Zvuková karta - otázka ohľadom zmeny kvality

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Zvuková karta - otázka ohľadom zmeny kvality

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Nazdar, chcem sa spýtať.

Potrebujem vytiahnúť zvuk z počítača bez straty kvality do receiveru. Najlepšia by nato bola optika, takže potrebujem kúpiť zvukový kartu, do pci slotu, s optickým výstupom a otázka znie. Musí byť zvukovka nejaká kvalitná, alebo stačí, aby mala optický výstup?
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Zvuková karta - otázka ohľadom zmeny kvality

Príspevok od používateľa k6 »

Podla mna by si mal idealne kupit DAC prevodnik, najlepsie pre USB. Ryan Ti urcite poradi. Aky mas rozpocet? Zagoogli po Fiio E10.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Rozpočet som neurčil, ale nechcem do toho dávať veľa, ale ak bude treba, tak dám. Ono receiver bude mať dobré prevodníky, preto by som to chcel nechať na neho, len to chcem vytiahnuť bez/s čo najmenšími stratami.
k6
VIP
VIP

No ved mozes pouzit ten koaxialny vystup. Ziaden problem. Ako to myslis, ze receiver bude mat "dobre prevodniky"? Vychadzas z toho, ze to prepojis optikou a ta je "pure digital"?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Optika nie je najkvalitnejsia, ale koax. U optiky dochadza k stratam pri prevode signalu. Ale zalezi na komponentoch, pokial to nie je nic extra kvalitne, tak to moze byt jedno. Aby mal receiver lepsie prevodniky ako dac, resp. nejaka naozaj kvalitna zvukovka, to by musel byt trosku mastnejsi receiver. Kazdopadne na tom asi nezalezi, kedze predpokladam ze to chces kvoli priestorovemu filmovemu zvuku a nie stereu (bolo by dobre napisat). V tom pripade mozes dac vylucit (njlacnejsi ktory viem ze ma dts passtrough je asi Audinst-140 eur, cez Fiio priestorovy zvuk nepretlacis). Ak ale chces len stereo, tak je to jasna volba.

Pokial chces tahat zvuk z pc digitalne a nechces vela investovat, na to bohato staci integrovana karta. Oproti nejakej lacnejsej tam rozdiel nebude ziadny, resp. len velmi minimalny (zalezi na repro a receivery ako kvalitne su).
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Zvuk stereo - hudba

Receiver: Yamaha rx-v461
Repro: Yamo C603

Momentálna zvukovka: je int. na doske http://sk.msi.com/product/mb/P35-Neo.html#/?div=Basic - od Realteku, je to klasická 5.1. Čiže viem využiť tak maximálne iba ten klasický zelený výstup.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak v tom pripade DAC alebo zvukovku a z neho potom analogovo do receivera. Obides prave prevodnik v Yamahe, ktory je horsi. Receiver tak bude sluzit cisto ako zosilovac. A tu plati cim lepsi, tym kvalitnejsi zvuk. Zalezi koko chces investovat.
k6
VIP
VIP

Michaelo105 neviem, ci nahodou necakas od toho receivera viac, ako realne dostanes... Teda - musis mi rozumiet - nehovorim ze to je uplny srot. Ale podla toho co si pisal na zaciatku som myslel, ze chces krmit nejaky "priemerny" marantz ;) Pokial sa predsalen rozhodnes pre zvukovku, skus sa poobzerat po externych.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ono rozdiel bude pocut aj na Yamahe, hlavne ked to pripoji stereo cinchami, ale samozrejme cim lepsie zelezo, tym vyraznejsi rozdiel. Keby to dal digitalne, tak tam by rozdiel nebol ziaden.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ok, takže to napojím analógovo. Myslel som si, že opak bude lepší, ale zrejme som sa mýlil.

Tak čo by ste mi odporučili do tých cca 30 eur? (je mi jedno či je to dac, zvukovka, ale aby to bolo čo naj, v rámci možností)

Niečo takéto som pozeral - http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... 54-FiiO-D3 ak to stačí, ale niečo iné? v tomto sa totálne nevyznám.
Ryan Giggs
VIP
VIP

D3 ale k PC nepripojiš ak nemaš na integrovanej digitalny/opticky vystup. Ma to totiž len digitalne vstupy (koax a optika), neda sa to pripojiť cez USB. USB vstup tam sice je, ale iba na napajanie, nie na prenos dat. To budeš musieť zvoliť D5, ak to ma byť take superlacne. Ako je ale na tom s kvalitou ten, to neviem. Vzhľadom na podstatne vyššiu funkčnosť a nižšiu cenu to ale asi bude kapanek horšie ako D3. Každopadne oproti integrovanej by tam rozdiel byť mal. Alebo ešte dobre lacne riešenie Behringer UCA202/UCA222. Alebo lepšia možnosť priplatiť na E10, tam už to ale bude zvukovo o inom a maš už aj veľmi slušny sluchadlovy zosilovač.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Tá e10 je určite dobrá, ale je mi to už veľa. Pôjdem do tohoto Behringer UCA202/UCA222 s dopravou by to bude 38 eur, tj polovica e10. Dík, za rady.

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2012, 21:24)
Včera mi došli repráky, tak som to napojil a zistil som, že ak pustím tú istú pesničku z pc, tak hrá o niekoľko tried horšie, ako keď ju pustím cez usb vstup na pc. Takže už sa teším na toho Behringer UCA202/UCA222, čo s tým spraví.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tomu nejako nerozumiem v čom by tam mal byť rozdiel. Či to pustiš z interneho alebo externeho HDD, stale to lezie cez tu istu integrovanu zvukovku. Jedine že keď to prehravaš z interneho HDD, tak ten ako pracuje, tak môže do zvukovky "posielať" pazvuky. To integrovana robi aj mne, keď pripojim sluchadla priamo na vystup, tak počujem ako pracuje HDD. Alebo som zle pochopil, čo si tym myslel.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

J, nepochopil si tomu.

Cesta A: Pc - int. zvukovka - zosik - repráky - znížila sa kvalita rapídne
Cesta B: zosik - repráky - podstatne vyššia kvalita oproti ceste A (zosik má v sebe usb vstup a ten prehráva mp3)

Ešte som nestihol kúpiť ten behringer.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nepochopil, lebo ma zmiatlo toto:
Michaelo105 napísal: Včera mi došli repráky, tak som to napojil a zistil som, že ak pustím tú istú pesničku z pc, tak hrá o niekoľko tried horšie, ako keď ju pustím cez usb vstup na pc.
Trošku si sa preklepol. Miesto PC tam mal byť receiver. Teraz už to zmysel dava.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Jj, máš pravdu.......chybička se vloudila. :shock:

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2012, 17:01)
Ešte mám otázočku. Na prepojenie reprákov z receiverom mi bude stačiť 1,5, alebo tam mám dať 2,5 mm kábel?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Stači aj 1,5, plati ale že hrubši je lepši.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Budem v tom cítiť rozdiel? (na druhých reprákoch mám 2,5, ale tu budem potrebovať kúpiť tak 22 metrov (11 na každý reprák), preto sa pýtam)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Radšej hrubši na taku vzdialenosť.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Takže už pár dní skúšam toho behringera a som spokojný, kvalita reprodukcie išla hore. Ďalšie kolo budú káble, keďže potrebujem premiestniť receiver do druhej izby. Teraz je to napojené 2,5 mm káblami, tak kúpiť tiež také isté, len 10 m.

Vieš mi ešte odporučiť adekvátne káble na prepojenie - 2 cinche, alebo dig. optiku (kvalitnejšiu verziu).

Ps: načo na tom behringeri je monitor on/off? Neviem sa to dočítať.
Napísať odpoveď