Vysokofrekvenčný zvuk z PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lama
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Vysokofrekvenčný zvuk z PC

Príspevok od používateľa Lama »

Zdravim

mám problém s tým,že po hodine od spustenia (nie od začiatku!!!) začne PC vydávať neznesitelný vysokofrekvenčný zvuk ktorého frekvencia sa mení napríklad so skrolovanim v internet browsery. Neriešil niekto podobný problém ? Vyhladaval som to ale nikto to tu nepopisuje.
brm
Darca
Darca

Re: Vysokofrekvenčný zvuk z PC

Príspevok od používateľa brm »

zdroj, disk, grafická karta, nejaký ventilátor, nejaký kondík na doske.... otvor počítač a choď uchom za tým zvukom...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Najskor by som sa popozeral, ci nemas napuchnuty kondik na doske ci grafike.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

No mne robí niečo podobné a robí to grafika. Nepovedal by som že je to vysokofrekvenčný huk ale také divné bzučanie, no je pravda že na mobil som to nahrať nedokázal.
Robí mi to aj na hojkovi, ale väčšinou pri weboch kde je viac obrázkov (napr google vyhľadávanie ak hľadám nejaký obrázok).
Lama
Light Professional
Light Professional

po 2 hodinach to prestane som zabudol dodat. Jasne vsetky komponenty co ste vymenovali napadli aj mna, na to nemusim byt expert, skor ma zaujimalo ci niekto neriesil podobnu situaciu ako ja . Lokalizovat takyto zvuk je narocne, mozem ist len vylucovacou metodou a pomaly odpajat a pripajat HW,ale tomu som sa chcel vyhnut a skratit to. no nic tak idem na to.
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

U mna to robil zdroj :)Napis aku mas zostavu.
Lama
Light Professional
Light Professional

No lokalizoval som ten zvuk , je to zdroj. Poriesil si to nejak alebo si kupoval rovno novy ? Paradoxne je,ze to robi len 2-3 hodiny a potom prestane ...kua
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmmm ja to lokalizovať ale nedokážem presne (buď GPU alebo PSU ale skôr PSU keďže som to počul aj pri výmene GPU (nie až tak silno ale počul)).
Mať tak náhradný 800W zdroj hneď ide na reklamáciu.

Dá sa to poriešiť aj bez jeho rozoberania? Je v záruke.
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Lama napísal:No lokalizoval som ten zvuk , je to zdroj. Poriesil si to nejak alebo si kupoval rovno novy ? Paradoxne je,ze to robi len 2-3 hodiny a potom prestane ...kua
No vsimol som si to ked som vymienal grafiku 9600GT za 570GTX vtedy mi zacal corsair HX 620 robit take zvuky pri skrolovani aj viacej bzucat pri hrani tak som zacal hladat po nete a zistil ze na vine moze byt kombinacia komponentov.Niekde som sa docital ze je to sposobene tym ako si grafika pyta od zdroja prud.To skrolovanie sa mi podarilo nejak vypnut v brovseri ale sem tam sa to objavilo asi ked som preinstaloval win.ale nakoniec som kupil novy zdroj a uz som ten problem nemal ani s novou doskou.
Skus najprv ak mas nvidia grafiku v control paneli vynutit zapnutie v-sync,skus ci aj v inom prehliadaci ti nerobi ten zvuk a este som nasiel toto no nechce sa mi to prekladat ale zhruba ide o to vypnut nejaku skrolovaciu funkciu v nastaveniach brovsera:
Guess what... appears to be some quirk of smooth scrolling turned on in IE. It uses the DirectX capability of the graphics card engaging and then disengaging the hardware momentarily making the chirp noise. Visually I have not noticed a difference with Smooth Scrolling OFF (Internet Options, Advanced, Browsing, Uncheck Smooth Scrolling).
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No mne to začalo robiť po kúpe nového zdroja: Cougar G800 (800W) a grafiku mám ATi 6970. Uvidím čo sa s tým dá spraviť.
Editnem post či uspejem alebo nie.
Napísať odpoveď