Nadprirodzene javy
Re: Nadprirodzene javy
no je pravda, ze velka cast populacie je schopna verit v dost velke nezmysli. Na UFO ktore unasa
ludi, na čarovanie, na telepatiu, čitanie myslienok, "astralne" svety, duchov, tajomne energie
a "vibracie", atd. ad absurdum.
Tieto bludy siria dve skupiny ludi: jedna cast takych ktori tomu naozaj veria, lebo im to v nejakom
smere trosku horsie pali, alebo iba nemaju zmysel pre realitu.
A druha skupina su ti co to vedia "vo co go" a robia to len pre biznis. Som pozeral na nete
to obrovske mnozstvo vselijakych jasnovidcov,magov,psychotronikov co predavaju svoje sluzby
a je to vsetko velky biznis, aj ked na prvy pohlad sa tvaria ze im vobec o peniaze nejde,
ale neskor je jasne ze za to chcu peniaze a je to prenich iba sposob ako od naivnych ludi
dostat lahko prachy..
Predavaju sa knihy s danou tematikou, dokonca aj elektronicke pristroje ktore maju zachytavat
"vesmirnu energiu", vysielat myslienky na ludi,ovplyvnovat buducnost,programy na vypocet horoskopu,tvorbu nehmotnych bytosti. atd
Clovek si dokaze vsugerovat skoro cokolvek, uverit comukolvek, dokazom je klinicka hypnoza
pomocou ktorej sa da dat do podvedomia program podla ktoreho clovek moze aj dalej jednat
v beznom zivote a pritom si to vobec nemusi uvedomovat.
ludi, na čarovanie, na telepatiu, čitanie myslienok, "astralne" svety, duchov, tajomne energie
Tieto bludy siria dve skupiny ludi: jedna cast takych ktori tomu naozaj veria, lebo im to v nejakom
smere trosku horsie pali, alebo iba nemaju zmysel pre realitu.
A druha skupina su ti co to vedia "vo co go" a robia to len pre biznis. Som pozeral na nete
to obrovske mnozstvo vselijakych jasnovidcov,magov,psychotronikov co predavaju svoje sluzby
a je to vsetko velky biznis, aj ked na prvy pohlad sa tvaria ze im vobec o peniaze nejde,
ale neskor je jasne ze za to chcu peniaze a je to prenich iba sposob ako od naivnych ludi
dostat lahko prachy..
Predavaju sa knihy s danou tematikou, dokonca aj elektronicke pristroje ktore maju zachytavat
"vesmirnu energiu", vysielat myslienky na ludi,ovplyvnovat buducnost,programy na vypocet horoskopu,tvorbu nehmotnych bytosti. atd
Clovek si dokaze vsugerovat skoro cokolvek, uverit comukolvek, dokazom je klinicka hypnoza
pomocou ktorej sa da dat do podvedomia program podla ktoreho clovek moze aj dalej jednat
v beznom zivote a pritom si to vobec nemusi uvedomovat.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... -polosero/ - o zazitkoch z klinickej smrti
ano, ti ludia evidentne nieco citili a zazili, ale neverim tomu, ze skutocne svoje telo opustili a boli na pol ceste niekam inam...vacsina z nich opisuje emocne ten stav ako ze prezivali pokoj, bezpecie, euforiu...toto su typicke priznaky hypoxie, nas mozog nie je vybaveny centrom pre bolest v ramci nedostatku kyslika, pretoze evolucne sme take centrum nepotrebovali, kedze v takom prostredi sme nezili...o hypoxii sa v poslednych rokoch hovori ako o najhumannejsom sposobe popravy (pripadne zabijania zvierat), pretoze ak sa pouzije plyn, ktory nie je citit ani vidiet, tak si clovek castokrat ani nestihne uvedomit, co sa deje...jeho telo jednak reaguje na stav hypoxie a bliziacej sa smrti tak, ze sa clovek citi uvolnene, pokojne a euforicky...a na druhej strane su ucinky podobne ako niektore ucinky kokainu, clovek ma skresleny obraz o tom, co sa deje okolo neho a o svojich vlastnych schopnostiach a kompetencii...nedavno som o tom videl aj celkom dobry dokument, v armade tych pilotov testuju v roznych komorach a popritom im davaju robit rozne lahke cinnosti a odpovedat na ulohy...a ked uz sa blizi ten stav, ze clovek omdlie a nasledne by do niekolkych sekund proste umrel, tak uz nevedeli ani poriadne rozpravat, nie este odpovedat spravne...co bolo zaujimave, bolo ale to, ako to potom opisovali ti piloti, ze sa citili nesmierne stastne a pokojne, necitili, ze im hrozi nejake nebezpecie a zaroven si mysleli, ze vsetky ulohy velmi lahko splnili...zaujimavy bol experiment s prasatami, ktore v takej malej komore s plynom mali jablka...prasa zbadalo jablka, strcilo tam hlavu, zacalo zrat a za chvilu odpadlo, nasledne sa prebralo, kukalo okolo seba, zbadalo jablka a znova zacalo zrat a zase odpadlo...
keby tam nechalo hlavu o nieco dlhsie, tak je po nom...bez bolesti, rychlo...hypoxia...
nase telo a nasa mysel sa s nami casto velmi zahravaju aj za situacii, kedy sme vo velmi dobrej kondicii a normalnych podmienok...nie to este v stavoch blizkych smrti a ohrozeniu zivota...a tieto fenomeny ja pokladam za dost zaujimave
casto su plne paradoxov...ako napr. pri poslednom stadiu podchladenia clovek naopak pocituje silne teplo...
ano, ti ludia evidentne nieco citili a zazili, ale neverim tomu, ze skutocne svoje telo opustili a boli na pol ceste niekam inam...vacsina z nich opisuje emocne ten stav ako ze prezivali pokoj, bezpecie, euforiu...toto su typicke priznaky hypoxie, nas mozog nie je vybaveny centrom pre bolest v ramci nedostatku kyslika, pretoze evolucne sme take centrum nepotrebovali, kedze v takom prostredi sme nezili...o hypoxii sa v poslednych rokoch hovori ako o najhumannejsom sposobe popravy (pripadne zabijania zvierat), pretoze ak sa pouzije plyn, ktory nie je citit ani vidiet, tak si clovek castokrat ani nestihne uvedomit, co sa deje...jeho telo jednak reaguje na stav hypoxie a bliziacej sa smrti tak, ze sa clovek citi uvolnene, pokojne a euforicky...a na druhej strane su ucinky podobne ako niektore ucinky kokainu, clovek ma skresleny obraz o tom, co sa deje okolo neho a o svojich vlastnych schopnostiach a kompetencii...nedavno som o tom videl aj celkom dobry dokument, v armade tych pilotov testuju v roznych komorach a popritom im davaju robit rozne lahke cinnosti a odpovedat na ulohy...a ked uz sa blizi ten stav, ze clovek omdlie a nasledne by do niekolkych sekund proste umrel, tak uz nevedeli ani poriadne rozpravat, nie este odpovedat spravne...co bolo zaujimave, bolo ale to, ako to potom opisovali ti piloti, ze sa citili nesmierne stastne a pokojne, necitili, ze im hrozi nejake nebezpecie a zaroven si mysleli, ze vsetky ulohy velmi lahko splnili...zaujimavy bol experiment s prasatami, ktore v takej malej komore s plynom mali jablka...prasa zbadalo jablka, strcilo tam hlavu, zacalo zrat a za chvilu odpadlo, nasledne sa prebralo, kukalo okolo seba, zbadalo jablka a znova zacalo zrat a zase odpadlo...
nase telo a nasa mysel sa s nami casto velmi zahravaju aj za situacii, kedy sme vo velmi dobrej kondicii a normalnych podmienok...nie to este v stavoch blizkych smrti a ohrozeniu zivota...a tieto fenomeny ja pokladam za dost zaujimave
som cital aj knihy od Moodyho, o zazitkoch o zomierani, aj ten link vyssie, a pod.
A nechapem aky to ma byt dokaz o nejakom "posmrtnom zivote" alebo co..
To ze ma niekto predstavy nejakeho svetla nad hlavou, pripadne stretava svojich zomrelych
pribuznych, alebo "svetelne bytosti"- to su fabulacie zmäteneho mozgu, nic viac.
A nechapem aky to ma byt dokaz o nejakom "posmrtnom zivote" alebo co..
To ze ma niekto predstavy nejakeho svetla nad hlavou, pripadne stretava svojich zomrelych
pribuznych, alebo "svetelne bytosti"- to su fabulacie zmäteneho mozgu, nic viac.
+ tieto zážitky sú podmienené kultúrnymi vzorcami a očakávaniami. Proste my vieme, že máme čakať nejaký tunel so svetlom a je dosť možné, že čosi také by sa nám aj zdalo. Kdesi v Ázii alebo Južnej Amerike však na tunel serie pes, tam majú svoje predstavy a tie sa im zobrazujú.
Žiadne posmrtné zážitky sa nedejú, všetko je to vytváro mozgu a treba sa zmieriť s tým, že smrť je koniec. Akurát môžme byť radi a spokojní, lebo vieme, že príroda to zariadil tak, že smrť je, pokiaľ ešte mozog "žije" príjemná, je to obranný reflex. Deje sa to aj pri zraneniach - vážnych,
Ak ti prestrelia koleno, skapínaš od bolesti, ak ťa postrelia tak, že je v ohrození tvoj život, nič ťa nebolí, všetko vnímaš skreslene, príjemne..
Žiadne posmrtné zážitky sa nedejú, všetko je to vytváro mozgu a treba sa zmieriť s tým, že smrť je koniec. Akurát môžme byť radi a spokojní, lebo vieme, že príroda to zariadil tak, že smrť je, pokiaľ ešte mozog "žije" príjemná, je to obranný reflex. Deje sa to aj pri zraneniach - vážnych,
Ak ti prestrelia koleno, skapínaš od bolesti, ak ťa postrelia tak, že je v ohrození tvoj život, nič ťa nebolí, všetko vnímaš skreslene, príjemne..
ephramko
receptory su pri takej nizkej teplote natolko stresovane, pracuju na spodnom registry hodnot ktore
dokazu zaregistrovat, preto moze clovek pocitovat teplo aj ked v skutocnosti umiera na podchladenie.
A tu je vidno, ze sa znovu potvrdzuje, ze VSETKO /v subjektivnom zmysle/ sa odohrava iba v nasom mozgu. Nie ze by vonkajsi svet neexistoval-existuje, ale my si vytvarame predstavu o nom v nasich hlavach.
hughito
presne tak. Nie je problem si vytvorit akekolvek fantazie a predstavy aj bez drog, takze sa nemozno cudovat vyplodom mozgu pri hranicnych stresovych situaciach. Dobre si spomenul aj ten kulturny aspekt.
receptory su pri takej nizkej teplote natolko stresovane, pracuju na spodnom registry hodnot ktore
dokazu zaregistrovat, preto moze clovek pocitovat teplo aj ked v skutocnosti umiera na podchladenie.
A tu je vidno, ze sa znovu potvrdzuje, ze VSETKO /v subjektivnom zmysle/ sa odohrava iba v nasom mozgu. Nie ze by vonkajsi svet neexistoval-existuje, ale my si vytvarame predstavu o nom v nasich hlavach.
hughito
presne tak. Nie je problem si vytvorit akekolvek fantazie a predstavy aj bez drog, takze sa nemozno cudovat vyplodom mozgu pri hranicnych stresovych situaciach. Dobre si spomenul aj ten kulturny aspekt.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
pocuj, odkial beries tu istotu, ze vsetky fenomeny smahom ruky spraces zo stola? mas s tym nejake skusenosti alebo ti to len kaze tvoj materialisticky svetonazor? resp., ze si nic nezazil, tak ani nic nemoze existovat?gogo956 napísal:no je pravda, ze velka cast populacie je schopna verit v dost velke nezmysli. Na UFO ktore unasa
Neexistujú dôkazy.
-
zelovoc
Darca
hughito napísal:Neexistujú dôkazy.
sice som povodne nechcel dalej pisat ale len tolko, ze vsetko su to fenomeny, ktore tu su bud desiatky alebo stovky ci tisicky rokov, to ze to dnesna poloobmedzena veda nedokaze vysvetlit, este neznamena, ze to neexistuje.
mozno, ked raz uvidis okolo ludi auru, tak uz nebudes potrebovat dokazy, alebo ak sa v noci zobudis uplne paralyzovany s pocitom, ze ta niekto sleduje a nebudes sa vediet od toho neprirodzeneho strachu ani pohnut, tak pripustis, ze dnesna veda vie leda tak trt o tychto veciach ( a ani vediet nechce
Primitívne sa smej, to ti pomôže. Stačí si prečítať túto tému, keď bolo všetko zmetené zo stola, resp. objasnené, resp. podaná realistická alternatíva.
-
zelovoc
Darca
ja hovorim, az zazijes, pochopis o com pisem. ale dovtedy pssst a maj trosku respektu k skusenostiam inych ludi.hughito napísal:Primitívne sa smej, to ti pomôže. Stačí si prečítať túto tému, keď bolo všetko zmetené zo stola, resp. objasnené, resp. podaná realistická alternatíva.
Čo mám zažiť ? Zase ten argument o akomsi zvláštnom zažávaní ? No prezraď, čo si zažil ty.
-
zelovoc
Darca
citat vieme?:hughito napísal:Čo mám zažiť ? Zase ten argument o akomsi zvláštnom zažávaní ? No prezraď, čo si zažil ty.
mozno, ked raz uvidis okolo ludi auru, tak uz nebudes potrebovat dokazy, alebo ak sa v noci zobudis uplne paralyzovany s pocitom, ze ta niekto sleduje a nebudes sa vediet od toho neprirodzeneho strachu ani pohnut, tak pripustis, ze dnesna veda vie leda tak trt o tychto veciach ( a ani vediet nechce)
To sa ospravedlňujem, prehliadol som to.
Ok, to druh nemá zmysel riešiť, to sa tu riešilo a zažíva to kde-kto, má to vysvetlenie. Skôr ma zaujíma tá aura - ako si ju videl ? Pri akej príležitosti ?
Ok, to druh nemá zmysel riešiť, to sa tu riešilo a zažíva to kde-kto, má to vysvetlenie. Skôr ma zaujíma tá aura - ako si ju videl ? Pri akej príležitosti ?
To nie je príliš nadprirodzené, viď tu.alebo ak sa v noci zobudis uplne paralyzovany s pocitom, ze ta niekto sleduje a nebudes sa vediet od toho neprirodzeneho strachu ani pohnut, tak pripustis, ze dnesna veda vie leda tak trt o tychto veciach ( a ani vediet nechce)
-
zelovoc
Darca
auru som videl niekolko dni, bolo to pocas silneho citoveho vypatia u ludi, ktorych som dobre poznal (rodina, zopar velmi blizkych ludi). bol to taky tenky "film" okolo ludi, proste vyzarovalo z nich na taku mensiu vzdialenost od tela. proste som to vnimal.hughito napísal:To sa ospravedlňujem, prehliadol som to.
vyvracat mi to nemusis, viem co som zazil a co som videl
Tak čo na to napísať, takéto zážitky môže mať x ľudí, len čo, keď to vždy zostane len pri tom. X ľudí videlo ducha a x ľudí bolo unesených mimozemšťanmi. A ?
zelovoc
to si fakt myslis ze ked mas pocit ze vidis okolo ludi nejaky "film",tak je to urcite aura? nemoze
to byt celkom nahodou nieco ovela prozaickejsie?
A pocuvaj, nechcel by si odo mna kupit Hebalife? je to velmi super..
Ja ked sa pozriem urcitym sposobom proti svetlu, tak vidim nieco ako pomali padajuce kvapky, alebo
ciary. A urcite si nemyslim ze by to boli duchovia alebo aura, ale je to proste nedokonalost mojho
zraku, nic viac.
Poviem Ti uprimne, ze by som celkom rad zil vo svete kde by jestvovali duchovia, UFO, skriatkovia a vily, vysvecovala aura a ludia by sa vecne reinkarnovali.
Ale realita je ina, tieto javy boli tisice krat podrobene vedeckemu skumania a ani raz sa neoptvrdilo nic
co by sa protivilo dnesnemu poznaniu fyziky resp. prirodnych zakonitosti ako takych.
to si fakt myslis ze ked mas pocit ze vidis okolo ludi nejaky "film",tak je to urcite aura? nemoze
to byt celkom nahodou nieco ovela prozaickejsie?
A pocuvaj, nechcel by si odo mna kupit Hebalife? je to velmi super..
Ja ked sa pozriem urcitym sposobom proti svetlu, tak vidim nieco ako pomali padajuce kvapky, alebo
ciary. A urcite si nemyslim ze by to boli duchovia alebo aura, ale je to proste nedokonalost mojho
zraku, nic viac.
Poviem Ti uprimne, ze by som celkom rad zil vo svete kde by jestvovali duchovia, UFO, skriatkovia a vily, vysvecovala aura a ludia by sa vecne reinkarnovali.
Ale realita je ina, tieto javy boli tisice krat podrobene vedeckemu skumania a ani raz sa neoptvrdilo nic
co by sa protivilo dnesnemu poznaniu fyziky resp. prirodnych zakonitosti ako takych.
a co to bol, boh? mimozemstania? temna magia?zelovoc napísal:sice som povodne nechcel dalej pisat ale len tolko, ze vsetko su to fenomeny, ktore tu su bud desiatky alebo stovky ci tisicky rokov, to ze to dnesna poloobmedzena veda nedokaze vysvetlit, este neznamena, ze to neexistuje.
mozno, ked raz uvidis okolo ludi auru, tak uz nebudes potrebovat dokazy, alebo ak sa v noci zobudis uplne paralyzovany s pocitom, ze ta niekto sleduje a nebudes sa vediet od toho neprirodzeneho strachu ani pohnut, tak pripustis, ze dnesna veda vie leda tak trt o tychto veciach ( a ani vediet nechce)
nie kamo...evolucia ! nase telo a mysel su vybavene mnohymi inteligentnymi mechanizmami, ktore zabezpecuju nase prezitie...jednym z nich aj to, ze nas mozog "vypne" volou ovladane svalstvo pocas spanku, aby sa jednak malo moznost regenerovat a jednak, aby sme sa pocas snivania nezranili...no ale na tomto svete nic nie je dokonale, ani clovek...tak obcas dojde k chybe a to takej, ze uz si uvedomujes sam seba ale nemozes pohnut koncatinami na par sekund...alebo moze tento obranny mechanizmus zlyhat opacnym sposobom a to poznaju, ludia, ktori maju nejaky partnersky vztah a uz ich ta druha osoba v noci poriadne kopla alebo buchla...
a k tej aure, ti mozem povedat len tolko, ze ja sa pozrem na par sekund do svetla a potom vidim na chvilu "cerveny film" okolo kazdej osoby na ktoru pozrem...
veda o tychto veciach vie dost vela, len tu vedu musis hladat na spravnych miestach...nie v novom case a ezoterickych knizockach, ktore si kupis na stanici z automatu...
-
zelovoc
Darca
nuz chlopy, presviedcat ma o tom, co som videl a zazil nemusite.
na com sa mozme zhodnut, je to, ze vsetky veci, ktore veda nevie vysvetlit, povazujeme za nadprirodzene. problem je, ako to tu aj pri vas vidim, ze vsetky "nadprirodzene" veci su automaticky odmietane, bez toho aby sa o tom mohlo bavit, resp. sa o tom neda bavit bez toho, aby sa k tomu nevyjadrilo aj xy ludi, ktori o tom vedia trt, ale vyjadrit sa musia.
kazdopadne, je tu niekto v tejto teme, kto sa o to zaujima trochu viac?
na com sa mozme zhodnut, je to, ze vsetky veci, ktore veda nevie vysvetlit, povazujeme za nadprirodzene. problem je, ako to tu aj pri vas vidim, ze vsetky "nadprirodzene" veci su automaticky odmietane, bez toho aby sa o tom mohlo bavit, resp. sa o tom neda bavit bez toho, aby sa k tomu nevyjadrilo aj xy ludi, ktori o tom vedia trt, ale vyjadrit sa musia.
kazdopadne, je tu niekto v tejto teme, kto sa o to zaujima trochu viac?
Na skoro kazdy jeden podobny "zazrak" veda podava nejake racionalne vysvetlenie. Pocul si uz napriklad niekedy o synestetikoch? Myslim ze ephramko aj zalozil temu o nich tu na fore. Je mozne ze mas istu formu synestezie, popripade mas v mozgu pomiesane centra ktore riadia zmysly.