Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
TommyHot
opakujem> neviem co to ma spolocne zo zabijanim ludi.
damiamarl
nikto tu nie je jasnovidny, takze tvoja otazka nema zmysel a je tendecna.
Ja zase poznam bielu rodinu ktora ma vilu pod Slavinom, 3 luxusne auta a nikto nevie
kde pracuju a ci vobec, a odkial maju peniaze, ale to nikoho nezaujima.
Nevie mi niekto prosim povedat odkial maju prachy?
opakujem> neviem co to ma spolocne zo zabijanim ludi.
damiamarl
nikto tu nie je jasnovidny, takze tvoja otazka nema zmysel a je tendecna.
Ja zase poznam bielu rodinu ktora ma vilu pod Slavinom, 3 luxusne auta a nikto nevie
kde pracuju a ci vobec, a odkial maju peniaze, ale to nikoho nezaujima.
Nevie mi niekto prosim povedat odkial maju prachy?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
gogo956 pekne si sa vyhol otazke.. vies len moralizovat, ale sam nedokazes prist s riesenim.. presne takto funguju LPR a rozne ine organizacie, ktore robia z ciganov chranene druhy.. vedia len vykrikovat ako je kazdy rasista, ale sami nevedia kam z konopy..
ja som o rasizme nic nepisal ani nemoralizoval.
Existujeme v spolocnosti ktora netoleruje vzajomne vrazdenie ludi, dokonca bol zruseny aj trest smrti.
Tieto pravidla hry su z pravneho hladiska platne a zavazne pre vsetkych.
Ak sa toho vraha niekto zastava, tak su len tri moznosti>
1/je to magor
2/alebo je to magor
3/alebo je to este dieta ktora moc nechape suvislosti, ale ma este sancu ze casom z toho vyrastie.
---
ja napriklad byvam v panelaku na sidlisku. Byt s ktorym po celej dlzke susedim majitelka uz asi 4 roky prenajima, ona sama zije v zahranici, byt prenajima cez realitku.
Problem je v tom, ze kazdeho pol roka-rok sa menia najomcovia. Su to vecsinou mlade biele pary, ktore
si to chcu poriadne uzit, takze pravidelne robia party do noci, zazil som aj ohnostroj priamo na balkone/nemyslim teraz par raketiek a prskavky.
Hlasna hudba, hluk, milion cudzich ludi na byte, do noci, do rana.. Uplnou ceresnickou bol jeden mlady nemecky manazer ktory si zvykol pozyvat stetky ktore potom dost hlasno mlatil- okrem ineho. Ked susedia zavolali policajtov, tak jednoducho neotvoril a oni odisli s tym ze sa neda nic robit.
Takze nech mi nikto nezacne hovorit aki su "bieli" anjeli.
Existujeme v spolocnosti ktora netoleruje vzajomne vrazdenie ludi, dokonca bol zruseny aj trest smrti.
Tieto pravidla hry su z pravneho hladiska platne a zavazne pre vsetkych.
Ak sa toho vraha niekto zastava, tak su len tri moznosti>
1/je to magor
2/alebo je to magor
3/alebo je to este dieta ktora moc nechape suvislosti, ale ma este sancu ze casom z toho vyrastie.
---
ja napriklad byvam v panelaku na sidlisku. Byt s ktorym po celej dlzke susedim majitelka uz asi 4 roky prenajima, ona sama zije v zahranici, byt prenajima cez realitku.
Problem je v tom, ze kazdeho pol roka-rok sa menia najomcovia. Su to vecsinou mlade biele pary, ktore
si to chcu poriadne uzit, takze pravidelne robia party do noci, zazil som aj ohnostroj priamo na balkone/nemyslim teraz par raketiek a prskavky.
Hlasna hudba, hluk, milion cudzich ludi na byte, do noci, do rana.. Uplnou ceresnickou bol jeden mlady nemecky manazer ktory si zvykol pozyvat stetky ktore potom dost hlasno mlatil- okrem ineho. Ked susedia zavolali policajtov, tak jednoducho neotvoril a oni odisli s tym ze sa neda nic robit.
Takze nech mi nikto nezacne hovorit aki su "bieli" anjeli.
-
Grond
Medium Professional
Minister vnútra Robert Kaliňák na brífingu v Hurbanove na otázku, či sa predpokladá, že motív bol rasovo podfarbený, odpovedal, že aj páchateľ, a aj obete boli tej istej národnosti.
tak si to vybavovali medzi sebou susedia mu zjedli psa alebo vysoke uzernicke uroky
tak si to vybavovali medzi sebou susedia mu zjedli psa alebo vysoke uzernicke uroky
v tom pripade odpovedal uplne od veciGrond napísal:Minister vnútra Robert Kaliňák na brífingu v Hurbanove na otázku, či sa predpokladá, že motív bol rasovo podfarbený, odpovedal, že aj páchateľ, a aj obete boli tej istej národnosti.
narodnost a rasa su 2 rozdielne veci, vsetko boli Madari
beardie.. akej su romovia rasy?
europoidna? mongoloidna? negroidna?
//ale je smutne, ze slusne zijuci pracujuci clovek s rodinou je dohnany k takemuto cinu. nech im je zem tazka.
europoidna? mongoloidna? negroidna?
//ale je smutne, ze slusne zijuci pracujuci clovek s rodinou je dohnany k takemuto cinu. nech im je zem tazka.
romovia nie su rasa preto mi mi vždy príde smiešne pri romoch hovoriť o rasizme. Inak ja som nikde nepísal že su bieli svetí či čo ani som na nikoho nič nepovedal no je ich fakt dosť a je mi divné že stále nikto nevie skadial majú tie peniaze. Okrem zbraní, drog či predavaní ludských orgánov to nemôže byť nič iné. Väčšina týchto olašakov ti povie: "pracujem s nemovitostami", či "predavam pšenicu".
Ako sa dá na to odpovedať ? Ty snáď poznáš všetky olašské rodiny, ako ich zjavne pozná Son-Goku, ktorý si pripísal ďalší primitívny názor do zbierky ?TommyHot napísal:gogo956 pekne si sa vyhol otazke.. vies len moralizovat, ale sam nedokazes prist s riesenim.. presne takto funguju LPR a rozne ine organizacie, ktore robia z ciganov chranene druhy.. vedia len vykrikovat ako je kazdy rasista, ale sami nevedia kam z konopy..
Cigáni sú tej istej rasy ako my, ale mne zase príde trápne vybehnúť s týmto argumentom. Cigáni sú čierni - iná "rasa." O to ide. O výzor, o farbu pleti, to vadí istej skupine ľudí z nejakých neznámych príčin.
No ja som včera s dvoma z nich cestoval celú cestu ZV - KE vo vlaku. Keby boli hoc aj modrasto fialoví bolo by mi to u prdele. Že som im asi sedemkrát musel vysvetliť, že žiadne cigarety nemám a nie som ochotný darovať im moju minerálku mi vadilo trochu viac. Nehovoriac o tom, že som väčšinu cesty radšej stál pri otvorenom okne, pretože pri cestovaní mi zvykne byť nevoľno i na čerstvom vzduchu a silný nepríjemný zápach tomu vôbec nepomáhal. Takže nie, nejde o farbu pleti. Keby ticho, bez zápachu sedeli a opakovane nežobrali bolo by mi to jedno, akej farby sú.
ako bolo správne poznamenané, tak všetci zainteresovaní aj strelec aj cigáni sú Maďari...v Maďarsku pre pár rokmi s cigánmi robili krátky proces, podpaľovali im domy a vraždili ich tam...možno si ten Maďar zobral z toho príklad, a preto tak radikálne riešil nevedno čo...
Na južnom Slovensku čo Maďar to Cigán v drvivej väčšine..stačí sa niekedy pozrieť do Boldavy nad Modvou a iných smetísk !
btw. tí čo sa teraz zastávate cigánov, tak som zvedavý, či sa ich budete zastávať, ak začnú oni strieľať biele rodiny na odvetu, lebo všetko k tomu smeruje (tomu strelcovi už sľúbili odvetu)...jediné čo sa zmení sú náklady na popravu bielej rodiny, pretože ta nie je tak početná, ako cigánska....som zvedavý, kedy opäť nastane nejaký odstrel, od Harmanovej streľby neubehli ani dva roky...interval sa skracuje, už by bolo načase problematiku konečne začať riešiť.
///Muffi - tým istým spojom som cestoval aj ja minulý týždeň a ku mne si chcel prisadnúť nejaký "mužožen" cigán, ktorý sa cítil byť viac ženou ako chlapom...asi 5 krát sa ma pýtal, či mám niečo proti tomu, aby si ku mne prisadol...nastúpil v Rožňave a potom v KE volal matke, že ho jeho pokrvní bratia cigáni chcú zmlatiť, tak aby po neho prišla.....(som si pomyslel, že si asi jeho príbuzní chceli zaje_ať a zistili, že to ma rovnaký prívesok
)
Na južnom Slovensku čo Maďar to Cigán v drvivej väčšine..stačí sa niekedy pozrieť do Boldavy nad Modvou a iných smetísk !
btw. tí čo sa teraz zastávate cigánov, tak som zvedavý, či sa ich budete zastávať, ak začnú oni strieľať biele rodiny na odvetu, lebo všetko k tomu smeruje (tomu strelcovi už sľúbili odvetu)...jediné čo sa zmení sú náklady na popravu bielej rodiny, pretože ta nie je tak početná, ako cigánska....som zvedavý, kedy opäť nastane nejaký odstrel, od Harmanovej streľby neubehli ani dva roky...interval sa skracuje, už by bolo načase problematiku konečne začať riešiť.
///Muffi - tým istým spojom som cestoval aj ja minulý týždeň a ku mne si chcel prisadnúť nejaký "mužožen" cigán, ktorý sa cítil byť viac ženou ako chlapom...asi 5 krát sa ma pýtal, či mám niečo proti tomu, aby si ku mne prisadol...nastúpil v Rožňave a potom v KE volal matke, že ho jeho pokrvní bratia cigáni chcú zmlatiť, tak aby po neho prišla.....(som si pomyslel, že si asi jeho príbuzní chceli zaje_ať a zistili, že to ma rovnaký prívesok
ale ty to vies urcite najlepsie. vam na to v lpr urcite dali aj skolenie.aj ten cigos s velkym zlatym krizom na krku na kupalisku-obrazok co koluje po nete-si na ten kriz zarobil tvrdou poctivou pracou.hughito napísal: Ako sa dá na to odpovedať ? Ty snáď poznáš všetky olašské rodiny, ako ich zjavne pozná Son-Goku, ktorý si pripísal ďalší primitívny názor do zbierky ?
Cigáni sú tej istej rasy ako my, ale mne zase príde trápne vybehnúť s týmto argumentom. Cigáni sú čierni - iná "rasa." O to ide. O výzor, o farbu pleti, to vadí istej skupine ľudí z nejakých neznámych príčin.
tak ten policajt nato musel mat nejaky dovod, nie len, ze ma rodinu deti atd. a jednoho dna sa zobudi, ze a dnes si pojdem zastrielat do ciganov. Urcite za tym nieco bolo. Ale uz tam dosli, ze to bol jasny rasovy utok a bla bla.
linkŠtyria z piatich napadnutých majú kriminálnu minulosť. Len nedávno ich zadržali pri veľkej krádeži drahých kovov.
ze ma to neprekvapuje
citat: Som z Hurbanova, bývam asi ulicu od domu, kde sa strielalo. Nikoho z obetí som bližšie nepoznala a neobhajujem žiadnu vraždu.
Napriek tomu, keď som bola malá, nemohla som chodiť sama do potravín, pretože pred nimi stála vždy skupinka rómov (často aj z domu, v ktorom sa strielalo), ktorý deťom brali peniaze a pri akejkoľvek sebaobrane došlo k bitke(samozrejme s výraznou presilou). Bežne sa mi dnes stáva že idem po ulici a oproti ide skupina rómov a človek jednoducho MUSÍ prejsť na druhú stranu cesty lebo riskuje že ho okradnú, sotia do jarku a keď sa mu náhodou podarí vyhnúť sa fyzickému kontaktu tak si "zaslúži" aspoň pľuvanec. Je problém ísť si sadnúť von na pivo alebo kofolu, lebo všade, bez prestávky vás obťažujú rómovia, pýtajú si drobné (ak nedáte tak sa môete tešiť na vyhrážanie, nadávanie, pľuvanie a tak ďalej) alebo cigarety.
Nehovoriac, že ako dievča by som si práve kvôli rómom nikdy netrúfla ísť v noci sama domov lebo človek sa bojí aj za bieleho dňa.
Napriek tomu, keď som bola malá, nemohla som chodiť sama do potravín, pretože pred nimi stála vždy skupinka rómov (často aj z domu, v ktorom sa strielalo), ktorý deťom brali peniaze a pri akejkoľvek sebaobrane došlo k bitke(samozrejme s výraznou presilou). Bežne sa mi dnes stáva že idem po ulici a oproti ide skupina rómov a človek jednoducho MUSÍ prejsť na druhú stranu cesty lebo riskuje že ho okradnú, sotia do jarku a keď sa mu náhodou podarí vyhnúť sa fyzickému kontaktu tak si "zaslúži" aspoň pľuvanec. Je problém ísť si sadnúť von na pivo alebo kofolu, lebo všade, bez prestávky vás obťažujú rómovia, pýtajú si drobné (ak nedáte tak sa môete tešiť na vyhrážanie, nadávanie, pľuvanie a tak ďalej) alebo cigarety.
Nehovoriac, že ako dievča by som si práve kvôli rómom nikdy netrúfla ísť v noci sama domov lebo človek sa bojí aj za bieleho dňa.
Položil si si otázku, prečo je z tvojho príspevku implicitne cítiť generalizáciu cigánskeho etnika len preto, lebo majú inú farbu kože ako ty ? Keby si toto podobné zažil pri bielom človeku, nikdy v živote by si taký príspevok nikde nenapísal.Muffi napísal:No ja som včera s dvoma z nich cestoval celú cestu ZV - KE vo vlaku. Keby boli hoc aj modrasto fialoví bolo by mi to u prdele. Že som im asi sedemkrát musel vysvetliť, že žiadne cigarety nemám a nie som ochotný darovať im moju minerálku mi vadilo trochu viac. Nehovoriac o tom, že som väčšinu cesty radšej stál pri otvorenom okne, pretože pri cestovaní mi zvykne byť nevoľno i na čerstvom vzduchu a silný nepríjemný zápach tomu vôbec nepomáhal. Takže nie, nejde o farbu pleti. Keby ticho, bez zápachu sedeli a opakovane nežobrali bolo by mi to jedno, akej farby sú.
Son-Goku:
Netrapoš. Ako si vôbec došiel k tomu, že si takto naštylizoval tvoju odpoveď na mňa ? Naozaj ma zaujíma, aké myšlienkové pochody sa odohrávajú v hlavách ľudí, ktorí píšu bludy.vam na to v lpr urcite dali aj skolenie
K tomu útoku: treba si počkať na vyšetrovanie, je to čerstvé, ale vôbec tam nemusí byť rasový motív, aj keď, samozrejme, môže. Páchateľ je živý, nie ako Harman, takže sa to bude dať objasniť.
Son-Goku
a riesenim je co? to co spachal ten policajt?
S neprisposobivymi individuami su vzdy problemy, bez ohladu ci je clovek farby modrej, bielej alebo tmavej.Nasilie malokedy nieco vyriesi, napadlo Ta napriklad aki zivot bude mat teraz jeho rodina toho policajta? Dokazes si to vobec predstavit? Co to vyriesilo?
a riesenim je co? to co spachal ten policajt?
S neprisposobivymi individuami su vzdy problemy, bez ohladu ci je clovek farby modrej, bielej alebo tmavej.Nasilie malokedy nieco vyriesi, napadlo Ta napriklad aki zivot bude mat teraz jeho rodina toho policajta? Dokazes si to vobec predstavit? Co to vyriesilo?
To co bolo teraz na jojke specialne krimi? Akoze nech sa nehnevaju, nijak to neobhajujem strielat ludi, ale toto? Keby boli bieli daju tam pol minutovu rychlu spravu. Kazdu chvilu je nejaka vrazda, ale jedine ked su to cigani sa to riesi jak nwm co.
-
TommyHot
Addict
hughito a gogo ideme sa teda tvarit, ze s ciganmi nie su v globale problemy, ktorych nasledky nesieme tak ci tak len my pracujuci ludia? Mne vobec nevadi farba pleti, pre mna za mna nech su aj fialovy, ani to, ze nemaju vzdelanie, alebo ze su skaredi a smrdia. Mne vadi to, ze NEPRACUJU a ziju z MOJICH, nie zrovna nizkych dani. Takisto mi vadi to, ze si stavaju "domy" na cudzich pozemkoch a aj to, aky latentny postoj k tomuto vsetkemu maju politici, ktori opat ziju z mojich dani.
Tiez nie som za nasilie, ale ludia uz su unaveni, ze musia krmit rozne socialne pripady, ktore su postavene nad zakon.
Tiez nie som za nasilie, ale ludia uz su unaveni, ze musia krmit rozne socialne pripady, ktore su postavene nad zakon.
rieseni je viac,urcite by 99% obyvatelstava bolo za to keby ich nalozili na lod a spät do domoviny-indie. a tam mozu zbijat a zabijat miestnych. len to by neprezili ani jeden den tam sa so zlodejmi vysporiadavaju po vlastnom miestni ludia. a osobne ma zivot jeho rodiny nezaujima. ani netusim ci ma vlastnu rodinu,teda zenu a deti.
Pascalwb: Áno, bežne na SK policajt zastrelí 3 ľudí a ďalších 2 zraní. Dosť odveci pripomienka.
TH: Ako si dospel k tomu, že ja a gogo sa teraz "budeme tváriť, že s cigánmi nie sú v globále problémy ? Prídavné meno pracujúci ľudia je zbytočné, problémy pociťujú tí ľudia, ktorí žijú v blízkosti problémových osád či štvrtí. Ale z finančnej stránky sú sociálne dávky (na čo si narážal) odrobinkou, tvoje dane idú úplne inam.
Príbytky cigánov postavené nelegálne. Áno, je to problém, nebudem sa tváriť, že nie. Ale budem čakať na ten deň, kedy sa s takou vehemenciou pustia do búrania stavieb postavených zbohatlíkmi v BA na lukratívnych miestach či napr. hausbótov na ramenách Dunaja, kde sa zároveň výrazne narúša aj miestny ekosystém.
Cigánske príbytky sú problémom, ale je ľahké demonštrovať silu na slabých. Nech zbúrajú príbytok Gašparoviča ml.
TH: Ako si dospel k tomu, že ja a gogo sa teraz "budeme tváriť, že s cigánmi nie sú v globále problémy ? Prídavné meno pracujúci ľudia je zbytočné, problémy pociťujú tí ľudia, ktorí žijú v blízkosti problémových osád či štvrtí. Ale z finančnej stránky sú sociálne dávky (na čo si narážal) odrobinkou, tvoje dane idú úplne inam.
Príbytky cigánov postavené nelegálne. Áno, je to problém, nebudem sa tváriť, že nie. Ale budem čakať na ten deň, kedy sa s takou vehemenciou pustia do búrania stavieb postavených zbohatlíkmi v BA na lukratívnych miestach či napr. hausbótov na ramenách Dunaja, kde sa zároveň výrazne narúša aj miestny ekosystém.
Cigánske príbytky sú problémom, ale je ľahké demonštrovať silu na slabých. Nech zbúrajú príbytok Gašparoviča ml.