Aký notebook na strih videa?
Aký notebook na strih videa?
Zdochol mi stolový PC, tak chcem riešiť nový notebook. Ale ponuka modelov je tak široká, že som z toho zúfalý. Prosím vás o radu. Notebook potrebujem na strih videa a úpravu fotografií, no netuším, aké má mať parametre. Chcem, aby mal veľký a kvalitný display, slušnú rýchlosť, numerickú klávesnicu a väčší harddisk. A aby to bola spoľahlivá značka. Pár mesiacov som pracoval na Toshibe Satellite, model neviem, no vyhovoval mi. Dáte mi nejaké tipy? Cenovo okolo 600€.
Re: Aký notebook na strih videa?
http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... 332045.htm
Notebook je najvacsia blbost pri robeni videa podla mna... ja som na notebooku robil videa.... ale to bolo hrozne nieco... radsej si kup poriadne stolove PC
Notebook je najvacsia blbost pri robeni videa podla mna... ja som na notebooku robil videa.... ale to bolo hrozne nieco... radsej si kup poriadne stolove PC
-
BookEditor
Light Professional
Hm, na notebooku je strašné robiť video... Časom zistíš, že si mal investovať do PC, ale ak ho potrebuješ kvôli častému transportu, tak by som váhal...
HDD z 5400RPM sak to bude pomale, ked to chce na strich videa, ta tipujem, ze budes vela vytvarat suborov. Ja by som siel do HP Envy 6 ja aj mozno do neho pojdem lebo je lahky vykonny ma SSD a za celkom prijatelnu cenu. Pokial chces notebook na strih videa, tak jedine z normalny diskom a s SSDeckom. Alebo aby ten normalny disk mal minimalne 7200RPM. Ale tiez si to myslim, ze notebook na strih videa je blbost, ked tak macbook oni su na to stvorene
MacBook je ako stvoreny na strih videa? Si zabeu 
no ale vsade pisu, ze je na programovanie a podobne veci, tak som si myslel, ze aj na strih videa 
Co ma programovanie spolocne so strihom videa? A kde pisu, ze je urceny na programovanie?
neviem niekde som to cital ale uz neviem kde ale aj tak ako som uz pisal radsej kup novy stolovy PC
Kde si to cital? Najdi to!
tak teda necital som to ale ja si to myslim, ze macbooky su skor na to programovanie a podobne veci. Kedze hry na lione sa moc nedaju hrat
hellwet, ty už radšej do tém ohľadom rád pri kúpe nepíš, keď o tom trt vieš. Macbook je rovnako dobrý alebo zlý na hranie ako akýkoľvek iný notebook s rovnakými parametrami. Windows si tam môžeš hodiť tak isto, ako si môžeš hodiť UNIX-ový OS do hocijakého iného notebooku.
na macpro sa stihove zalezitosti robit robia.. teoreticky aj na macbooku... a je aj pravda ze pomerne dost vela web developerov pouziva macbook alebo produkty od apple (napr. vo websupporte ma pomerne dost vela zamestnancov macbook/iMac) Ale on chce nieco do 600 eur, kde macbook nepripada do uvahy.. za to si kupi max tak novy iPad, ktory mimochodom ma iMovie 
Ten tvoj HP envy (s ssd diskom) presahuje jeho cenovy strop o 274 eur, to SSD ma 32 GB... da na to OS, max vegas a ledva mu zostane miesto, ktore si tieto soft vyhradzuju na disku pri editovani
Ten druhy je taktiez 5400 otackovy.. zrychlenie tam sice bude ale ci bude hodne 274 eur a este aby to bolo aj HP, no neviem a to lenovo ma CPU a RAMky na vyssej urovni.
Takze nech si uz zakladatel vybere co chce... len nech nebere to tvoje HP envy
Ten tvoj HP envy (s ssd diskom) presahuje jeho cenovy strop o 274 eur, to SSD ma 32 GB... da na to OS, max vegas a ledva mu zostane miesto, ktore si tieto soft vyhradzuju na disku pri editovani
Ten druhy je taktiez 5400 otackovy.. zrychlenie tam sice bude ale ci bude hodne 274 eur a este aby to bolo aj HP, no neviem a to lenovo ma CPU a RAMky na vyssej urovni.
Takze nech si uz zakladatel vybere co chce... len nech nebere to tvoje HP envy
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
To som tak tušil že tu nejaký mactard zadrie niečo od apple. Jedine ak má nejaké ťažké tisíce eur a to len ak chce robiť vo Final Cut Pro X, LEN vtedy. Ostatné programy na editáciu a pp videa na macoch ťažko nestíhajú oproti bežným notebookom s ich parametrami.
Cena do 600 eur, strihať videá na lepšej úrovni? Rly? To sú kancelárske/slabučké herné notebooky do tej cenovej kategórie. Btw. šiel by som po hybridnom disku, aby boli ušetrené prostriedky.
Cena do 600 eur, strihať videá na lepšej úrovni? Rly? To sú kancelárske/slabučké herné notebooky do tej cenovej kategórie. Btw. šiel by som po hybridnom disku, aby boli ušetrené prostriedky.
Myslim ze premiere by nemal mat problem s rychlostou ani na macu
ale je pravda ze vacsina co striha na macoch pouziva final cut pro
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Final Cut je optimalizovaný pre MACy, dosť kvalitne. Pusti si tam AE, alebo Premieru a skončil si. [píšem z vlastnej skúsenosti, z MacBook Pro 17” s Core i7. Keď si to porovnám so slabším Acerom [ukameňujte ma, ten som mal jediný poruke pre ukázanie rozdielu klientovi] tak to zvládal o dosť bravúrnejšie ako Mac Book Pro, v jeho natívnom prostredí [Adobe CS Mac version/s OS X]