MS: robíš chybné výstupy - ak by sa smali decku v škole, bola by to jeho chyba, resp. jeho rodičov ? Ak sa niekomu smejú za krivé uši, za zlé rozprávanie, za x, je to chyba toho decka ? Nie. Toto nie je žiadny argument.
Ide o principiálnu ľudskosť, homosexualita tu je, treba ju akceptovať, nerobiť napriek tým ľuďom a robiť im zo života peklo. Podľa mňa ten samotný proces uvedomovania si niekedy v puberte to, že som iný, je tak psychicky náročný, že my "normálni" si to ani nevieme predstaviť.
Práve preto ma prekvapuje, že kresťania čo sa najviac oháňajú bohom, milosrdenstvom a láskou k blížnemu vykazujú najväčšiu produkciu útokov a intolerancie na homosexuálov.
TH:
hughito ale stale sa to da robit aj kultivovane. Vcera tam bol typek v borat plavkach s holou ritou (neviem ci taketo obnazovanie sa na verejnosti nie je priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu), zajtra z toho bude travesty show ako v SF, kde si ludia budu fajcit ciciny a policajti sa budu tvarit, ze sa nic nedeje?
Spájaš nespojiteľné, tie verejné akcie typu chcať si na rifle a kúrenie cicín - za to samozrejme nikto nebojuje a je to úplne mimo toho, čo sa snažia povedať homosexuáli napr. pochodom Pride. Že tam bol niekto s holou riťou - v akom pomere tam boli holoritníci a ľudia, ktorí nemali holé rite a správali sa bežne ?
Ja som naozaj zvedavy, ked sa tu raz uzakonia registrovane partnerstva (je mi jasne, ze to raz pride), kolko z tych, co za ne lobovali sa aj naozaj "vezmu". A potom mozme zhodnotit, ci islo len o vystrelky, alebo naozaj im islo o vacsie prava.
Čas ukáže.