LCD TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ing. Gandalf
Expert
Expert

LCD TV

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Zdravim. Rodicom odisla do kremikoveho neba ich stara CRT TV, a tak ma poverili vyberom novej TV. :smt033 Ja sa az tak velmi do TV nevyznam, tak sa radsej chcem poradit tu.

Cenovy strop, aspon podla otca, je 400 €. Teraz mali 72 cm uhlopriecku a vacsia ako 106 cm sa vraj do obyvacky nevmesti, takze nieco medzi tym (blizsie k 106 cm). Pozerat sa na to budu z asi 3 - 3,5 m. Nebude visiet, ale stat. Zdroj signalu bude vacsinou klasicka "bytovkova" kablovka cez koaxialny kabel, takze nic moc, no vraj sa tu coskoro ma zriadit IPTV. Dalej sa signal bude brat z DVD/VCR combo rekordera (SCART) a asi aj z externeho NTFS hdd a mojho laptopu (HDMI)

Otec je silno zvyknuty na PIP-ko a chce ho i teraz, no nikde som nenasiel dvojtunerovu TV, takze to asi nie je mozne. Dalo by sa to nejako vyriesit? Dalej chcu, aby si obraz zachoval pomer stran (ziadne roztahovanie), kedze zopar znamych s tym malo problem. Moja mala, nepodstatna poziadavka je, aby prehraval x264 mkv. :D A mama by bola rada, ak by bol sedy.

Zatial mi do oka padol http://talkive.sk/index.php?page=shop.p ... 1&vmcchk=1, hoci vyzera to tak, ze uz dochadzaju zasoby.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: LCD TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Na 3 metrovu vzdialenost je 42" absolutne minimum. Cokolvek mensie bude male. Idealne nieco vacsie, ale kvoli cene to mozne nebude.
Vzhladom k malo kvalitnemu signalu a nizkej cene by som odporucil o LCD ani neuvazovat a kupit plazmu. 40-42" LCD za 400 eur je uplny lowend. Obraz nebude nic kvalitne, oproti CRT bude obraz bieda. Plazma na tom bude neporovnatelne lepsie.

2-tunerove tv neexistuju (ak neratame crt). PIP niektore maju, ale funguje len v kombinacii tuneru a externeho vstupu.

Pozri Panasonic P42S30E, pripadne drahsi, ale o dost lepsi P42G30E.
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Po lepsom premerani sme zistili, ze sa tam nezmesti nic sirsie nez 90 cm bez vacsej prestavby. :D Takze plazma asi odpada. Otec uvazuje nad tromi - Philips 32PFL5606H, SAMSUNG UE32ES5500 a SAMSUNG UE32ES6300. Ako su na tom s pomerom cena/vykon?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Absolutne mi unika zmysel takeho vyberu. Je tam tv za 350 a aj tv za 550€. Je to uplne ina kategoria. Aj tie Samsungy su ina kategoria. Ked chces porovnavat ten ES6xxx, tak s vyssimi modelmi Philipsu.

90 cm, tam sa vojde aj 37".
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Ten treti vylucme. Otazka je, ci sa oplati doplatit za ES5500 a ci je to dobra TV. Otec chcel ten Philips, ale jeho kamarat, ktory predava TV, mu odporucil radsej ten Samsung (hoci je nad limit), a tak teraz vaha.

Pozriem aj tie 37", vdaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samsung ES6300 je nad limit, ale je samozrejme lepši ako zvyšne 2. No zase sme pri tom, že za cenu toho Samsungu sa u konkurencie najdu aj lepšie TV. Ak chce otec Philips, tak už su na trhu aj nove modely (5606 je z minuleho roku). Veľmi dobre su 32PFL5007k, resp. 5507k.

ES5500 nie, keď už, tak niečo so 100 Hz.
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Mam pocit, ze otec sam nevie, co chce. Dnes uz zacal spekulovat, ze by mozno mohol skusit zaniest ten stary k opravarovi, pretoze sa mu nechce vzdat PIP-ka. :roll: Ten 5007k vyzera vynikajuco a je do seda, co sa bude pacit mame. Rozdiel medzi 5007k a 5507k je iba 3D, spravne? Uvidim, co mi nanho povie... Vdaka za tipy.

Inak podla popisu ES5500 ma 100 Hz, ci?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nema. Hovorim o obnovovacej frekvencii panela. Ta je len 50 Hz. To CMR 100 Hz je nieco ine.

Ten Philips ma ram z nebruseneho hlinika. Takze ma farbu hlinika a nie je to uplne seda.

Pokial sa chysta iptv, tak ten iptv box zrejme pip zvladat bude. Takze v tomto by problem byt nemal.
Napísať odpoveď