coaxial zasuvka vyhadzuje prudovy chranic

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kandino
Novice
Novice

coaxial zasuvka vyhadzuje prudovy chranic

Príspevok od používateľa kandino »

Zdravim,

Mam zahadny problem, ze po zapojeny coaxialu do TV alebo settop boxu vyhodi prudovy chranic, ale nevyhodi istic. Coaxial zasuvka je v jednom ramceku kde su 4x 230V zasuviek. 230V zasuvky funguju normalne ako nahle sa zapoji koaxial do uvedenych zariadeni tak vyhodi prudovy istic.

Prosim Vas viete mi stymto problemom pomoct? Kde moze byt chyba ci je prudovy chranic slaby alebo 230V je niako zahadne spojena so zasuvkou od coaxialu a to niako skratuje?

Dakujem
Roman
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: coaxial zasuvka vyhadzuje prudovy chranic

Príspevok od používateľa mi-chau »

Sak to vyber a mrkni sa, nie?
mr.dred
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mr.dred »

Je zle napojená sústava. Pri pripojení TV trojžilovým prívodným káblom (všetky nové TV) sa spojí neutrálny vodič N s ochranným PE za prúdovým chráničom,lebo koax je napojený v domovom rozvode na N a kostra TV je na PE !!! daj si to skontrolovať - prerobiť,najlepšie elektrikárovi čo robí bytové rozvody. (V záuvkách odpojiť a zaizolovať zelenožltý PE a zemniaci kolík spojiť s nulákom N. Bude to podľa starého systému bez prúdoveho chrániča,alebo galvanicky oddeliť koax.zásuvku od prívodného kábla-stupačky).
JanSMD
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanSMD »

mr.dred napísal:Je zle napojená sústava. Pri pripojení TV trojžilovým prívodným káblom (všetky nové TV) sa spojí neutrálny vodič N s ochranným PE za prúdovým chráničom,lebo koax je napojený v domovom rozvode na N a kostra TV je na PE !!! daj si to skontrolovať - prerobiť,najlepšie elektrikárovi čo robí bytové rozvody. (V záuvkách odpojiť a zaizolovať zelenožltý PE a zemniaci kolík spojiť s nulákom N. Bude to podľa starého systému bez prúdoveho chrániča,alebo galvanicky oddeliť koax.zásuvku od prívodného kábla-stupačky).
Aj napriek vlaknu starsieho datumu si dovolim reagovat.
Aka sustava je zle zapojena?
TV s ochranou PE? Zatial sa mi nepodarilo taky TV vidiet. Nevylucujem ale.
V ziadnom pripade nesmu byt pracovny N a ocranny PE spojene v spotrebici ktory ma trojvodicove pripojenie na el. siet.
Treba si ozrejmit alu funkciu tvori pr. chranic a na co je urceny.
V ziadnom pripade neodpajat v zasuvkach vodice PE.
Dokonca by to v tomto pripade ani nepomohlo pretoze pr. chr. bude aj tak reagovat. Kedze ochranny PE prichadza na do rozvodniece na bod rozdelenia PEN na PE a N a nie pr. chranicom.

Predpokladam ,ze v byte mas rozdelenu sustavu TN-C na TN-C-S. Kym v byte mas tuto sustavu rozdelenu, TV rozvody v bytovom dome pouzivaju a su napajane TN-C.
Zaujimalo by ma co je to za TV a ci bol niekde servisovany v minulosti?
Riesenim moze byt galvanicke oddelenie i ked problem by som hladal v skor v TV.
Osobne sa mi este ani jeden z uzivatelov u ktorych som robil bytove el. instalacie nestazoval na takyto problem.
Doplnim ,ze instalacie presli bez problemov reviziou.
Jan
Napísať odpoveď