Programovanie,Weby,Grafika

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Programovanie,Weby,Grafika

Príspevok od používateľa audiotrack »

TommyHot napísal:To povedz gymnazistom, ktori chodia na aplikovanu informatiku ake zaklady programovania maju :)
ak chceš študovať informatiku na výške, tak sa predpokladá samoštúdium už na strednej
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

To je v poriadku, ale prijimacky na IT su prevazne o matematike a logickom mysleni, nikto tam velmi netestuje programatorske zaklady. A potom sa velmi casto stane, ze su na aplikovanej informatike ludia, ktorych jedina prax je obracanie pomleteho masa v mcdonalde, kedze berieme ludi na skolu podla znamok a gymnazii na ktorom studovali, a nie podla vedomosti v danom obore.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

po skončení školy ale vedomosti v danom odbore máš. Keby nie, tak ťa vyhodia počas štúdia. Takže to že po škole si niekto nájde prácu v mcdonalde je jeho problém. Oni ťa to tam naučili a preskúšali takže si im ukázal že vieš to, čo si študoval. Ja som to povedal len ako argument, že sa predpokladá že si sa učil niečo aj pomimo už na strednej, a teda základy programovania máš keď sa hlásiš na informatiku. To k tomu čo tu bolo napísané že na teba skočia s javou alebo c++/c#

a neviem teda aké prijímačky máš na mysli. Ja si pamätám že keď som robil skúšky do prváku po strednej, tak sme mali na skúškach aj programovanie. Bol som na 3 školy, a všade bolo.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Aj nase prijmacky obsahovali trochu programovania, ale najusmevnejsie na tom bolo, ze gymnazisti ktori isli bez prijimaciek programovanie nevideli ani na obrazku a velka cast tych, ktori presli prijimackami detto. Minimalne ta prva skupina je dost casty jav, kedze nie vsetky gymnazia maju informatiku, resp informatiku na ktorej robia aj nieco ine ako sedia na facebooku.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

TommyHot napísal: Ved to je bezna prax na vysokych skolach zacat hned Javou, alebo C# bez predoslych skusenosti.
Lenze aj tak sa v tej Jave ucia prvy semster proceduralne a nakonci druheho im povedia ze jestvuje aj nejake OOP.
PS: Aplikovana informatika a informatika nie je to iste.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

A niekde si zase prvý ročník kreslia vývojové diagramy... Nemal by si, TommyHot, toľko škatuľkovať. A zase útočiť na nejakú konkrétnu školu a obor je blbé, však?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

TommyHot napísal:Aj nase prijmacky obsahovali trochu programovania, ale najusmevnejsie na tom bolo, ze gymnazisti ktori isli bez prijimaciek programovanie nevideli ani na obrazku a velka cast tych, ktori presli prijimackami detto. Minimalne ta prva skupina je dost casty jav, kedze nie vsetky gymnazia maju informatiku, resp informatiku na ktorej robia aj nieco ine ako sedia na facebooku.
No to nie je celkom tak pravda, ja som chodil na osemrocne gymnazium a programovali sme. (dost dlho pascal, potom neskor trochu delphi)
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

tak gymnazii je kopu,, ale je pravda ze ja tiez nepoznam gymnazistu ktory by sa neucil programovat.. dokonca aj na cirkevnom gympli
capodituticapi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa capodituticapi »

Tak zatiaľ som sa dal na cestu grafiky,html,css. Uvidíme zatiaľ sa hrám skúšam vylepšujem a podobne. na programovanie sa dám neskôr začnem niečo v pascali počas štúdia na sš v 2ročníku by sme mali niečo preberať. Tak postupne osobne ma zobrali na sš aj na Mechanik Pc Sietí aj na Grafika Digitálnych médií. Ale rozhodol som sa pre ten MPS odbor s toho dôvodu že aj majstri a iný ludia spomínali že grafika sa dá naučiť kedykoľvek.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

capodituticapi napísal:Mechanik Pc Sietý
...to vážne???...
crank139
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa crank139 »

harrison314 napísal:
PS: Aplikovana informatika a informatika nie je to iste.
aky je tam presne rozdiel ?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

crank139 napísal: aky je tam presne rozdiel ?
Ked prides na stranky VS docitas sa vela kecov.
Ja studujem Info na STU FIIT a mam znamich na UKF v NR na aplikovanej infomratike, tak porovnam tieto dve.

Informatika:
Clovek sa uci algoritmy, algoritmické myslenie, ako spravne programovat, OOP, paterny, antipaterny, sw inzinierstvo, proto mrte vela uzitocnej teorie.
Ide o to aby si sa naucil analyzovať, navrhnut a nakodit naozaj velke projekty, buduce zametnanie: vsetko co suvisi so sw inziniertvom, senior koder ( po case ).

Api:
ucia sa to co som spominal, ale velmi okrajovo. Beru viac menej praktycke veci ( malo vyskumu ), ucia sa pouzivat to co vytvoria informatici, Samozrejme ucia sa aj programovat, ale velmi okliestene oproti cistej info, skor male veci, utilitky.
Buduce povolanie: webisti, adminystratori, IT suport, IT servis,...

Tym nechcem povedat ze to musi byt striktne takto, a ani co sa tyka povolani to nie je okliestene, len clovek musi chciet.
Ak sa mylim opravte ma.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

taktiez ale porovnat Aplikovanu Informatiku na UK a STU je tiez rozdiel :) zalezi to aj od skoly ale mas pravdu, apickari by mali byt akysi medziclanok medzi FIITkarom a Manazerom firmy (proste rozumie obidvom stranam) avsak aj z apickara moze byt kvalitny programator, je to o tom co danemu cloveku zachuti, pretoze ja zastavam nazor, ze na VS ta nenaucia vsetko ale len to, co ti ma otvorit oci a usmernit ta tam, kam chces ist :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

sharky-no: to je, take ako hospodarska informatika, alebo manazerska informatika, to je nic,
ked uz na UK tak na MatFyz

A este : http://www.zive.sk/fiit-stu-ziskala-med ... fault.aspx
Napísať odpoveď