Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Tak to je samozrejme iná vec a to nikto neuznáva ani neospravedlňuje.
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Dojde emigrant z Afriky do Nemecka, nema ziadne vzdelani, nepozna nieco ako pravidelna pracovna dochadzka. Na zaciatku sa dohovori rukami-nohami, robi podradne prace, zije na ubytovni, pomaly sa nauci rec, najde si lepsiu robotu, popripade nieco vystuduje, zoberie do prenajmu byt, zije tam tak isto, ako ostatni europsky obcania.
Alebo popripade si tu nieco odpracuje, potom ostane na socialnych podpore, dostane od statu byt a zije sice na hranici biedy, ale ten byt neznici, nerozpreda vsetko, co sa da odmnontovat, nedava si na obed psov z okolitych domov, nevykrada vsetky polia okolo. A halvne neodopiera svojim detom zakonom povinne vzdelanie, pravidelne lekarske prehliadky, ockovanie, atd. Naopak, chcu, aby sa ich deti mali v buducnosti mali lepsie, aby mali vacsie sance a robia vsetko pre to.
Ziju tu tisice utecencov a pristahovalcov z rozvojovych krajin, ale ked sa clovek poobzera okolo seba, take nieco, ako su nase slovenske osady tu nenajde. Su tu stare socialne byty, polorozpadnute domy, plachty na oknach a pod., ale stale je to na mile vzdialene od tych skladok, na ktorych si bez problemov nazivaju romski spoluobcania.
Zatial som nepocula alebo necitala o nejakom extremnom pripade, zeby sa niekto brodil v odpadkoch, sral si, s prepacenim, okolo domu a tiez na susedovych pozemkoch, alebo zeby obtazoval susedov neznesitelnym zapachom siriacim sa zo svojho bydliska.
Romovia sa viackrat hromadne pokusali o emigraciu do okolitych statov a ako to dopadlo? Posadili ich do autobusov a poslali spat, odkial dosli. Preco? Lebo neboli ochotni sa prisposobit a nieco zasadne na svojom doterajsom zivotnom style zmenit. Na to, aby sa clovek uzivil a zabezpecil si nejaku tu zivotnu uroven, nemusi byt zrovna Einstein. Socialny system v zapadnych statoch funguje viac nez dobre, kazdy jeden dostane sancu. Otazkou je len, ako sa k tomu postavi.
Nehovorim, ze ich treba vystrielat, ale dlhodoby teror si hold casto vyziada svoje obete. Ked nie su so svojou situaciou spokojni, preco sa nejdu prezentovat pred parlament, alebo prezidentsky palac? Nech skusia tam nahromadit odpadky, svoje exkrementy, popripade hadzat politikom kamene do okien. A nie terorizovat slusnych ludi vo svojom okoli, ktori za ich situaciu nemozu.
Preco nezorganuziju strajky, nedojdu do hlavneho mesta a nesnazia sa nieco riesit? Ked nepomoze raz, tak 10 krat. Lebo su lenivi, pohodlni a vedia sa len stazovat, nemaju absolutnu snahu.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Za prvé nemáš žiadne tvrdé dáta na takéto tvrdenie a za druhé, to stále nijak neospravedlňuje to, o čom tu píšem.
Ja som tu uz daval a nie raz tu rocenku z ministerstva spravodlivosti o udajoch trestnej cinnosti od roku 1997 do 2001, a tvoja reakcia bola ak si dobre pamatam "No a co?"
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

hughito: tak praca to byt moze, ked ho nekradnu, minule u nas, ze zbieraju stare elektrospotrebice, normalne nejak dohodnuti s obcov, vyhlasia v rozhlase, potom idu na dodavke a zbieraju, lenze predtym idu cigani :D, a ti ich predbehnu, minule nam aj plastovy kos na pradlo zobrali. kazdy vie ako to chodi, neviem co furt riesis.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

hughito napísal:Toto je tiež zaujímavý záver. Takže, niekto obchádza celé mesto s károu a vláči na nej železo, ktoré potom zanesie do výkupu = zarobí. Toto niekto charakterizuje ako nič nerobenie. Fascinujúce závery.
to povedz tým ľudom, ktorí vďaka ich výpomocnému zberu havarovali, prípadne zapríčinili nehodu, lebo cigáni ukradli značku. prípadne to povedz tým, ktorí v noci padli a zranili sa do rôznych šacht a kanalizácie, pretože hyperaktívni cigáni ukradli aj poklopy. fakt, že chodia a hlavne po dedinách kradnú spoza plotov všetko, čo sa podobá na kov, to je asi tiež nič. však sú len na súkromnom pozemku, nie? hlavná vec, že zbierajú a nesedia na zadku, áno. vysvetlí im niekto ale ako zber funguje?
//nechápem ako ty môžeš byť v pravidelnom kontakte s cigánmi, ako si tu opakovane tvdil, a pritom to nevidieť. vidíš tieto veci asi tak často ako tí "kompetentní" zo SAV, amnesty a spol.
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Aký dramatický nástup. Prehliadol si hádam moje potvrdenie toho, že zber surovín je odsúditeľný, ak ide o "zbernú krádež" ? Inak, ty máš nejaké štatistiky ohľadom toho, koľko z tých ľudí, čo pracujú vo forme zberu železa, to železo úplne či sčasti aj kradnú ?
nechápem ako ty môžeš byť v pravidelnom kontakte s cigánmi, ako si tu opakovane tvdil, a pritom to nevidieť. vidíš tieto veci asi tak často ako tí "kompetentní" zo SAV, amnesty a spol.
Naposledy som s jedným včera hral futbal.

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2012, 15:38)
karmista:
za to, že si furt opakovane serieš do huby, si trápny, farizej a pre mňa aj BLB....
Ako si seriem do huby ? Môžem byť pre teba čo chcem, anonymné útoky ma vôbec netrápia, navyše nie cez nejaké fórum. Takého slabučkého človiečika ako si ty možno tak max. polutovať, keď si za prvé svoj názor nevie obhájiť a za druhé sa zaň podpísať. Čo robia ľudia ako ty v reálnom živote ? Však by si sa rozsypal na kúsky, keby si mi to mal povedať do očí. :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

chcel by som vidiet v kolkych prispevkoch v tejto teme hughito nepouzil slovo statistika alebo zdroj :D

edit: len som si prisiel kopnut :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Musím tu s týmito pojmami často operovať a dožadovať sa ich, pretože, zjavne podľa toho, čo tu píšem, všetci okrem mňa tieto údaje k dispozícii majú, keďže dokážu prichádzať k ďalekosiahlym záverom.

Si spokojný s takouto odpoveďou ? Budeš aj pokračovať v diskusii alebo si si prišiel len z dlhej chvíle kopnúť ?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

neprehliadol som tvoje tvrdenie, ktoré ťa zjavne napadlo až eventuálne, keď tu niekto poukázal na to akou formou najčastejšie ten zber prevádzkujú. vyzerá to tak, že dovtedy si žil v tom, že vlastne robia verejnoprospešné práce. takže som rád, že som ťa mohol vyviesť z omylu. "Naposledy som s jedným včera hral futbal." s integrovaným prispôsobivým rómom, čierna perla (no pun intended), a? to len ďalej potvrdzuje to, čo som tvrdil v predošlom poste..
// "anonymné útoky ma vôbec netrápia" očividne ťa trápia dostatočne na to, aby si na ne reagoval a daný útočník tak nebol ukrátený o tvoj domnelý nadhľad
hughito
Redeemer
Redeemer

neprehliadol som tvoje tvrdenie, ktoré ťa zjavne napadlo až eventuálne, keď tu niekto poukázal na to akou formou najčastejšie ten zber prevádzkujú. vyzerá to tak, že dovtedy si žil v tom, že vlastne robia verejnoprospešné práce. takže som rád, že som ťa mohol vyviesť z omylu.
Nenapadlo ma neskôr, ale považoval som za potrebné to dodať, lebo už som len čakal, ako niekto napíše, že mi nevadí zber štýlom kradnutia a pod. nezmysly.

Ten "niekto" v prvom rade nič nedokázal, je to jeho domnienka založená na ničom.

Nemal si ma z akého omylu vyvádzať, nechápem, ako si dospel k záveru, že som si doteraz myslel, že pri zbere železa niektorí jedinci zbierajú aj kradnutím. Prosím ťa, nedomýšľaj si a domnienky si takisto nechaj pre seba.
nechápem ako ty môžeš byť v pravidelnom kontakte s cigánmi, ako si tu opakovane tvdil, a pritom to nevidieť
Tak inak. Nevidieť čo ? Áno, s cigánmi som v častom kontakte, stretávam ich, vídam ich. Preto som spomenul najčerstvejší príklad. Inak ma fascinuje jedna vec - pri KRIMINALITE označujete cigánov ako cigánov. Pri opise cigána, ktorý je normálny, pripíšete x prídavných mien. :D ..integrovaný, prispôsobivý, začlenený..Tam už to nie je len cigán. Sa spamätajte.
anonymné útoky ma vôbec netrápia
Nie netrápia ma (určite chápeš rozdiel medzi slovami trápiť a zaujímať), reakciu si však niekedy zaslúžia, aby to trápilo tých, čo ma karmujú - tých má prečo.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

"je to jeho domnienka založená na ničom" je to samozrejme len jeho domnienka. a nespočetného množstva iných ľudí, ktorí také presvedčenie nevytiahli z prdele na motúze. ale samozrejme, môžeme sa všetci škaredo mýliť. čiže teraz chceš popierať aj to, že valná väčšina cigánov zbiera druhotné suroviny nezákonným spôsobom? a také ch*joviny ako "poprosím zdroj" si nechaj vieš kde, použi sedliacký rozum. začínaš byť na smiech.
miesto toho, aby šli kopať za peniaze výkop, tak radšej cez noc pôjdu a vykopú 200m medeného kábla zo zeme v hĺbke pol metra (a to ich bolo 6 a ešte ho zvládli aj cez plot prehodiť). za výkopové práce v takom pomere by dostali väčšiu finančnú odmenu ako za ten predaj ukradnutej mede, ktorú dali do zberne - cigánska logika. dnes akurát ešte bolo aj v správach ako ukradli celý kovový poľovnícky posed. prípadne bežná praktika rozkradnúť elektroinštaláciu zavedenú na stavbe, ale pracovať? dyk móre ňé, lebo tam nemá flexibilnú pracovnú dobu a ešte aj dane a odvody bude platiť :smt015 no to kde sme, to len drbnutí bieli môžu za takých podmienok pracovať.
tie prídavné mená sú tam z prostého logického dôvodu, už nemáš do čoho pichnúť? ako inak odlíšiť diametrálne odlišné správanie jedného etnika? alebo ti píli nervy, že ľudia referujú k tej väčšinovej časti etnika len ako ku "cigánom"? páčilo by sa im viac, keby sme ich volali "neprispôsobiví cigáni"? dovolil som si opäť utvoriť domnienku a predpokladať, že nechodíš hrávať futbal k "neprispôsobivým" niekde na osadu.
celkom by ma zaujímalo za akú pravdu tu vlastne tak urputne dlhodobo bojuješ? čo sa snažíš dokázať? sám vojak v poli. tuna už každý dávno uznal, že existuje aj druhá strana mince. a teda normálni neasociálni cigáni so správne nastavenými hodnotami. síce v mizivom pomere oproti tej neprispôsobivej časti ich etnika, ale existuje. občas mi prídeš ako troll v tejto téme.

//sa mi zdá, že už aj ten google je rasista, človek zadá dopyt "neprispôsobivý/í" a samá zmienka o cigánoch, nikde nič o bielych. ale to bude zase len nejaká habaďúra, ktorá nemá s empirickými poznatkami nič spoločné, prostý balast pomútených myslí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Keby všetci ľudia čo zbierajú železo len kopali káble, brali poklopy a pod., tak by sme nemali vedenie a padali by sme denne do kanálov. To je zase môj "sedliacky rozum."

Ťažko kvantifikovať koľko ľudí pri zbere železa si pomáha aj kradnutím železa či iných kovov. Vy však máte jasno, predsa sedlácky rozum a videli sme včera v správach.. :roll:

"Bojujem" tu proti stereotypným víziám, záverom, domnienkam alebo vysloveným nezmyslov, ktorých je tu neúrekom. A to možno skonštatovať, že až na pár extrémnych indivíduí tu je ešte celkom inteligentné osadenstvo, bežná vzorka stereotypnej Slovače po internete sa nachádza úplne niekde inde a akákoľvek snaha o diskusiu by nemala ani najmenší zmysel. Čo je smutnejšie, že nikdy nekončiacu paletu stereotypných a nezmyselných či nepravdivých názorov počujem aj v realite od rodiny, kamarátov, známych, spolužiakov či iných ľudí. Preto všade kde sa dá prezentujem názory ako tu a ľudia samozrejme nevedia ani riadne zareagovať, lebo vôbec nie sú navyknutí na to, že si niekto "zastáva cigánov," lebo na cigánov sa len kydá (aj keď tá zázračná formulka poväčšine nechýba).

Pojem neprispôsobivý je dosť nepríjemný, je to jeden z tých pojmov, ktorým bude možno raz označiť kohokoľvek z akýchkoľvek dôvodov, preto ho odsudzujem a nepoužívam. Takisto nijako nedelím cigánov ako etnikum, rozumné mi príde písať a hovoriť o problémových lokalitách, kde žijú cigáni a pod.

Ďalej by ma zaujímalo, odkiaľ máte tých 99% (v minulosti x krát použité), resp. ten mizerný pomer, absolútna menšina a pod. Takisto by ma zaujímalo, na základe akých kritérií zaraďujete cigánov do tej či onej skupiny. Lebo mi to príde z vašich príspevkov, že cigán žijúci v osade akoby automaticky patril k tým "99%" či "absolútnej väčšine neprispôsobivých" cigánov.

karmista:
gypsylover, prajem ti vyrastat pri luniku IX alebo inej 'zaujimavej' oblasti, potom by si zistil co a ako.. ale kto by od Ludi Proti Rozumu cakal nieco viac, ze
Nikdy nepochopím tomuto "argumentu."
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

hughito napísal:
Ďalej by ma zaujímalo, odkiaľ máte tých 99% (v minulosti x krát použité), resp. ten mizerný pomer, absolútna menšina a pod. Takisto by ma zaujímalo, na základe akých kritérií zaraďujete cigánov do tej či onej skupiny. Lebo mi to príde z vašich príspevkov, že cigán žijúci v osade akoby automaticky patril k tým "99%" či "absolútnej väčšine neprispôsobivých" cigánov.
Tých 99 % resp. ten mizerný pomer vieme odhadnúť na základe toho, že (predpokladám, že hovorím za väčšinu) máme základné vzdelanie a vieme počítať v percentách. Ďalej je to vďaka tomu, že máme zdravý zrak, sluch a čuch.
Vybavený týmito atribútmi a vzdelaním sa stačí pohybovať po území našej republiky a zvyšok je veľmi jednoduchý. Vidíme, koľko cigánov si pravidelne chodí po sociálne dávky (zhodou okolností som dochádzal na školu do Moldavy nad Bodvou a dennodenne som cestoval autobusom plnom cigánov) a ako s nimi nakladajú. Neraz nás naše slovenské cesty zanesú okolo ich príbytkov, podľa ktorých by cudzinec mohol súdiť, že žijeme v krajine sužovanej vojnou alebo morom. V MHD používame čuch a cítime, kolko z nich nemá žiadnu alebo má len žalostne slabú hygienu. Na základnej škole sme mali jediného cigána a to bol presne ten žiak, čo mával za správanie aj prospech najhoršie známky a nízka dochádzka je samozrejmosťou. Z rozhovorov s rôznymi ľuďmi z rôznych kútov slovenska viem, že na iných školách to bolo a stále je veľmi podobné. Na dedinách trpíme škody na vlastnom majetku, či už na plotoch, sliepkach, psoch alebo ovocí či zelenine. Minulú jeseň som bol cigánov vyháňať zo záhrady, ktorá je tak 300 m od domu, keď si tam priniesli na odvoz našich jabĺk koňa s vlečkou. A takých návštev je každú jeseň niekoľko, akurát tá vlečka s koňom bol už trochu extrém. A stále za tým stáli príslušnici tohto etnika. Stačí tak, či mám pokračovať?
hughito
Redeemer
Redeemer

V poriadku, stále však hodnotíš tak 0,001 % cigánov žijúcich na SK a preto si myslím, že nemáš oprávnenie na posudzovanie celého etnika.

Ja by som mohol takisto napísať svoje životné skúsenosti s cigánmi, kde by bolo minimum negatívnych skúsenosti. Robiť to nebudem, konieckoncov, už som to tu viackrát prezentoval a vždy som bol zadupávaný do zeme, vraj to nikoho nezaujíma, všetci vedia, že existuje aj pár normálnych cigánov. :D
zuiop
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa zuiop »

ja sa divim ze tomuto individuu vobec odpovedate, vsak vidite ze pravdu moze mat len on a nikto iny
Pascalwb
Addict
Addict

Mas asi pasku cez oci, o tych normalnych co hovoris ty, to je to 1 percento, to su ti co sa tazko hladaju, a nikto nemoze zato, ze mas take stastie a okolo teba su len normalni.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

"hughito" je podla mna ciernokozec :lol:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

hughito napísal:bla bla
mne sa paci, ze osadenstvo hojka, celeho slovenskeho internetu, tvoja rodina, priatelia, znami, spoluziaci a iny ludia, vsetci sa mylia iba ty mas pravdu :D
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

hughito napísal:A to možno skonštatovať, že až na pár extrémnych indivíduí tu je ešte celkom inteligentné osadenstvo, bežná vzorka stereotypnej Slovače po internete sa nachádza úplne niekde inde a akákoľvek snaha o diskusiu by nemala ani najmenší zmysel.
prestávam mať pocit že tu je to iné :lol:
Pascalwb napísal:Mas asi pasku cez oci, o tych normalnych co hovoris ty, to je to 1 percento, to su ti co sa tazko hladaju, a nikto nemoze zato, ze mas take stastie a okolo teba su len normalni.
mňa by ale tiež zaujímalo odkial máš to nespochybniteľné jedno percento :smt017
Pascalwb
Addict
Addict

to bolo obrazne, pochybujem, ze su nejake statistiky, staci otvorit oci.
Napísať odpoveď