Kúpa nového PC ? :)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
PullS1v3R
Amateur
Amateur

Kúpa nového PC ? :)

Príspevok od používateľa PullS1v3R »

Zdravím ,

plánujem si v teraz niekedy v dohľadnej dobe kúpiť nový PC , tak by som sa chcel poradiť a poprosiť Vás aby ste sa so mnou podelili o svoje skúsenosti , počítač bude prevažne na hranie , limit tak 800€ , možno 1000€ ale to pochybujem .
Takže , prosím kto má trochu času , nech mi sem napíše nejaké slušné zostavy a nech mi ich trocha podrobne opíše , chel by som na ňom rozbehnúť už aj tie lepšie hry ako bude GTA V atď , a tak aby mi PC nejaký ten čas vydržal .
Podmienka je , že procesor chcem určite od Intelu , nie AMD :) .
A ešte mám 2 otázky , čo je lepšie Intel Core i5 alebo i7 na hranie hier ?
A ktoré grafické karty sú lepšie na hry ? GeForce alebo AMD ? AMD vraj nepodporuje PhysX , čiže niektoré hry na ňom že vraj nefungujú , čo je na tom pravdy ?

Ďakujem :) dúfam že si na mňa niekto nájde chvíľu čas .. bol by som vďačný , K+ ;)
harlik
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa nového PC ? :)

Príspevok od používateľa harlik »

Za 1000 eur ide poskladat velmi solidnu zostavu, ale aj za 800 eur to nie je tak zle a da sa velmi pekna zostava urobit. Dobre robis, ze chces intel, jedine rozumne riesenie v tejto kategorii a rozhodne nie i7 ale i5 na hry. i7 je na profi pracu a rendering napriklad, kde vyuzijes ten procesor. Na hry zial nie a tam je strop i5. Rozdiel v hrach medzi i5 a i7 je takmer nulovy, za to priplatok je riadny a teda aj zbytocny na tvoje ucely. Co sa tyka grafickych kariet tak neexistuje jednoznacna odpoved, ze ktore graficka karta je lepsia na hry ci od amd alebo nvidie. To keby bol jeden alebo druhy vyrobca lepsi a horsi tak by mohol byt len jeden a ten lepsi. Avsak sitiacia je taka, ze niektore hry su viac optimalizovane na jedneho vyrobcu a ine zas na druheho. Plus minus je to rovnake a treba vediet porovnavat spravne modely. Momentalne najlepsia volba pomerom cena vykon je teraz nvidia gtx 670. Mozno na tvoj rozpocet moc draha ak by to bolo 800 eur, ale za 1000 eur pc to uz nie je nerealne. Ak je rozpocet nizsi a nezmesti sa ti tam ta gtx 670, tak potom urcite odporucam amd napriklad radeon 7850, ale od gigabyte uz pretaktovany. To ze amd nepodporuje physix nie je ziaden problem ani hendikep. Amd podporuje zas ine veci a urcite nie je pravda, ze niektore hry ti na tom nepojdu koli tomu, ze graficka nepodporuje physix. Vsetko ti pojde v pohode. Tolko vseobecne a konkretne navrhy sa budu objavovat neskor.
samuelhornak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa samuelhornak »

Na hranie hier je urcite lepsi i7.Ale staci aj dobra i5-tka.A co sa tika grafickej mne sa viac pozdava GeForce.
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

To mozes potom tvrdit vseobecne o vsetkom, ze na hry je lepsia gtx 680 a na hry je lepsie 32 GB ram a podobne. Skratka treba rozlisovat a rozmyslat nad tym co povies. V testoch na FPS je i5 na tom rovnako ako i7. Rozhodne ani ta najnarocnejsia hra nevyuzije uplne plny potencial i5 ivy bridge. Omnoho dolezitejsie je mat lepsiu grafiku ako tam pchat nezmyselny i7.
samuelhornak
Amateur
Amateur

harlik napísal:To mozes potom tvrdit vseobecne o vsetkom, ze na hry je lepsia gtx 680 a na hry je lepsie 32 GB ram a podobne. Skratka treba rozlisovat a rozmyslat nad tym co povies. V testoch na FPS je i5 na tom rovnako ako i7. Rozhodne ani ta najnarocnejsia hra nevyuzije uplne plny potencial i5 ivy bridge. Omnoho dolezitejsie je mat lepsiu grafiku ako tam pchat nezmyselny i7.
to mozes mat pravdu ale 4 jadra a 6MB vyrovnavacia pamet su lepsie pre hry.Ale ci vsetky funkcie pri i7-dmicke plne vyuzijes sa nehadam
_www_
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa _www_ »

procesor urcite i5, ten vyuzijes lepsie a kvalitnejsie v hrach ako i7, ktory je skor na pracu s videom alebo grafikou.
grafiky sa mi viac pozdavaju od amd, sam vlastnim amd sapphire 7870 OC a som spokojny. hoci aj Nvidia ma dost dobre grafiky.
samuelhornak
Amateur
Amateur

_www_ napísal:procesor urcite i5, ten vyuzijes lepsie a kvalitnejsie v hrach ako i7, ktory je skor na pracu s videom alebo grafikou.
grafiky sa mi viac pozdavaju od amd, sam vlastnim amd sapphire 7870 OC a som spokojny. hoci aj Nvidia ma dost dobre grafiky.
Nemas pravdu .Vsak on nebude na nom hrat iba sachy ale moderne a kvalitne hry takze i7 je na to lepsi mojko.Ale ako hovorim staci aj i5-tka je ties vyborna ale i7 bude vzdy lepsi vsak preto je aj drahy.Ja si planujem kupit notebook este neviem ci s i5 alebo i7.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

i7 na hry zbytočnosť. Nvidia je lepšia (cuda, physX, kvalita, drivere..)
samuelhornak
Amateur
Amateur

MichalkoOo napísal:i7 na hry zbytočnosť. Nvidia je lepšia (cuda, physX, kvalita, drivere..)
A preco
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

preboha pozri si testy a zistíš prečo. Rozdiel? presne 0%. HT dokonca aj uberie výkon.
Napísať odpoveď