Pôžička v Anglicku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Locombaj
Novice
Novice

Pôžička v Anglicku

Príspevok od používateľa Locombaj »

Zdravím vás.
Potreboval by som zistiť, či má niekto skúsenosť s pôžičkami v Anglicku. Konkrétne sa to týka zrušenia pôžičky. Do akej doby by som mohol zrušiť pôžičku?
Pretože sa mi stala vec, musel som skončiť v Anglicku a ísť domov. Pôžička mi pokračuje, no nemám ju ako splácať. Je nejaká možnosť ako z toho vycúvať?
Počul som, že dosť Slovákov a Poliakov si pobralo pôžičky zo zámerom, že ju platiť nebudú. Že jednoducho si zaplatia len prvú splátku a ostatné ich nezaujíma. Toto by som urobiť nechcel, no v krajnom prípade by mi asi aj tak asi nič neostávalo. Rozumie sa niekto do toho, pozná niekto nejakú možnosť úniku ? Nejaký zákon alebo niečo ?
Vopred Ďakujem
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pôžička v Anglicku

Príspevok od používateľa gogo956 »

prestat platit svoje zavazky nie je celkovo moc dobry napad. Viem ako podobne veci funguju na Slovensku, ale ako to je v GB s dosahom na SVk- to netusim.
Locombaj
Novice
Novice

Viem že byť neplatičom či u nás alebo v zahraničí nieje nič príjemné. A či by mi mohli siahnúť na majetok alebo slobodu tu na Slovensku, viem že nie, pretože Anglicko síce je v EU ale nieje v šengene. A do Anglicka sa niekedy v budúcnosti určite budem chcieť vrátiť. Preto by som to chcel vyriešiť nejakým rozumným riešením.
Preto som sem predsa pridal môj príspevok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pokial by si sa nechcel do GB nikdy vratit tak by sa dalo špekulovať, ale takto asi iba tazko. Akonahle sa tam vratis tak hned pri otvoreni uctu ti ho exekutor zablokuje. Chod tam kde mas pozicku a spytaj sa .
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

tak skus informovat anglicku banku, ze by si chcel pozicku refinancovat slovenskou bankou (a v splacani pokracovat tu)
.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mam pocit ze prave to moc splacat nechce :D
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

tak potom nevidim zmysel v zotrvani tejto temy. na warez su tu vsetci nabruseni ako besni psi a toto je omnoho horsie (v zavislosti od vysky pozicky to uz zavana trestnym cinom)
.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ty sa vlastne pytas ci je mozne si v anglicku pozicat peniaze a nevratit ich, teda ukradnut ich

nie, nieje to mozne
Locombaj
Novice
Novice

vendo napísal:ty sa vlastne pytas ci je mozne si v anglicku pozicat peniaze a nevratit ich, teda ukradnut ich

nie, nieje to mozne
Tak si to skús možno pozornejšie prečítať
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

http://wiki.answers.com/Q/If_you_do_not ... u_moved_to

V prvom rade urcite kontaktuj tu instituciu kde ti dali pozicku a snaz sa to zrusit / zaplatit ... takto budes mat aspom ciste svedomie.
Pokial sa do UK vratis uz len ako turista, nemal by byt problem.

Inak vymena informacii ohladom tohto medzi krajinami EU zjavne nefunguje :
http://www.ceps.eu/files/TF_Prospectus_new.pdf
Takze ak si budes chciet na Slovensku zobrat uver, tak o tvojom ratingu v Anglicku sa tu nikto nedozvie, co sa ale v blizkej dobe moze zmenit a ak vznikne centralna databaza do ktorej bude mat pristup institucia z kazdej EU krajiny, tak tvoje terajsie konanie by ta mohlo mrziet v buducnosti.

Mohlo by hrozit, ze aj ak by si mal na Slovensku cisty stit, tak tvoje data z UK sa tam skor ci neskor dostanu a mohlo by to zavazit v rozhodovani Slovenskej banky ci ti dat alebo nedat uver. (hypoteku a podobne).

Niesom financny expert a tak to ber len ako radu z mojho pohladu na vec.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

poznam par ludi co si pobrali v UK veci na splatky, co je vlastne ako keby pozicka, zaplatili par splatok, odisli na svk a nikto sa im neozval
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Poznám páru takých čo nabrali v Anglicku pôžičky a tu pokupili a poprestavovali domy, pokoj mali tak 3 roky a teraz ich naháňa polícia a exekutory im berú domy.
Samozrejme, že sú to naši spoluobčania.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak je ine ked si pobrali pozicky na 50k, to je do oci bijuce a hlavne ked to nemaju ako vydokladovat
gogo956
Redeemer
Redeemer

v tejto oblasti som robil cca 5 rokov dozadu a viem ze vtedy vymena informacii medzi GB a SVK
ohladom tychto veci nefungovala. Lenze veci sa menia a neviem ako to je dnes, nehovoriac o tom ze
legistlativa sa moze zmenit zo dna na den.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Je možnosť zobrať pôžičku na slovensku, splatiť tú v UK a splácať s menšími splatkami napríklad, neviem ako inak si predstavujes zrušenie pôžičky, to není paušál od operátora že zaplatíš pokutu a koncis, či si požičiaš dajme tomu 10 tisíc splatis 3 a prídeš do banky žeby si to chcel zrušiť, ale peniaze už nemáš?
mne sa zdá, že sa len pokúšaš zistiť či majú na teba nejaký dosah keď pôjdeš domov....
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

guess.whoo : ano samozrejme a robil isa velke podvody, brali bielych konov odnás (asocialov zo slabsich rodin, alkoholikov) do anglicka a vyberali nanich požicky. Nastavali také domy v jednej nemenovanej dedinke každý dom je zrenovovaný a farebný. Voalju to tam Lentilkovo. A po niekolkych rokov uz som len videl ako chodia exekutory a natahuju pasky okolo domov a zhabuju im majetky. Niektorý este postihali popredavat porepsiovat majetky :D
Napísať odpoveď