poprosil by som vás ak by mi niekto pomohol s týmto zadaním do školy
Napíšte a odlaďte program v jazyku pascal ktorý vykoná:
1.Vypíše na obrazovku základné udaje o programe a riešiteľovi,škola,trieda,nazov ulohy,datum,meno riečitela
2.program zobrazi menu a umožní vybrať jednu z funkcii
3.Logické funkcie AND,OR, neekvivalencia, ekvivalencia
4.Zobrazí na obrazovku pravdivostnu tabuľku funkcii
5.Po ukončeni programu vykresli na obrazovuku váš znak a zahrá melódiu
Pomoc pascal logicke funkcie
Re: Pomoc pascal logicke funkcie
Pekné zadanie. Ľahké 
Kde je problém?
Kde je problém?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.hojko.com/citajte-pred-zaloz ... 23064.html
toto si prečítaj, a potom začni. Keď nebudeš vedieť ako ďalej, alebo niečomu konkrétnemu nerozumieš, tak sa spýtaj. Aspoň tak si ja predstavujem "pomoc".
toto si prečítaj, a potom začni. Keď nebudeš vedieť ako ďalej, alebo niečomu konkrétnemu nerozumieš, tak sa spýtaj. Aspoň tak si ja predstavujem "pomoc".
pri tych logických funkciach menu programu mám urobené len tie logické funkcie neviem ako mám dať a pravdivostnu tabuľku urobil som aj jednu logicku funkciu ale neviem ako mám dať že mi prepne na tu funkciu keď kliknem v menu 1tku diky
Máš procedúru Menu, ktorá ti vykreslí menu (napíše na obrazovku tie kecy o možnostiach)
Tam cez readln načítaš nejaký char. Keď to bude znak '1', spustíš nejakú procedúru, ktorá ti vykreslí tabuľku. Potom pri stisku nejakej klávesy zase spustíš procedúru Menu. Hotovo.
Tam cez readln načítaš nejaký char. Keď to bude znak '1', spustíš nejakú procedúru, ktorá ti vykreslí tabuľku. Potom pri stisku nejakej klávesy zase spustíš procedúru Menu. Hotovo.
prosim ťa neporadil by si mi ako vytvorim ešte tie logicke funkcie a pravdivostnu tabuľku ?
Píšeš že pri tých funkciách ti má len vypísať pravdivostnú tabuľku, tak ju tam proste vypíšeš