Notebook pre dieta
Notebook pre dieta
Ahojte.
Chcem kupit notebook pre 10 rocneho chlapca.
Trh s notebookmi je tak rozmanity, ze je tazko nieco jendoducho vybrat. Ide mi o to, aby sa na nom mohol zahrat hry (nie nove pecky a nie prioritne hry). Aby to bola masina lepsia ako priemer co sa tyka vykonu baterie. Asi standart 15 palcov. Dielenske prevedenie nech je take, ze mozno hovorit o dobrej odolnosti (napr klb pri otvarani, atd...).
Toto vsetko pri beznej cene, v ziadnom pripade mi nejde o high end.
Poradte nieco.
Vdaka.
Chcem kupit notebook pre 10 rocneho chlapca.
Trh s notebookmi je tak rozmanity, ze je tazko nieco jendoducho vybrat. Ide mi o to, aby sa na nom mohol zahrat hry (nie nove pecky a nie prioritne hry). Aby to bola masina lepsia ako priemer co sa tyka vykonu baterie. Asi standart 15 palcov. Dielenske prevedenie nech je take, ze mozno hovorit o dobrej odolnosti (napr klb pri otvarani, atd...).
Toto vsetko pri beznej cene, v ziadnom pripade mi nejde o high end.
Poradte nieco.
Vdaka.
Re: Notebook pre dieta
Potrebujeme od teba upresniť sumu, lebo je veľký rozdiel kupovať notebook za 400€ a za 700€ - hlavne teda v tej odolnosti.
Ak ti ide o odolnosť, ja by som odporučil Lenovo Thinkpad sériu, ktorá je zameraná skôr na office využitie, čo znamená, že najnovšie hry by tam nespustil, keďže majú väčšinou integrované grafiky, príp. slabšie dedikované, ale nejakú NHL, FIFA, PES alebo Mafiu to potiahne.
Ak ti ide o odolnosť, ja by som odporučil Lenovo Thinkpad sériu, ktorá je zameraná skôr na office využitie, čo znamená, že najnovšie hry by tam nespustil, keďže majú väčšinou integrované grafiky, príp. slabšie dedikované, ale nejakú NHL, FIFA, PES alebo Mafiu to potiahne.
Dajme tomu do 500 euri.
Ide mi o to, aby ho hned neznicil. Je jasne, ze vsetko s mierou a nepojdeme s nim pracovat do uranovych bani.
Cize do 500 nieco konkretne?
Ide mi o to, aby ho hned neznicil. Je jasne, ze vsetko s mierou a nepojdeme s nim pracovat do uranovych bani.
Cize do 500 nieco konkretne?
Tak ak nevadí mierna cena nad rozpočet, odporúčam Lenovo ThinkPad Edge E530. Sám mám ThinkPad už skoro 3 roky a konštrukcia zatiaľ drží bez problémov (a to mi už aj padol z postele). Rám je stále pevný a neohýba sa. Dokonca je v tom notebooku dedikovaná, aj integrovaná grafická karta, čo je výhoda pri výdrži baterky a určite to potiahne aj viac hier, ako som písal.
Super. Vyzera to fakt dobre. Len sa mi nepodarilo vygooglit nejaku schopnu recenziu.
So znackou Lenovo nemam ziadne skusenosti. Su fakty, ktore sa o nej daju jednoznacne povedat (kazovost, sposob riesenia pripadnych reklamacii, atd...)?
A nejake alternativy v tejto cene a parametroch od inych vyrobcov?
So znackou Lenovo nemam ziadne skusenosti. Su fakty, ktore sa o nej daju jednoznacne povedat (kazovost, sposob riesenia pripadnych reklamacii, atd...)?
A nejake alternativy v tejto cene a parametroch od inych vyrobcov?
Priatelka aj jej segra maju lenova vyse roka, ziaden problem nemaju. Konstrukcia sa mi pozdava viac ako napriklad pri HPckach.
Mal som 2 Lenová a u obidvoch mal hardisk chybné sektory. Lenovo nikdy viac Ďakujem.
najlepsie podla mna su asusy. Mam doma eeepc a uz padlo z vela miest, nosim ho v taske a v prachu. Zatial ziadne vacsie poskodenia. Lenovo ma kamarat a nestazuje sa /narozdiel od toho s hp/ reklamacia skor zavisi od obchodu kde kupujes
Ja len tak na okraj: ked ti ide o fyzicku odolnost klavesnice, tak dokup externu za par eur a na hry mozes aj gamepad. Bude sa mu lepsie hrat a notebook ostane nedotknuty 
Vdaka.
Cize protichodne reakcie, kazdy podla osobnej skusenosti.
A k tomu Lenovu ThinkPad Edge E530 nejake vhodne alternativy viete poradit?
110mat110: S asusom mam tiez pozitivne skusenosti (davno som mal jeden asus a teraz vlastnim netbook eeeckovy). Lenze to nie je skusenost podla ktorej by som vedel posudit konkurenciu.
GothaR: Je to jedna z moznosti.
Budem nad nou premyslat. Najskor vsak musim vybrat nejaky konkretny notebook.
Cize protichodne reakcie, kazdy podla osobnej skusenosti.
A k tomu Lenovu ThinkPad Edge E530 nejake vhodne alternativy viete poradit?
110mat110: S asusom mam tiez pozitivne skusenosti (davno som mal jeden asus a teraz vlastnim netbook eeeckovy). Lenze to nie je skusenost podla ktorej by som vedel posudit konkurenciu.
GothaR: Je to jedna z moznosti.
10 rocnemu dietatu by som NB nekupoval..... nenic mu zdravie uz od malicka ... kup mu normaly PC z normalnym monitorom klavesnicou a stolickou...
strapaty:
Neviem, ci toto bolo zrovna to, na co sa pytam....
Netusim, ako viac alebo menej sa nici zdravie notebookom resp normalnym PC (ako pises). Nebavime sa o ortopedickej stolicke predsa, ale o monitore (ktory je na notebooku na klbe) a klavesnici (ktora moze mat maximalne tak trochu ine rozlozenie).
A to, ci sa clovek rozhoduje pre notebook alebo nie, je zavisle predsa na roznych inych veciach. Napriklad, kolko mam na pocitac miesta, alebo aj to, aby ho niekam mohol zobrat so sebou.
Neviem, ci toto bolo zrovna to, na co sa pytam....
Netusim, ako viac alebo menej sa nici zdravie notebookom resp normalnym PC (ako pises). Nebavime sa o ortopedickej stolicke predsa, ale o monitore (ktory je na notebooku na klbe) a klavesnici (ktora moze mat maximalne tak trochu ine rozlozenie).
A to, ci sa clovek rozhoduje pre notebook alebo nie, je zavisle predsa na roznych inych veciach. Napriklad, kolko mam na pocitac miesta, alebo aj to, aby ho niekam mohol zobrat so sebou.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...pretože pred notebookom sa hrbíš...
To, ako sedim /ci sa opieram, ci mam rovno chrbticu, ci mam monitor dost blizko alebo daleko tak, aby som sa nehrbil/ nijako nesuvisi s tym, ci mam na stole spojenu klavesnicu s monitorom, alebo nie.
Nechapem, o com je tato debata. Ja idem kupit notebook. Neriesim, ci ho mam kupit, riesim to, aky kupim.
Edit:
Pls, takze nejake alternativy, cenovo a vybavou podobne k tomu Lenovu...? Nejake dalsie osobne skusenosti...?
Nechapem, o com je tato debata. Ja idem kupit notebook. Neriesim, ci ho mam kupit, riesim to, aky kupim.
Edit:
Pls, takze nejake alternativy, cenovo a vybavou podobne k tomu Lenovu...? Nejake dalsie osobne skusenosti...?
-
shadow1310
Medium Expert
lenovo nevyraba hardisky pokial viem, odsudit slusnu znacku na zaklade niecoho takeho nie je zrovna objektivneLukasqoO napísal:Mal som 2 Lenová a u obidvoch mal hardisk chybné sektory. Lenovo nikdy viac Ďakujem.
//autoeditácia príspevku (09 Jún 2012, 20:57)
ok tak podme nato seriozne, zatial som nevidel ze by tu padla nejaka riadna podmienka uzivania. kedze sa kupuje book 10 rocnemu chalanovi tak predpokladam ze sa na tom bude aj hrat, takze sa bavime o celkom slusnom booku a nie nejakej hracke do office-u, ze? otazkou je ci ma byt book uz s original s winom alebo sa zaobides a win nahodis z "ineho" zdrojapepito25 napísal:To, ako sedim /ci sa opieram, ci mam rovno chrbticu, ci mam monitor dost blizko alebo daleko tak, aby som sa nehrbil/ nijako nesuvisi s tym, ci mam na stole spojenu klavesnicu s monitorom, alebo nie.
Edit:
kazdopadne nejake navrhy sa hodia vsak? (cenu do 500€ som nebral strikne do uvahy, lebo je smiesna):
Kód: Vybrať všetko
http://www.alza.sk/toshiba-satellite-l750-1gn-stribrny-d273558.htm
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-v570-d333330.htmkazdopadne lenova sa vobec nemusis obavat je to velmi slusny vyrobca aj v nizsich cenovych kategoriach a ako som pisal vyssie nevyraba hardisky (to tusim nikto z vyrobcov bookov), takze podla toho sa neda hodnotit kvalita znacky
Kto povedal, že lenovo vyrába hardisky ? Ja som len vravel aké hardisky tam strkajú. Je to moj názor, takže ma poúčať o ničom nemusíš.shadow1310 napísal: lenovo nevyraba hardisky pokial viem, odsudit slusnu znacku na zaklade niecoho takeho nie je zrovna objektivne
shadow1310:
Diky, super!
Takze celkom urcite bez operacneho systemu.
Ked porovnavam tie dva kusky, co si napisal, tak velke rozdiely tam nie su.
Skoda, ze ani jeden nema USB3 (co vyssie spominany Lenovo ThinkPad Edge E530 ma).
Toshiba ma dizajnovo nie celkom zaujala, IdeaPad sa mi pozdava viac.
Ten disk, ci uz 640 alebo 750GB, to ma az tak netankuje.
IdeaPad sa dost vzdaluje od mojej mety, co sa tyka ceny....
A ano, bude sa na tom aj hrat, ale zavislaka z neho nevychovame, takze vsetko to bude s mierou, a ako som uz spominal, nejde o najnovsie pecky.
Diky, super!
Takze celkom urcite bez operacneho systemu.
Ked porovnavam tie dva kusky, co si napisal, tak velke rozdiely tam nie su.
Skoda, ze ani jeden nema USB3 (co vyssie spominany Lenovo ThinkPad Edge E530 ma).
Toshiba ma dizajnovo nie celkom zaujala, IdeaPad sa mi pozdava viac.
Ten disk, ci uz 640 alebo 750GB, to ma az tak netankuje.
IdeaPad sa dost vzdaluje od mojej mety, co sa tyka ceny....
A ano, bude sa na tom aj hrat, ale zavislaka z neho nevychovame, takze vsetko to bude s mierou, a ako som uz spominal, nejde o najnovsie pecky.