reforma dane,odvody
reforma dane,odvody
borci cau. fico a.s. chysta velke zmeny,chcem sa v kratkosti a rychlosti spytat,ci sa budu plosne zvysovat odvody pre vsetkych zamestnancov na uzemi sr,alebo len istych ludi s prijmami nad urcitu ciastku.politiku sledujem len tak ze skocim na smecko a sem tam nieco pochytim,ale toto by ma zaujimalo ako to vlastne prebehne.koho sa to dotkne a kedy a o kolko?
ps: a mozno som to mohol napisat aj do temy "Ficova vlada"..ked to bude modom prekazat nech presunut temu tam.dik
ps: a mozno som to mohol napisat aj do temy "Ficova vlada"..ked to bude modom prekazat nech presunut temu tam.dik
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: reforma dane,odvody
Odvody sa budu zvysovat zamestnancom s mesacnym hrubym prijmom nad cca 1100 eur. Tak isto sa budu zvysovat odvody aj dohodarom a zivnostnikom. Firmy zaplatia vyssiu dan z prijmu (namiesto dnesnych 19% az 23% co je z hruba 21% navysenie nakladov aj ked nominalne (4%) sa to zda v poriadku). Malo by to prist do platnosti od 1. januara 2013. Samozrejme stat na tom zarobi prd a najhorsie z toho vyjdu zamestnanci a hned 2x. Prvykrat dostanu nizsiu cistu mzdu koli vyssim odvodom a druhykrat dostanu este nizsiu cistu mzdu koli vyssim daniam pre srocky, ktore si tento vypadok budu musiet vykompenzovat. "Najlepsie" ako vzdy obidu ti s nizsimi prijmami, pretoze vdaka nezdanitelnemu minimu neodvadzaju nic, alebo len velmi malo.
diki dam ti neskor karmu len teraz ti ju nemozem dat
aj ja ti prikarmím
co ti je smiesne?
Ako to tommy krátko zhrnul 
Je to nespravodlivé pre ľudí ktorý si svoje príjmy zaslúžia. Keby radšej FICO šetril niekde kde sa dajú reálne ušetriť obrovské peniaze a nie siahať na platy ľuďom.
Pozrite si Lampu na túto tému, je tam Kažimír, Marcinčin, ten hranatý xicht zo SaS a týpek z Trendu. Traja sú za to, čo dnes robí vláda a objasňuje sa to tam, že prečo. Jedine hranatý xicht bol proti, aj keď argumentačne vyznieval dosť úsmevne. Odporúčam pozrieť. Najviac ma baví Štefan H., ktorý je najväčší antificovec, ale keď tam má Ficovca, tak úplne 0 bodov z jeho strany (síce on je len moderátor, ale aj tak).
http://www.tyzden.sk/lampa/lampa-12.html
http://www.tyzden.sk/lampa/lampa-12.html
-
TommyHot
Addict
Hughito mam pocit, ze si v jednej teme pisal, ze ekonomia ti nic nehovori, ale hranaty xicht (neviem koho mas na mysli) podla teba argumentacne vyznieva dost usmevne? A ako si na to prisiel, ked do ekonomie nevidis? Len na zaklade toho, ze je zo SaS a oproti nemu su sudruhovia zo smeru?
Za to že nevidím do ekonómie si viem utvoriť názor, keď vidím diskusiu a počujem argumenty ľudí, ktorí tam sú. Za prvé, nevedel sa dopočítať danej sumy, v tom bol úplne stratený a hapkal tam za druhé, trápne narážky na Miletičovu. Vôbec nepôsobil presvedčivo.
Dovoľ mi, aby som sa zasmial. A súdruhovia zo SMERu ? Smerák tam bol iba jeden, ak si si nestačil všimnúť.Len na zaklade toho, ze je zo SaS a oproti nemu su sudruhovia zo smeru?
Kažimír zase donesie nejaký skvelý graf, v ktorom jasne preukáže že počas ficovlády všetko zlacnelo o 90% 
-
TommyHot
Addict
Ale prosim ta
sak Martincin by najradsej odisiel z KDH rovno za fikulasom. Ten uz sa velakrat vyjadril, ze KDH ma so smerom toho vela spolocneho. Jaros ma sice zaskocil, ale kto vie koho chlieb je? Keby bol este stale pod Miklosom tak stavim trenky, ze by neobhajoval kroky vlady.
Stále je to KDH-ák a tak nie je fér ho priraďovať k Ficovcom. Veď aj Sulík bol poradca ministra financií (Počiatka) a pod. Takže, plus ten z Trendu, plus Hríb a plus hranatý ksicht - Kažimír tam bol jediný Ficovec. V podstate proti ťažkej presile, ale vyznievalo to tak, ako keby tam bol "Ficovec" hranatotvárnik (furt si neviem spomenúť na meno kua), lebo všetci boli proti nemu, v istom zmysle aj Hríbiar. 
-
hojko
Site Admin
Komentář Dalibora Dědka ředitele firmy Jablotron:
Možná už se vám to také stalo. Řemeslník se opatrně zeptá, zda na to chcete účet, anebo budete raději platit nižší cenu bez dokladu. V České republice se prostě přivírá oko nad tím,že část peněz v byznysu teče bez toho, že by se z nich odváděla daň. Naše firma měla téměř 15 let pobočku na Tcha j-wanu. Díky tomu jsem měl možnost poznat o této zemi hodně zajímavého.
Jedna z věcí, kterou jsem zpočátku nechápal, byla posedlost Tchajwanců sbírat v obchodech účty. Bez rozdílu, zda si kupují láhev vody, nebo ledničku, si účtenky pečlivě ukládají. Když jsem někde v obchodě nechal ležet účet u kasy, tak mi obvykle prodavač zapomenutou účtenku úslužně vnucoval. Pokud jsem nakupoval s přáteli, měli upřímnou radost, jestliže jsem jim své účty přenechal. Dlouho jsem to považoval za místní úchylku. Později jsem ale pochopil, že je to výsledek neuvěřitelně chytrého kroku, který tamní mi-nisterstvo financí zavedlo už v roce 1951.
Oficiálně se to jmenuje Uniform Invoice Lotterya jako téměř každá dokonalá věc je na-prosto jednoduchá. Všichni podnikatelé na Tchajwanu musí používat registrační poklad-ny. Každý účet z registrační pokladny má unikátní osmiciferné číslo. No a 25. v každém li-chém měsíci pořádá ministerstvo financí velkou státní loterii. Vylosují šest výherních čí-sel a vy si zkontrolujete všechny své účtenky za předchozí dva měsíce. Za účty, na nichž se shoduje poslední trojčíslí, vyhráváte 200 tchajwanských dolarů (114 korun). Za čtyř-číslí tisícovku, za pět čísel čtyři tisíce a tak postupně až dva miliony tchajwanských dolarů.
Je přitom úplně jedno, zda byla vaše účtenka za deset korun, nebo za desetitisíce. Tchajwanský berňák si tak vlastně z celého národa udělal kontrolní orgán, který žád-nému obchodníkovi neodpustí nevystavení daňového dokladu.
Navíc vítězné účtenky, za něž si vyzvednete svou výhru, zadá finanční úřad do počítače a zkontroluje, zda se údaje shodují s tím, co přišlo z registračních pokladen od podnikate lů. Pokud ne, tak běda.
Vlastně je to ďábelsky jednoduché a neuvěřitelně účinné. Uvádí se, že zavedením této státní loterie se zvýšil na Tchaj-wanu výběr daní o 75 procent. Daňová loterie tam fun-guje déle než 50 let a všichni si díky ní zvykli, že je normální platit daně. Nikdy jsem se tam nepotkal s žádným pokusem obejít systém. Zřejmě díky tomu, že všichni řádně platí daně,je na Tchaj-wanu jednotná sazba daně z přidané hodnoty (DPH) jen 5 %.
# Pozn: A na něco podobného ten kreten Kalousek nemá. Radši nechá Vietnamcům a jim podobným, včetně našich tzv."podnikatelů" zmizet miliony i miliardy z daní a vyřeší to jednoduše zvyšováním DPH, zdaněním moravských vín, zvyšováním jiných daní, snižováním či zrušením různých sociálních dávek atd.
Možná už se vám to také stalo. Řemeslník se opatrně zeptá, zda na to chcete účet, anebo budete raději platit nižší cenu bez dokladu. V České republice se prostě přivírá oko nad tím,že část peněz v byznysu teče bez toho, že by se z nich odváděla daň. Naše firma měla téměř 15 let pobočku na Tcha j-wanu. Díky tomu jsem měl možnost poznat o této zemi hodně zajímavého.
Jedna z věcí, kterou jsem zpočátku nechápal, byla posedlost Tchajwanců sbírat v obchodech účty. Bez rozdílu, zda si kupují láhev vody, nebo ledničku, si účtenky pečlivě ukládají. Když jsem někde v obchodě nechal ležet účet u kasy, tak mi obvykle prodavač zapomenutou účtenku úslužně vnucoval. Pokud jsem nakupoval s přáteli, měli upřímnou radost, jestliže jsem jim své účty přenechal. Dlouho jsem to považoval za místní úchylku. Později jsem ale pochopil, že je to výsledek neuvěřitelně chytrého kroku, který tamní mi-nisterstvo financí zavedlo už v roce 1951.
Oficiálně se to jmenuje Uniform Invoice Lotterya jako téměř každá dokonalá věc je na-prosto jednoduchá. Všichni podnikatelé na Tchajwanu musí používat registrační poklad-ny. Každý účet z registrační pokladny má unikátní osmiciferné číslo. No a 25. v každém li-chém měsíci pořádá ministerstvo financí velkou státní loterii. Vylosují šest výherních čí-sel a vy si zkontrolujete všechny své účtenky za předchozí dva měsíce. Za účty, na nichž se shoduje poslední trojčíslí, vyhráváte 200 tchajwanských dolarů (114 korun). Za čtyř-číslí tisícovku, za pět čísel čtyři tisíce a tak postupně až dva miliony tchajwanských dolarů.
Je přitom úplně jedno, zda byla vaše účtenka za deset korun, nebo za desetitisíce. Tchajwanský berňák si tak vlastně z celého národa udělal kontrolní orgán, který žád-nému obchodníkovi neodpustí nevystavení daňového dokladu.
Navíc vítězné účtenky, za něž si vyzvednete svou výhru, zadá finanční úřad do počítače a zkontroluje, zda se údaje shodují s tím, co přišlo z registračních pokladen od podnikate lů. Pokud ne, tak běda.
Vlastně je to ďábelsky jednoduché a neuvěřitelně účinné. Uvádí se, že zavedením této státní loterie se zvýšil na Tchaj-wanu výběr daní o 75 procent. Daňová loterie tam fun-guje déle než 50 let a všichni si díky ní zvykli, že je normální platit daně. Nikdy jsem se tam nepotkal s žádným pokusem obejít systém. Zřejmě díky tomu, že všichni řádně platí daně,je na Tchaj-wanu jednotná sazba daně z přidané hodnoty (DPH) jen 5 %.
# Pozn: A na něco podobného ten kreten Kalousek nemá. Radši nechá Vietnamcům a jim podobným, včetně našich tzv."podnikatelů" zmizet miliony i miliardy z daní a vyřeší to jednoduše zvyšováním DPH, zdaněním moravských vín, zvyšováním jiných daní, snižováním či zrušením různých sociálních dávek atd.
no to by som chcel vidieť, či by sa dalo také niečo u nás spraviť... ale inak to vizerá celkom zaujímavo 
urcite dalo, ale urcite sa to robit nebude, lebo tie spravne firmy by prisli o obrovske zisky
Hughito má pravdu s tou reláciou - "ľavica" tam argumentačne položila "pravicu" na kolená. A Hríb len kukal.