Trafo olej ako palivo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Weblink
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Trafo olej ako palivo

Príspevok od používateľa Weblink »

Mate s tym niekto skusenosti ? Zohnal som si 50L toho a uz som to prejazdil a slo to neporovnatelne s klasickou ropnou naftou.
Jazdi na to niekto ?
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Re: Trafo olej ako palivo

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

mne to kamrat minule spomenul ze znamy mu to vedel zohnat tak na tom istu dobu jazdil.

On sa vyjadroval ze s tym olejom to slo este lepsie ako s lasickou naftou s tym ze olej je ovela kvalitnejsi ako nasa nafta...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

ujo beha v Irsku na kadejaky pouzity olej uz 6. rok a okrem menenia filtra tomu nic nebolo, zevraj to len straca trochu vykon, ale inak lacne vozenie, cca 30 penci na liter, podla toho za kolko si vlastne zozenes olej. Auto je Opel Astra
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

PAuLi3 napísal:ujo beha v Irsku na kadejaky pouzity olej uz 6. rok a okrem menenia filtra tomu nic nebolo, zevraj to len straca trochu vykon, ale inak lacne vozenie, cca 30 penci na liter, podla toho za kolko si vlastne zozenes olej. Auto je Opel Astra
aky tam ma motor? je to hladky diesel alebo daake TDi ?
Ja to lejem do BMW e46 320D :) je to dvojliter TDi
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

1,7 td (ale to oznacenie neviem ci je td, dti, ctdi) a vona fritovanych hranoliek na kazdodennom poriadku
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Na taketo pokusy by som ti TDicko urcite nedoporucoval. Liali sme to do starych Golfov 1.9D, ale tie by myslim sli aj na riedeny Sprite. Ak je to trafo olej z roku 2005 a nizsie tak moze obsahovat velmi karcinogennu latku, za ktoru by ti vodici za tebou urcite podakovali. Nie je to palivo pre moderne elektronikou prepchate motory. Ak chces silou mocou usetrit par centov na litri, tak si daj auto upravit na rastlinny olej a vychytavaj akcie v Kauflande a Lidli.

//autoeditácia príspevku (16 Jún 2012, 13:10)
Ja by som to nelial ani do hladkych dizlov, prestrasne to smrdelo, ale ako ste pisali aj vyssie, na vykone to citit nebolo a spotrebu kedze ten olej sme mali zadara nikto neriesil. Kazdopadne cisty trafo olej naliat do 2.0d je samovrazda pre tvoju penazenku. Usetrene peniaze na nafte by sa ti ani zdaleka nevratili, ked jeden vstrek kupis za cca 500eur a to je este dobra suma. Potrebujes 4 = 2000eur. Jedina moznost ako usetrit je teda pridavat to ako "aditivum" do nafty, ale cim vacsi je pomer nafty, tym nizsia je uspora a ak najazdis za rok povedzme 25 000, tak je ta uspora zanedbatelna.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja keď vidím výraz "trafo olej", tak sa mi vždy vybaví jedna zdraviu veľmi prospešná látka PCB :hehe:
Napísať odpoveď