Horúca izba
Re: Horúca izba
je podla vas lepsi stolny alebo vezovy ventilator?
Treba do izby kúpiť chladničku .. no skôr tú Americkú 
inak keď ventilátor ja osobne radšej tie stolové. Mne stačí keď mi fúka na tvár a pocitovo sa ochladím celý ... + ľahšia manipulácia je podľa mňa stým.
inak keď ventilátor ja osobne radšej tie stolové. Mne stačí keď mi fúka na tvár a pocitovo sa ochladím celý ... + ľahšia manipulácia je podľa mňa stým.
Mne fúka vežový, mám ho v protiľahlom rohu miestnosti odomňa. Otáča sa a rozfukuje celú izbu. Neviem, možno by to zvládol aj stojanový, ale predsa do izby 8*6 metrov? 
-
xH4wK
No ja idem definitivne kupit teraz klimu od LG asi, uz nemam nervy na tie horucavy 
len ta cena ... ach...
len ta cena ... ach...
koľko?
ja v lete teplo v byte doslova neznasam, takze som to poriesil nasledovne>
1/reflexne protislnecne folie na okna
2/splitova klimatizacia
Uz ucinok samotnych folii je vyrazny, naozaj dokazu odrazit vecsinu tepla dopadajuceho
na okna ODPORUCAM a hlavne je to celko mlacne riesenie.
A klima je samozrejme super, napr. sa nou da aj v zime kurit..
1/reflexne protislnecne folie na okna
2/splitova klimatizacia
Uz ucinok samotnych folii je vyrazny, naozaj dokazu odrazit vecsinu tepla dopadajuceho
na okna ODPORUCAM a hlavne je to celko mlacne riesenie.
A klima je samozrejme super, napr. sa nou da aj v zime kurit..
-
xH4wK
Okolo 900 eur aj s instalaciouShwollo napísal:koľko?
Ale kedze kazdy mesiac co to usetrim tak len vyberiem zo sporiaceho a ide sa
aj zaluzie kupujem teraz vertikalne to by malo tiez pomoct, teraz nemam ziadne zaluzie
Ten ventilator ti tam bude akurat nasavat rozvireny prach, ktory ti upcha rebrovanie na chladicoch a vysledok bude este horsi ako bez neho. Jedine ze by si to kazdy tyzden vysaval.Grim napísal:...jak sa o tom začína hovoriť, všetko sa tu serie...minulý rok zdochýnal PC, a akurát teraz začal zase, tak som vám odfotil moje chladenie...
vsetky take riesenia typu ventilator, zatemnit okna, rolety a pod. funguju iba docasne. Akonahle budu tropicke teploty napr 5dni v kuse, tak sa rozohreju steny, cely dom, a okrem klimy nic nepomoze..
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Billy - ten ventilátor tam robí taký tlak, že sa tam nič neusadí, navyše teraz na večer som to upratal a budem to používať len ako dočasné riešenie pri tropických horúčavach...inak tá fólia na okná nemusí byť zlý nápad...
...pozeral som tie fólie, ale vôbec neviem akú si vybrať a ani tým parametrom nerozumiem...poradí niekto?...aký je napr. rozdiel medzi protislnečnou, tepelnoizolačnou a termálnou?...
...pozeral som tie fólie, ale vôbec neviem akú si vybrať a ani tým parametrom nerozumiem...poradí niekto?...aký je napr. rozdiel medzi protislnečnou, tepelnoizolačnou a termálnou?...
kde je podla vas najvhodnejsie umiestnit vezovy ventilator? ide o obdlznikovu izbu...pod okno, aby rozfukaval izbu smerom k dveram alebo k dveram aby rozfukaval smerom k oknu?
okno je najvacsi zdroj tepla
okno je najvacsi zdroj tepla
-
Grim
Darca
...z vlastnej skúsenosti by som ho otočil tak, aby nefúkal priamo na teba...takže závisí od toho, kde sa nachádzaš najčastejšie ty, nie okno...
Grim
kasli na to ako sa folia oznacuje ale porovnaj ich vlastnosti, seriozna firma to ma na stranke uvedene
resp. im napis nech ti poradia, od toho tam su
kasli na to ako sa folia oznacuje ale porovnaj ich vlastnosti, seriozna firma to ma na stranke uvedene
resp. im napis nech ti poradia, od toho tam su
Neviem, ale mne je v klimatizovaných miestnostiach nejako nepríjemne. Smrdí mi klíma. Ako keby som pchal hlavu do chladničky proste 
Preto treba pravidelne cistit filtre 
mne pomaha to ze otvorim dvere a okna na roznych stranach domu a krasne sa vetra a okno mam hned vedla compu takze ma ovieva fajny prievan 
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja si to dovoliť nemôžem. Len čo otvorím moje strešné okno tak mi tu začnú lietať včely (obvykle do cca 15 min sa mi tu nejaká ukáže).
ja neotvaram stresne, ale to normalne a na nom mam teraz cez leto sietku cize nic cez neho nepreleti
-
Michaelo
Hardcore addict
No lenže ja mám normálne (také nie moc vysoké ale široké) ktoré vedie na chodbu takže mi z toho že ho otvorím je houby 
Ale aj na strešné okná sú sieťky len komu sa to chce teraz merať, kupovať a montovať
Ale aj na strešné okná sú sieťky len komu sa to chce teraz merať, kupovať a montovať