Lazarus or Delphi

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Uzivatel123
Zablokovaný
Zablokovaný

Lazarus or Delphi

Príspevok od používateľa Uzivatel123 »

Ahojte všetci,
potreboval by som pomôcť s vytvorením niekolkých programov v pascale .Učitel nám zadal 6 prikladov a mame z toho spraviť funkčný program . Takže týmto vás prosím kto sa v tom vyzná pomôžte mi nejakou radou ako sa do toho mám pustiť . Dakujem

Príklady:

Zostav program, ktorý do poľa zapíše výšku 10 žiakov. Na obrazovku vypíše tieto údaje pod seba a vypočíta priemernú výšku žiakov. Použi vhodné komponenty prostredia Lazarus.

Zostav program, ktorý do poľa zapíše výšku 10 žiakov. Na obrazovku vypíše tieto údaje pod seba a zistí najmenšiu výšku. Použi vhodné komponenty prostredia Lazarus.

Zostav program, ktorý do poľa zapíše výšku 10 žiakov. Na obrazovku vypíše tieto údaje pod seba a zistí najväčšiu výšku. Použi vhodné komponenty prostredia Lazarus.

Urči počet cifier daného prirodzeného čísla. Použi vhodné komponenty prostredia Lazarus.

K danému kladnému celému číslu N vypočítaj číslo, ktoré má rovnaké cifry ako N, ale v opačnom poradí. Použi vhodné komponenty prostredia Lazarus.

Vypíšte čísla 1..20 na uhlopriečku zadefinovanej grafickej plochy. Použi vhodné komponenty prostredia Lazarus.

Dakujem všetkým kto mi s tým pomôže potrebujem to do piatku .
Zappir
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Lazarus or Delphi

Príspevok od používateľa Zappir »

Najprv by si si mal stiahnut a nainstalovat Lazarus podlamna
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pomoze ci spravi?
Uzivatel123
Zablokovaný
Zablokovaný

Lazarus mam nainstalovany... a snad je to jasny mam tam napsane pomôcť teda napísať aku funkciu mam použiť alebo čo mám vyhladávať.

//tým delphi som tam myslel že je to skoro rovnaké
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

A ty ani len trochu netušíš, čo od teba to zadanie chce?
Uzivatel123
Zablokovaný
Zablokovaný

Tuším jen my sme to brali na začatku roka a ted už vubec nevim ten postup. Teda aky listbox tam hodit a podobne.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Takže ste to brali. Takže by si mal vedieť urobiť minimálne prvé tri, pretože tie sú fakt primitívne.
Jeden textbox, jedno tlačítko a nejaký väčši textbox (richbox, či ako sa to volá v delphi?) na vypisovanie pod seba.
Ostatné detto, nič komplikované.
No dobre, poslednému treba image a canvas, ale to je chvíľa googlenia.
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Baseilos »

BX napísal:Takže ste to brali. Takže by si mal vedieť urobiť minimálne prvé tri, pretože tie sú fakt primitívne.
Jeden textbox, jedno tlačítko a nejaký väčši textbox (richbox, či ako sa to volá v delphi?) na vypisovanie pod seba.
Ostatné detto, nič komplikované.
No dobre, poslednému treba image a canvas, ale to je chvíľa googlenia.
Pokial zo zadania implementacia GUI nevyplyva a nebolo to explicitne pozadovane tak by som sa na nejake listboxy vykaslal :) - obsluha udalosti bude dlhsia ako samotny funkcny kod. Nestaci citat/vypisovat so standardneho vstupu (klavesnice) a vypisovat na standardny vystup (konzolu)?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v každom jednom zadaní je napísané "Použi vhodné komponenty prostredia Lazarus" takže to jasne vyplýva zo zadania. Okrem toho, nesúhlasím že obsluha bude dlhšia. V delphi/lazaruse sa vôbec negeneruje dlhý kód ako pre javu či c++. Blbý dvojklik na button a napíšeš čo chceš. Pridá ti to dva riadky navyše (deklaráciu metody v hlavičke objektu TForm a samotnú hlavičku v implementačnej časti)
Napísať odpoveď