Aka vysoka skola ?
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
Ďakujem 
Chcel by som sa opýtať, že keď som si dal fakultu hospodárskej informatiky na eube a ako prvý odbor Manažérske rozhodovanie a inf. technológie či je možné, aby tam niekoho zobrali aj bez zisku bodu, pretože podľa článku na sme, ktorý postol "jaja_16" sa píše:
"Tento rok bude univerzita prihliadať iba na jednoduchý súčet bodov zo všetkých častí prijímacej skúšky bez stanovenia minimálnej hranice na jej úspešnosť."
a prihlásených tam je iba 97 a berú 120 podľa http://i.sme.sk/cdata/1/63/6386261/2.jpg , tak potom oni vezmú všetkých a ten zvyšok vezmú z tých odborov, ktorí sa odvolali a budú mať najviac bodov?
Nebojte nemám, tak málo bodov, len ma to zaujíma
"Tento rok bude univerzita prihliadať iba na jednoduchý súčet bodov zo všetkých častí prijímacej skúšky bez stanovenia minimálnej hranice na jej úspešnosť."
a prihlásených tam je iba 97 a berú 120 podľa http://i.sme.sk/cdata/1/63/6386261/2.jpg , tak potom oni vezmú všetkých a ten zvyšok vezmú z tých odborov, ktorí sa odvolali a budú mať najviac bodov?
Nebojte nemám, tak málo bodov, len ma to zaujíma
Tá veta, že nebude stanovená hranica min. počtu bodov, sa mi nejako nepozdáva. Pretože v zásadách prijímacieho konania uvádzajú niečo iné:
Spoiler
1. Vyhodnocovanie testov prebieha v deň konania prijímacej skúšky pomocou počítačovej
techniky (skenovanie uvedených odpovedí na odpovedných hárkoch a automatizované
vyhodnocovanie) a to iba na základe identifikačného údaju, ktorým je čiarový kód. Po
vyhodnotení všetkých testov sa výsledky pretransformujú do databázy uchádzačov a pre
každého uchádzača sa automaticky vypočíta súčet bodov zo všetkých testov a priradí
celkový výsledok prijímacej skúšky (vyhovel/nevyhovel).
3. Za výsledky z každej časti prijímacej skúšky môže uchádzač získať maximálne 100
bodov (na FHI EU v Bratislave spolu za prijímaciu skúšku 300 bodov). Na prijímacej
skúške na FHI EU v Bratislave uchádzač vyhovie, ak dosiahne súčet bodov za všetky
časti prijímacej skúšky minimálne 151 (z 300).
4. Súčet získaných bodov zo všetkých častí prijímacej skúšky sa použije na vytvorenie
kvalitatívneho poradia uchádzačov.
5. Podľa celkového výsledku prijímacej skúšky sa na fakulte vytvorí z uchádzačov, ktorí na
prijímacej skúške vyhoveli, poradie tak, že číslo 1 získa uchádzač s maximálnym počtom
bodov a najvyššie poradové číslo získa uchádzač s minimálnym počtom bodov.
http://www.fhi.sk/files/dekanat/oznamy/ ... 2-2013.pdf
techniky (skenovanie uvedených odpovedí na odpovedných hárkoch a automatizované
vyhodnocovanie) a to iba na základe identifikačného údaju, ktorým je čiarový kód. Po
vyhodnotení všetkých testov sa výsledky pretransformujú do databázy uchádzačov a pre
každého uchádzača sa automaticky vypočíta súčet bodov zo všetkých testov a priradí
celkový výsledok prijímacej skúšky (vyhovel/nevyhovel).
3. Za výsledky z každej časti prijímacej skúšky môže uchádzač získať maximálne 100
bodov (na FHI EU v Bratislave spolu za prijímaciu skúšku 300 bodov). Na prijímacej
skúške na FHI EU v Bratislave uchádzač vyhovie, ak dosiahne súčet bodov za všetky
časti prijímacej skúšky minimálne 151 (z 300).
4. Súčet získaných bodov zo všetkých častí prijímacej skúšky sa použije na vytvorenie
kvalitatívneho poradia uchádzačov.
5. Podľa celkového výsledku prijímacej skúšky sa na fakulte vytvorí z uchádzačov, ktorí na
prijímacej skúške vyhoveli, poradie tak, že číslo 1 získa uchádzač s maximálnym počtom
bodov a najvyššie poradové číslo získa uchádzač s minimálnym počtom bodov.
http://www.fhi.sk/files/dekanat/oznamy/ ... 2-2013.pdf
Bol niekto na prijimackach euba dnes? V ktorej miestnosti ste boli? kolko mate bodov? ja som si to pozrel prave na nete, dosiahol som 202. 
-
RoQa
Darca
Zdravim neviete ci tohto roku bude pravnicka fakulta UK BA brat 400 uchadzacov na denne studium ??? Lebo som 326 tak ako to vidite ?? Vdaka
-
zeto750
Medium Star
Aj ja som bol na EUBA na prijimacky, konkretne HI externe... MAl som 186, nic moc ale ekonomiu som nikdy nemal (jeden semester na FEIke), matika nic extra ale viac ako 50% a anj sa mi zdala tazka ale dost ma potiahla dopredu....
Uvidime, mozno to vyjde. neviete kedy a kde budu vysledky, myslim ze to koho prijali a koho nie ?
Drzim palce aj ostatnym
Uvidime, mozno to vyjde. neviete kedy a kde budu vysledky, myslim ze to koho prijali a koho nie ?
Drzim palce aj ostatnym
-
Stankoo
Light Expert
beru 400 ludi na UK a ked sa nazapises,zoberu dalsich pod ciarou..ja som skoncil 174. 
-
RoQa
Darca
Tak dúfam , že sa tam v septembri stretneme 
-
Andrew007
Guru wannabe
Tak to asi kazdy 
zdravim vas, chcel by som sa opytat najma tych, kt. uz vysoku skolu skoncili. Co si myslite, je velky rozdiel mat vystudovanu techniku s odborom informatika v cesku (FIT VUTBR) alebo v Kosiciach (FEI TUKE) najma co sa tyka uplatnenia po skole, prihliadaju vobec zamestnavatelia na to, aku skolu ma clovek vystudovanu ? Je lahsie zamestnat sa s prestiznejsou skolou alebo to je dnes uz uplne jedno? ...
Dakujem
Dakujem
Dovolím si tvrdiť, že je to dosť jedno, pokiaľ nemáš titul z Harvardu. Pôjde o tvoje reálne schopnosti, prípadne nejakú prax a pod.
A preco by mal niekto prihliadat na skolu? Nezamestnavaju skolu, zamestnavaju teba. Pokial ides robit serioznu pracu, tak prezentujes seba, nie skolu. Predavas seba, tak ako pise hughito.
Ked sa ale chces spytat, ktora skola je kvalitnejsia, chod do zahranicia.
Ked sa ale chces spytat, ktora skola je kvalitnejsia, chod do zahranicia.
dakujem za odpovede a presne o to ide, ze sa neviem rozhodnut na ktoru ist, no zasa stravit 5 rokov na podstatne tazsej skole (Brno) a potom byt na tom rovnako ako keby som skoncil tu lahsiu alternativu (KE).... tak to sa mi tam "teoreticky" vobec neoplati ist...
STUBA FIIT(4. ročné bc. štúdium - informatika) alebo TUKE FEI - informatika? podľa vás? radšej by som šiel na ľahšiu, kam idete vy?
Dobry den. Vedel by mi niekto povedat, aky je rozdiel medzi informatikou a aplikovanou informatikou? (nie podla papierov, ale ake to je realne) [FEI TUKE]
aplikovaná je v angličtine.
mam vystudovanu FEI TUKE... a myslim si, ze je jedno, ktoru skolu si skoncil. Dolezitejsie je, co vies a vyhoda je prax pocas studia. Co som pocul, tak VUTBR je naozaj narocnejsia, treba tam makat, na TUKE sa da studiom jednoduchsie preplavat bez vacsej namahypajington napísal:zdravim vas, chcel by som sa opytat najma tych, kt. uz vysoku skolu skoncili. Co si myslite, je velky rozdiel mat vystudovanu techniku s odborom informatika v cesku (FIT VUTBR) alebo v Kosiciach (FEI TUKE) najma co sa tyka uplatnenia po skole, prihliadaju vobec zamestnavatelia na to, aku skolu ma clovek vystudovanu ? Je lahsie zamestnat sa s prestiznejsou skolou alebo to je dnes uz uplne jedno? ...
Dakujem
Pred 5-6 rokmi som tiez rozmyslal medzi VUTBR a TUKE, ale svoj vyber teraz nelutujem
// a ta aplikovana informa... pravdu povediac, za 5 rokov na skole som o nej nic nepocul
Zdravím,
prijali ma na ekonomickú národohospodársku aj obchodnú fakultu. Akurát sa neviem ešte rozhodnúť, ktorú si vybrať.
Má niekto s nimi skúsenosti? Ktorú by ste odporučili?
Vďaka
prijali ma na ekonomickú národohospodársku aj obchodnú fakultu. Akurát sa neviem ešte rozhodnúť, ktorú si vybrať.
Má niekto s nimi skúsenosti? Ktorú by ste odporučili?
Vďaka
STU FEI - aplikovaná informatika (3. ročné Bc.)
STU FIIT - informatika (3. ročné Bc.)
Neviem sa rozhodnúť na ktorú z týchto by som mal ísť, ktorá je jednoduchšia?