Sprcha po dlhšej športovej aktivite - ako sa nespotiť aj po.
Re: Sprcha po dlhšej športovej aktivite - ako sa nespotiť aj
studenú až po teplej... studená voda spôsobí, že sa všetky póry na tele zavrú a držia pot vo vnútri... a potom ako sa zasa otvárajú keď vyjdeš zo sprchy, tak to pustia... takže tréning, normálne sa umyť v teplej a potom sa schladiť až...
Po aktivite nikdy nejdem do sprchy hneď, radšej počkám, ukopokím sa a až tak sa osprchujem. Nikdy som so spotením po sprche problém nemal.
Ked dojdem dorobeny z vonka (napr. dnes - 92 minut / 16km), tak vacsinou pomaly pijem nieco chladene a sedim v kuchyni na stolicke a cakam kym sa dopotim
Ked citim, ze sa telo ukludnuje, idem normalne do sprchy.. tak 15 minut. A davam si skor teplejsiu, ako vlaznu. Malokedy sa potim este po sprche (pokial nieje teplota okolia nejaka vysoka).
Ja ak sa sprchujem, tak pred fitkom alebo pred výkonom, po zásadne nie. 
A to ti nie je nepríjemné byť spotený po fitku?
Čo po - už cez fitko a aj po fitku som mokrý ako prasa, ale vôbec to neriešim. Max. sa poutieram uterákom a hotovo. Mne ide o to, aby som nesmrdel. Ak sa umyjem PRED výkonom tak nie je toho boha, aby som sa spotil a následne smrdel. Neexistuje. Asi mám ešte nejaké detské prejavy
, ale mne pot zákonite nemusí vždy smrdieť. Proste pot nerovná sa automaticky smrad.
že Tebe nesmrdí, ešte neznamená, že nesmrdí ani druhým...... 
Každý vníma ľudský pot a zápach inak.. napríklad poznám jedného, čo strašne smrdí.. niekedy je problém s ním vydržať sa rozprávať.. a to sa sťažovali viacerí.. ale napríklad jeho žena a deti sú v pohode... a im asi ten jeho smrad nevadí.
Každý vníma ľudský pot a zápach inak.. napríklad poznám jedného, čo strašne smrdí.. niekedy je problém s ním vydržať sa rozprávať.. a to sa sťažovali viacerí.. ale napríklad jeho žena a deti sú v pohode... a im asi ten jeho smrad nevadí.
Tak to nie, ja som si to schválne overoval, lebo tiež poznám túto teóriu o tom, že niekomu nesmrdí ale iným môže a pod. A takisto sa mi overilo, že keď som cítil už sám seba tak cítilo aj okolie.
Ale tak to sme OT.
K téme: po výkone telo ešte pracuje, to je jasné. Čo sa týka teploty vody, skôr by som volil takú jemne teplú, lebo ak je zas moc, tak mne začne byť horko a spotím sa z toho. Teda jednoducho počkať tých 15-20 minút (to je podľa mňa dosť) a potom sa osprchovať a už by sa človek nemal začať potiť, aj keď zase - hlavne teraz, keď je už teplo sa poteniu dá ťažko vyhnúť, takže nerobte z toho tragédiu.
K téme: po výkone telo ešte pracuje, to je jasné. Čo sa týka teploty vody, skôr by som volil takú jemne teplú, lebo ak je zas moc, tak mne začne byť horko a spotím sa z toho. Teda jednoducho počkať tých 15-20 minút (to je podľa mňa dosť) a potom sa osprchovať a už by sa človek nemal začať potiť, aj keď zase - hlavne teraz, keď je už teplo sa poteniu dá ťažko vyhnúť, takže nerobte z toho tragédiu.
Ja to robím tak, že hneď po výkone, napr. vo fitku, si ešte pár minút posedím, porozprávam sa atď. To, že sa po sprche začnem znovu potiť sa stáva aj mne, ale zdá sa mi, že to je skôr tým, že ak sa sprchujem v teplej vode, tak aj v kúpelni sa automaticky zvýši teplota a keď vyleziem zo sprchy a som ešte v rozhorúčenej kúpelni nejakú dobu, tak vtedy sa začnem potiť. Pokiaľ hneď po sprche otvorím dvere a vybehnem von niekam do prievanu, tak už sa nezačnem potiť.
ale zatial som tu nikde nevidel pricinu potenia... a to je voda, resp napoj...
ak konas aerobnu fyzicku aktivitu dlhsi cas telo nabehne na urcity spalovaci proces ci uz tukov alebo cukrov... tento proces trva aj po skonceni urcity cas, ako dlho to zalezi na kazdom jedincovi a jeho kondicii...
a teraz k tym napojom, ide o to ze si telo rozlozi tekutiny v tele aj ked nevie ako dlho bude bezat pretoze si to z mozgu nedokaze vypocitat, tak ma podla kondicii urcity spalovaci proces a ten podla potreby pyta aj tekutinu... teraz pocas alebo po treningu ked sa napijes je jasne ze to musi ist von. ak sa napijes pri konci alebo po konci kde fyzicky vydaj skoncil, je jasne ze na ukludnujuci a kludny proces tolko tekutiny nepotrebuje a vyluci ju...
mne sa to po sprche stava tiez a riesim to tak ze si prvu sprchu dam normalnu voda vlazna a aj sampon a cca po 15 min si dam druhu len voda na oplachnutie potu, to je taka rychlovka...
vyplavovanie skodlivyn v pote po treningu je dobra vec a tak sa tomu nijako nesnazim zabranit...
a smradoch hugito este dava minusovu karmu zato ze sa po spoteni neosprchuje
))))))))
p.s. hugito este som nestretol cloveka co sa po fyzickej zatazi len utrie uterakom a necha tak... sorry ale to musi byt max nechutne a nechcel by som potom sediet pri tebe za jednym stolom...
ak konas aerobnu fyzicku aktivitu dlhsi cas telo nabehne na urcity spalovaci proces ci uz tukov alebo cukrov... tento proces trva aj po skonceni urcity cas, ako dlho to zalezi na kazdom jedincovi a jeho kondicii...
a teraz k tym napojom, ide o to ze si telo rozlozi tekutiny v tele aj ked nevie ako dlho bude bezat pretoze si to z mozgu nedokaze vypocitat, tak ma podla kondicii urcity spalovaci proces a ten podla potreby pyta aj tekutinu... teraz pocas alebo po treningu ked sa napijes je jasne ze to musi ist von. ak sa napijes pri konci alebo po konci kde fyzicky vydaj skoncil, je jasne ze na ukludnujuci a kludny proces tolko tekutiny nepotrebuje a vyluci ju...
mne sa to po sprche stava tiez a riesim to tak ze si prvu sprchu dam normalnu voda vlazna a aj sampon a cca po 15 min si dam druhu len voda na oplachnutie potu, to je taka rychlovka...
vyplavovanie skodlivyn v pote po treningu je dobra vec a tak sa tomu nijako nesnazim zabranit...
a smradoch hugito este dava minusovu karmu zato ze sa po spoteni neosprchuje
p.s. hugito este som nestretol cloveka co sa po fyzickej zatazi len utrie uterakom a necha tak... sorry ale to musi byt max nechutne a nechcel by som potom sediet pri tebe za jednym stolom...
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
no to ma Polo-X pravdu Hughito..podla mna je to tiez nechutne a negustiozne.
Ja to riesim tiez tak, ze pockam 10 minut a potom pouzijem sprchac, co ma tu cool function...napr. Fa, po tom ako vyjdem von citim, ze ma ten sprchac chladi
Ja to riesim tiez tak, ze pockam 10 minut a potom pouzijem sprchac, co ma tu cool function...napr. Fa, po tom ako vyjdem von citim, ze ma ten sprchac chladi
Negustiózne.pouzijem sprchac, co ma tu cool function
hughito, ale nezdá sa ti to trošku zvláštne? Byť spotený ako pes a nehodiť si vôbec sprchu, iba sa utrieť uterákom? Veď to ti ostanú stopy potu na tele, ten zápach tak isto sa neodstráni z minúty na minútu sám. 
-
vendo
Guru
inac to co vravi hughito praktizujem aj ja, kedze treningy su dlhe asi hodinu a pol, vypotim v priemere okolo 1-2kg (zalezi od intenzity) v 99% je to prakticky cista slana voda, absolutne bez zapachu, samozrejme ze nechodim tyzden takto
ale proste nieje to nieco totalne akutne, ze ak si nedam sprchu tak zacnem hned smrdiet
je proste rozdiel pot a pot, to by ste mohli vediet
a takisto by ste mohli vediet ze
je proste rozdiel pot a pot, to by ste mohli vediet
a takisto by ste mohli vediet ze
Sweat itself is not the cause of body odor, but rather the bacteria on the skin which feed on the sweat.
-
guess.whoo
Redeemer
hughito napísal:Negustiózne.
a co je na tom negustiozne? normalny sprchovy gel, mozno by si ho mohol vyskusat
ludsky pot nesmrdi...smrdi az po case ked sa vdaka kyslemu a vlhkemu prostrediu zacnu mnozit bakterie
Asi tak, škoda komentovať, dnes je móda na seba kydať 200 kg šampónu s, citujem, "cool function." Kto to nerobí, je pračlovek.
A vôbec, veď je x prípadov, kedy nie je možnosť sa po tréningu sprchovať a napr. partia niekam ide (na pivo), alebo človek niekam ešte ponáhľa a nemá jedinú prioritu sa máčať vo vode. Čiže hlášky typu
A vôbec, veď je x prípadov, kedy nie je možnosť sa po tréningu sprchovať a napr. partia niekam ide (na pivo), alebo človek niekam ešte ponáhľa a nemá jedinú prioritu sa máčať vo vode. Čiže hlášky typu
sú naozaj na zápis.hugito este som nestretol cloveka co sa po fyzickej zatazi len utrie uterakom a necha tak... sorry ale to musi byt max nechutne a nechcel by som potom sediet pri tebe za jednym stolom...
-
guess.whoo
Redeemer
len je rozdiel mat moznost sa osprchovat a neosprchovat sa naschval.
a co to trepes o mode s kydanim samponu? uplink sa spytoval, ako zamedzit poteniu po sprche. neviem ako ty, ale normalne ludia pouzivaju pri sprchovani sprchovy gel alebo sampon so sprchacom v jednom...
a co to trepes o mode s kydanim samponu? uplink sa spytoval, ako zamedzit poteniu po sprche. neviem ako ty, ale normalne ludia pouzivaju pri sprchovani sprchovy gel alebo sampon so sprchacom v jednom...
Zase sme pri tom: vraj normálne. No ja to považujem skôr za nenormálne, som pračlovek ?
Pozri si tému tu na hojku, volá sa sprchovanie sa bez mydla a šampónu. Prekvapivo dosť ľudí sa na to dalo a ani jedna negatívna reakcia, len pozitívne.
-
guess.whoo
Redeemer
no pozrel som si ju sice nie celu, ale vo vsetkych pripadoch sa ti ludia po sporte alebo inej fyzickej aktivite, pri ktorej sa spotili osprchovali a nenechali na sebe kvasit slanu vodu (a nie, uterak ju vsetku nevsaje)