdarma ak si objedna clovek digitalny balik programov
Cize teraz tak aj finalne ze ktory by si mi odporucil po predchadzajucom mojom poste ... lebo ak sa mi to fakt oplati tak som ochotny priplatit si za LM760 ... Cize finalne ceny by boli LM660 - 1065€ a potom LM760 - 1415€ alebo potom popripade cez iny obchod ten LM760 ta 1331€
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem co za stb to maju, ale ak nema nejake zaujimave funkcie je lepsie to prijmat priamo cez tuner v tv. Obraz bude lepsi.
mycoken
Amateur
Amateur

Cize proste bude mi teda stacit ked kupim TV objednat si ten digitalny balik a priamo napojit kabel do TV (alebo stale mi nieco nedochadza?? )...

Ok no diki za odpovede aj za rady ... ak sa mylim s tym digitalom tak prosim napis mi presne co a ako aby som mal pekny obraz aj vsetko ako ma byt
Nakoniec uvidim pre ktory z nich sa rozhodnem, oba su velmi dobre takze fakt netusim ktory z tych 2 nakoniec vezmem - ale tipujem ze bude aj cena hrat svoju rolu (predsa len ja to neplatim :D) cize to skor vidim na ten LM660S ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kabel napojis priamo do tv. Potrebujes ale este CA modul, donho zasunies dekodovaciu kartu, ktoru ti da provider. A CA modul aj s kartou zasunies do tv.
mycoken
Amateur
Amateur

Aha cize takto ... diki moc za vysvetlenie ... inac mozes mi ked tak sem dat nejake tie CA moduly nech si rovno pozriem nech kupim vsetko naraz a mam to z krku aby som potom zbytocne este raz nepisal??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie ti odporucit nemozem. To musis zistit u providera, ktore su kompatibilne s ich kodovanim a ktore s ich kartami funguju bez problemov. Niektori provideri (napr. upc atd.) ponukaju aj vlastne.
Pozeram, ze ponuka toho TKR nijako bohata na programy nie je, a ani ziaden HD program tam nevidim. To by som siahol asi niekde inde.
mycoken
Amateur
Amateur

A potom ak sa mozem teda opytat takto ze ktory provider je taky ze fajn ma dostatok programov aj dobru ponuku ... a u ktoreho by som toereticky mohol aj vsetko naraz vybavit co sa toho vysielania tyka teda ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ides na to prilis zhurta. Nemusi to byt take jednoduche ako si predstavujes. V prvom rade si zisti, aku zmluvu mas vlastne so sucasnym providerom. Ci tam nie je nejaka viazanost, ktoru musis dodrzat, ake su podmienky vypovedania zmluvy, aka je vypovedna lehota atd. Najprv sa treba vysporiadat so sucasnym stavom, az potom mozes riesit noveho providera.
mycoken
Amateur
Amateur

Tak ak viem tak mame od nich najnizsi program pretoze nemame normalnu TV tak zbytocne nam tie digitalne veci teraz + budeme aj tak prerabat takze sa budu menit rozvody a tak preto zatial som ani nekupoval novu TV ...
No ja si popozeram potom presne co tam v zmluve je aby som teda vedel na com vlastne som ... keby som nahodou siel davat vypoved resp prechadzal na ineho providera ...
A len tak pre informaciu na slovensku ktori su teda taky dobri provideri ?? Co maju slusnu ponuku?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale podľa mňa so zaujimavou ponukou od 1. jula prichadza Antik. Je to IPTV, stači ti na to nejake kvalitnejšie, rychlejšie pripojenie na internet (najlepšie optika). Kupiš od nich box za 100€, slovenske + niektore česke kanaly su zdarma (cca 20 programov). Zakladna ponuka je potom za 5,88€ mesačne (cca 90 kanalov vratane českych ako Nova, Prima... a aj niekoľkych HD). A rozširena ponuka (cca 160 kanalov) je potom za niečo cez 13 €. Plus si môžeš dokupiť filmovy balik. Ten box ma archiv (na vybrane kanaly), timeshift atd.
http://www.smarttvbox.sk/uvod

V tom humenskom TRK, platiš 9,50 € za necelych 30 kanalov. V Antiku 90 kanalov za 5,88, vratane niekoľkych v HD (akurat musiš zaplatiť 100 € za ten box).

Niečo rozumne sa da vybrať aj v UPC, či Satre. Tu maš dobry prehľad, preštuduj: http://www.zive.sk/iptv-a-kablovky-v-pr ... fault.aspx
Napísať odpoveď