Kód: Vybrať všetko
Ináč sa čudujem že človek, tak obmedzená bytosť chce pochopiť Stvoritela.Kód: Vybrať všetko
Ináč sa čudujem že človek, tak obmedzená bytosť chce pochopiť Stvoritela.
tak potom je ale akykolvek argument absolutne zbytocny, uz len tymto samotnym tvrdenim si absolutne degradoval akekolvek vase "argumenty"...uz zo samej podstaty tvojho tvrdenia vyplyva, ze to vobec nie je o argumentoch ale len o nejakom vnutornom presvedceni, co je v zasade pravda, ale nepouzitelny fakt v akejkolvek diskusii, lebo je to uplne absolutny argument, ktory sa sice ako jediny da v plnej hodnote prijat, ale stavia vas to na uroven hlupych nevzdelanych zvierat/nejakych praludi ktori boli vystraseni z burky tak bolo lahsie vytvorit nejakeho velkeho boha ktory tejto burke vladol ako ostat v nevedomosti a stym spojenom strachu...co je v konecnom dosledku pointou celeho nabozenstva, snaha pochopit to co clovek nechape spojena s lenivostou alebo neschopnostou prijat racionalne vysvetlenia korunovana precenovanim vlastnej existencie - preco maju vsetky nabozenstva spolocny "posmrtny zivot"? lebo clovek odmieta prijat fakt, ze je len zviera a po smrti je koniec a ma z nej strach, tak je lahsie verit, ze bude lepsie.Stoporko napísal:Znova - potom by sa nedalo v Boha veriť - mohli by sme o ňom len vedieť/nevedieť (v závislosti na vzdelaní). Tak vieme/nevieme o prírodných zákonoch.
Prečo je dôležité chodiť do kostola ? Kostoly a fararizmus, to je čisto výplod ľudí. Ak by som aj bol veriaci, tak určite by som svoju vieru nezakladať na počte navštívených pútí a pod.MeanSeriously napísal:v pripade ze naozaj uveri, ze Boh existuje, citi uprimnu potrebu sa obratit, chce byt s Bohom, snazi sa urobit vsetko preto (chodi do kostola, modli sa, zucastnuje sa puti etc.) Dostane sa do neba. To ale neplati pre tch, ktori sa obratia len pre "istotu, co ked Boh naozaj existuje"?
Prečo je irelevantný. Akákoľvek zmena systému bude mať za následok jeho iný vývoj. Myslím si, že to nie je irelevantné. A to, že dôjde k rušeniu náhodnými vplyvmi. Ty tvrdíš, že dôjde k rušeniu, ja tvrdím, že dôjde k zosilneniu. Pravdu môžme mať obaja samozrejme, ale povedal by som, že je vačšia pravdepodobnosť zo všetkých "náhodilostí", že sa systém bude vyvíjať inak, ako to, že dôjde k eliminácií. To by musela už byť sakra náhoda.javatar napísal:]Ktory je v naozaj drtivej vacsine pripadov irrelevantny. Navyse pokojne rusitelny dalsimi "nahodnymi" vplyvmi.
Neviem ci si postrehol ale iste vyvratenie determinizmu vyplyvajuceho z Newtonovskej fyziky som tu uz postol. Bez pouzitia pojmu Boh.
Veta boldom - opäť vyjadrenie totálne nekompetentného, nevieš o čom hovoríš. Do kostola nechodíme preto, aby sme získavali "bodíky". Omša je najväčšia častejšie slávená sviatosť. Omša prináša napr. poučenie v kázni či príjmanie Božieho tela skrze Sviatosť oltárnu. Prináša to posilnenie vo viere v dnešnom ateistickom svete, silu konať dobro. Taktiež to má exorcistické účinky, ďalej dá sa napr. podľa toho zistiť, či ten a ten človek nie je posadnutý. Posadnutý Satanom, diablom či ako to mám nazvať zvyčajne nechodia do kostola a keď už tam musia ísť, lebo príbuzní vidia, že sa s nimi niečo deje, zneuctievajú sväté veci.hughito napísal: Prečo je dôležité chodiť do kostola ? Kostoly a fararizmus, to je čisto výplod ľudí. Ak by som aj bol veriaci, tak určite by som svoju vieru nezakladať na počte navštívených pútí a pod.
myslel som to v zmysle, že človek vidí, že už chradne, proste že už cíti, že sa blíži ku koncu života, bojí sa smrti. Kto sa bojí, automaticky má bližšie k zlému ako dobrému. Buď z tohto dôvodu, alebo preto, že ho blížni nahovoria napr. aby sa dal pokrstiť. On je potom spokojný, že obrad je vykonaný, ale v podstate neverí v Boha, necíti túžbu po kontakte s Ním. Je to naozaj len "pre istotu". Tak isto potom môže prijať obrady budhistov, hinduistov, moslimov etc. Aby sa poistil, keď zomrie.MeanSeriously - tu sa naše názory rozchádzaju: "to neplatí pre tých ktorí sa obrátia len pre istotu" - resp. možno som ťa len zle pochopil.
Tu sa rozchádza MS aj s Bibliou, veď predsa ten týpek vedľa Ježiša na kríži takisto prijal Boha až vtedy a bol omilostený. Tak ako ? Ja keď prijmem Boha pred smrťou tak tiež by som mal skončiť otravovaním vás v nebi, aj keď teda, momentálne sa do neba nenaberá, to hádam viete.MeanSeriously - tu sa naše názory rozchádzaju: "to neplatí pre tých ktorí sa obrátia len pre istotu" - resp. možno som ťa len zle pochopil.
Nikto nevravel, že človek sa nemôže opravdivo obrátiť aj v sekunde. Len je bohužiaľ málo takých. Tu nejde o časový úsek, koľko sa "obraciaš", ale či oľutuješ predošlé hriechy a keď máš možnosť, tak či máš úmysel ich napraviť. Takže nie, nerozchádzam sa s Bibliou.Tu sa rozchádza MS aj s Bibliou, veď predsa ten týpek vedľa Ježiša na kríži takisto prijal Boha až vtedy a bol omilostený. Tak ako ? Ja keď prijmem Boha pred smrťou tak tiež by som mal skončiť otravovaním vás v nebi, aj keď teda, momentálne sa do neba nenaberá, to hádam viete.
Nehodnoť. Nemáš právo. Existujú síce aj kňazi, ktorí urobili veľké prešľapy, ale kto je bez viny? Okrem toho, je to smiešne. Lebo tamten je zlý, ta je aj tamten. To je blbosť. Ten kňaz nemá nič spoločné s hriechmi svojho nadriadeného.TommyHot napísal:Kazen moze byt fajn, ale je smiesne pocuvat ju od ludi, ktorych sefovia zakryvaju najroznejsie zlociny firmy ktorej sefuju.
Neviem či by sa ti podarilo úprimne oľutovať hriechy tesne pred smrťou. Veď ani nevieš, kedy zomrieš. Preto treba byť vždy pripravený. Takže, podporuje to dobré správanie.hughito napísal:Tak to potom áno. Ale tiež je to dosť čudné a nijako to nepodporuje to, aby bol človek dobrý po celý život, ba naopak. Človek môže byť zmrd a potom olutovať úprimne a má to isté.
sorry, ale.. cítiš sa dobre? ateistický svet, objasníš nám to? hughito sa na to už opýtal a mňa by to tiež zaujímalo.MeanSeriously napísal:Prináša to posilnenie vo viere v dnešnom ateistickom svete, silu konať dobro.