Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
Ak sa nemýlim, tak EVO benzín od Slovnaftu je 100 oktánový a podľa stránky Slovnaftu ho majú skoro všade.
Jako moja rachotina je na 98-čku stavaná (nastavená) a garantujem, že keď natankujem 95-ku tak to cítiť.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
chezter: clanok je sice fajn, ale nie je tam zohladnena cena servisu, ktora je pri naftovom motore o poznanie vyssia, a to najma pri porovnani s atmosferickym benzinom... samozrejme, ze prve vacsie servisy budu potrebne daleko po "splateni" naftoveho motora, ale nebolo by na skodu to spomenut... taktiez je situacia ina pri kupe jazdeneho auta, kde sa ceny zacinaju vyrovnavat, najma pri modeloch, ktorych je na autobazarov prebytok, ale zase sa neda predpovedat, kedy bude ten vacsi servis potrebny... preto je vhodne vzdy zvazovat, kolko chce clovek investovat do kupy, kolko sa s autom najazdi, vediet charakter planovanych ciest a teda ci uprednostnit naftu alebo benzin...
vcera som natankoval v-power, dnes som na tom urobil 100 km a rozdiel som nebadal ziaden
este mu vsak dam sancu, mozno ma niecim prekvapi, kym vyjazdim nadrz
este mu vsak dam sancu, mozno ma niecim prekvapi, kym vyjazdim nadrz
Ja som už odjazdil celú nádrž V-Poweru a teraz som natankoval zase OVM Carrera, viditeľný rozdiel žiaden, uvidíme pri ďaľšej nádrži, ktorú plánujem natankovať v Slovnafte.
A co ste cakali, ze pocitite rozdiel v podobe vyssieho vykonu o 15 percent?
Ľudia, to fakt nepoznáte lepší spôsob plytvania peniazmi, než tankovať plné nádrže spešl benzínov vždy na inej čerpačke?
Ja som dnes bol zobrať plnú v Hainburgu po 1,410 za liter čo je oproti 1,539 (resp. 1,546 na Slovnafte) u nás príjemná zľava.
Ja som dnes bol zobrať plnú v Hainburgu po 1,410 za liter čo je oproti 1,539 (resp. 1,546 na Slovnafte) u nás príjemná zľava.
v polsku vychadza 1,34
takze kto byva blizko hranic, nech ide
-
awtt
Medium Professional
na ukrajine 1.05 
Ja to tušil, že s tou naftou nie je všetko kosher: http://www.auto.cz/nafta-je-rakovinotvo ... zace-67540
Od dnes všetkým nafťákom prepichujem gumy..

Od dnes všetkým nafťákom prepichujem gumy..
Asi by som ju mal prestať piť, nechcem dostať rakovinu. Naozaj som si myslel, že mi nič nehrozí. 
vcera som tankoval na agipke do 3L bandasky natankoval som 3.1L a bandaska na 3/4 plna
ked miniem benzin z bandasky tak odmeram kolko tam toho naozaj bolo 
objem bandasky sa nemeria od dna az po nalievacie hrdloCHoBoT napísal:vcera som tankoval na agipke do 3L bandasky natankoval som 3.1L a bandaska na 3/4 plnaked miniem benzin z bandasky tak odmeram kolko tam toho naozaj bolo
skoda ze som to necvakol skor ako som ten benzin nalial do kosacky..
Veď tam nalej vody cca toľko, koľko bolo benzínu a odmeraj.
podla ciarky co som si nakreslil je to plus minus 2.87L blocik je na 3.09l hm (a necrkol som mimo cely cas pistol v bandaske.)
No pekne... Rozmýšľam, že to vyskúšam aj ja niekedy, namiesto tankovania do auta natankujem všade do 5l bandasky a uvidím, na ktorých pumpách koľko ukáže...
kontroluju nejako pumpy kolko fakt natecie do nadrze? je tam nejaka povolena odchylka?
-
t0m4s3
Admin
Vsimol som si, ze na stojane byva nalepka od nejakeho ustavu, zrejme nieco ako certifikacia. Kazdopadne ak sa ti nieco nezda, tak mozes poslat podnet na obchodnu inspekciu.