felicia sklopenie svetiel

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Amenthos
Amateur
Amateur

felicia sklopenie svetiel

Príspevok od používateľa Amenthos »

zdravim, ako na kazdej felde, aj nam sa pokazil hydrokorektor (asi najdementnejsi napad riesenia sklapania svetiel pomocou vody) a teda nevieme sklopit svetla, su dost hore a vsetci nam blikaju, aj policajti...dalo by sa to nejak manualne sklopit?
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: felicia sklopenie svetiel

Príspevok od používateľa Juicy »

Manualne ich mozes sklopit nastavovacou skrutkou ktoru najdes na vrchnej casti paraboly. Je tazke to tak od oka nastavit v garazi, co zistis v noci na ceste...Zajdi s tym do servisu a daj si to spravit, ved to urcite nestoji velky peniaz, nehovoriac o tom, ze ak chces prejst cez TK legalne tak ten regulator ti musi fungovat.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...troška Google a tu máš návod...

http://felda.hostuju.cz/
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Juicy napísal:... nehovoriac o tom, ze ak chces prejst cez TK legalne tak ten regulator ti musi fungovat.
Toto by som tvrdil s velkou rezervou.
Juicy
King
King

Juicy napísal:... nehovoriac o tom, ze ak chces prejst cez TK legalne tak ten regulator ti musi fungovat.
:roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemusi regulacia svetie nahodou fungovat len pri xenonoch??? Stare svetla sa predsa nastavia rucne a je po probleme, ci???
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

no sak rucne, ale ked ani to rucne nejde, tak je problem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Chces mi povedat, ze to na STK kontroluje??? Pochybujem o tom, co som videl, tak tam hodi ten stojan, skontroluje svetla, ci nesvietia vysoko alebo nizko a ides dalej.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

hojko napísal:Nemusi regulacia svetie nahodou fungovat len pri xenonoch??? Stare svetla sa predsa nastavia rucne a je po probleme, ci???
Ja nemam ziadne xenony a na STK mi to kontrolovali.
Mimo temy...nepustili ma cez STK, pretoze som nemal nastavene svetla :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

vyskova regulacia by sa mala kontrolovat v kazdom aute, ktore ju ma (od r.v. +-92), ale nie vsade sa to robi, zvacsa len skontroluju ci su svetla nastavene spravne, mne svetla nastavili zadarmo prave na stk (nie pocas kontroly)
Juicy
King
King

S kazdym autom, s ktorym som bol doteraz na TK to kontrolovali. Kontroluju to hned po odskusani parkovaciek, stretavaciek a dialkovych svetiel. Mozno je to len uchylka miestnych technikov. Urcite ich nezaujima ci ti funguje klima alebo radio to je tvoja vec ale ked ti nefunguje naklapanie svetiel tak sa trosku prihliada uz aj na bezpecnost ostatnych vodicov...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

hojko napísal:Nemusi regulacia svetie nahodou fungovat len pri xenonoch??? Stare svetla sa predsa nastavia rucne a je po probleme, ci???
pri xenonoch, pokial mam dobre infoé by mali byt funkcne ostrekovace svetiel, automaticke nastavovanie svetiel (alebo automaticke naklapanie xenonov.. neviem presny nazov, ale viem, ze to je automaticke) a gyroskopicka sosovka...

co sa tyka toho hydronaklapania na felde, nikdy som to nevidel a ani to netusim ako to vypada, ale skus to spravit tak, ako keby to tam ani nebolo... koliesko vymontuj, daj tam nejaku zaslepku a tie "hydromotory" co su na svetlach alebo kde, tak to poodpajaj odtial, nastav svetla aby dobre svietili tak, ako ti pisali chalani nadomnou, a skus sa tvarit, ze si to tam nikdy nemal :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...u nás to vždy na každom aute bez výnimky kontrolujú...sklápanie svetiel je na neprejdenie cez TK...aspoň podľa toho, ako sa mi technik zatváril, keď mi plesknutím do palubky chcel otočiť kolečkom a svetlá sa nepohli...keď som s tým zakvedlal ja, už to išlo...jedno svetlo svietilo vyššie, tak to automaticky bez slova nastavil...trvalo to tak tri sekundy, lebo šrobovák mal na stojane...

//Fuxxo: to je dobrá pi*ovina...myslíš, že tí technici nikdy nevideli Feliciu? Nepoviem keby tam príde s nejakým Daewoo-FSO alebo nejakým americkým čímsi, ktoré vidí tak raz za pol roka, ale Gelicie tam má každú chvíľu...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

///Grim - ja netvrdim, ze si to technik nevsimne. ale za pokus to stoji, nie?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Mne to na stk tiez kontrolovali.
Pritiahol ten meotar :lol: ci co to je,pozrel nan,,,kazal mi aby som sklopil svetla,a potom spät.
Este dobre,ze ich nechcel krokovat,pretoze zo siedmych stupnoch nastavenia mi idu iba zakladne,,a to bud su v normalnej polohe ,alebo celkom sklopene,pretoze mam chybne to kolecko na nastavovanie sklonu,a druhe som nemal.

Tiez mi dnes kolega vravel,ze mu to nefungovalo,tak ho poslali prec,a ked si to dal dokopy tak sa vratil.
Tento tyzden idem znova na stk a ek , a nesklapa mi prave svetlo,tak dufam,ze to odstranim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zaujimave. Ked som bol na STK, tak mi kontrolovali len to, ci dobre svietia. Predo mnou bol dedko, mal tusim Feliciu alebo Favorit, nepamatam si uz a svietili mu svetla prilis vysoko. Technik vzal imbusovy kluc, par krat potocil a nastavil mu ich.
Napísať odpoveď