Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
chudaci cigani cely svet je proti nim nikto ich nema rad,nikto ich nechce zamestnat.co teraz oni len mozu robit len zbijat a zabijat a okradat.jedine to im cely svet dozici.mozno by malo zasadnut osn aj ta pixa panna weinkova a navrhnut celemu svetu aby ludia zacali makat viac hodin v praci a zacali cigosom nosit pred kumbaly jedlo s kosikmi.hned by bol svet krajsi
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
hughito je chorobny prispievac, najdi temu, kde by nepostol svoj fundovany prispevok. je to Slovak s velkym S, vsadebol, vsadeprispel.Bobr napísal:"hughito" je podla mna ciernokozec
chcem si len kopnut, lebo mi uz lezies na nervy
Na primitívov čo zostávajú len pri prázdnom bľabotaní a onanovaní do karmy škoda reagovať.
Jediný kto píše vecne je kali, takže k tomu sa dá aj vyjadriť.
Do roku 2000 bolo podľa rómskej národnosti podľa štatistík cca 90 000 cigánov. Ide o číslo určite menšie ako reálne, ale čím väčšie, tým to vyznie lepšie pre cigánov. Ďalej neviem, podľa čoho sa robila tá tabuľka - či podľa národnosti, alebo podľa farby pleti.
Ale keby sme šli podľa týchto dát, tak vidíme, že z 90 000 cigánov cca tých 4500 tisíc bolo odsúdených za nejakú kriminálnu činnosť. Tam však treba zakomponovať aj deti a pod., to je už zložitejšie. Každopádne každý si môže vyrátať, aké % cigánov sa podieľalo na kriminálnej činnosti, ktorá je, zrejme, pre vás smerodajná v tomto hodnotení či sa niekto správa horšie ako zver, resp. je neprispôsobivý.
Každopádne je jasné, že ten pomer kriminality u cigánov je oveľa vyšší ako u bielych, to nijako nepopieram a ani som to tu nikdy nepopieral, ak áno, tak hľadajte také moje tvrdenie.
Jediný kto píše vecne je kali, takže k tomu sa dá aj vyjadriť.
Do roku 2000 bolo podľa rómskej národnosti podľa štatistík cca 90 000 cigánov. Ide o číslo určite menšie ako reálne, ale čím väčšie, tým to vyznie lepšie pre cigánov. Ďalej neviem, podľa čoho sa robila tá tabuľka - či podľa národnosti, alebo podľa farby pleti.
Ale keby sme šli podľa týchto dát, tak vidíme, že z 90 000 cigánov cca tých 4500 tisíc bolo odsúdených za nejakú kriminálnu činnosť. Tam však treba zakomponovať aj deti a pod., to je už zložitejšie. Každopádne každý si môže vyrátať, aké % cigánov sa podieľalo na kriminálnej činnosti, ktorá je, zrejme, pre vás smerodajná v tomto hodnotení či sa niekto správa horšie ako zver, resp. je neprispôsobivý.
Každopádne je jasné, že ten pomer kriminality u cigánov je oveľa vyšší ako u bielych, to nijako nepopieram a ani som to tu nikdy nepopieral, ak áno, tak hľadajte také moje tvrdenie.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
hughito, a nie si ty plateny diskuter? lebo pripominas mi tych chudakov zo sme.sk co sa vyjadruju do kazdej temy, najme politicky korektne.
no a my by sme radi zistili, ake su presne cisla a ty si proti
Pýtam sa ešte raz: keby sme mali tie čísla, čo presne by sa vyriešilo ? Síce možno to, že sú nezmysly tie "dáta," ktoré tú podaktorí prezentujú.
To, že je problémová nejaká oblasť, vieme aj dnes.
To, že niektorí vedome a cielene poberajú dávky a nepracujú kvôli tomu, ako je systém nadstavený, vieme aj dnes.
To, že sú regióny, kde je ťažké zohnať prácu, vieme aj dnes.
..
To, že je problémová nejaká oblasť, vieme aj dnes.
To, že niektorí vedome a cielene poberajú dávky a nepracujú kvôli tomu, ako je systém nadstavený, vieme aj dnes.
..
Zrejme podla etnicity pravdepodobne vychadzajuce zo scitania obyvatelstva ku ktorej sa ten dany obcan hlasil v tom a tom roku (alebo mozno pri vykonavani sudneho procesu resp vypocuvanim policou s konkretnym obvinenym). A ked vezmeme do uvahy ze vacsina ciganov sa ani nepriznava k svojej etnicite resp narodnosti a povacsinou uvadza slovensku alebo madarsku narodnost je dost mozne ze tie cisla by realne boli ovela vacsie.hughito napísal:Do roku 2000 bolo podľa rómskej národnosti podľa štatistík cca 90 000 cigánov. Ide o číslo určite menšie ako reálne, ale čím väčšie, tým to vyznie lepšie pre cigánov. Ďalej neviem, podľa čoho sa robila tá tabuľka - či podľa národnosti, alebo podľa farby pleti.
Deliktualna sposobilost plati od 14 rokoch a do 18 rokoch je stihany mladistvy. Myslim si ze tato rocenka sa netyka mladistvych nato sa zrejme robili zazami zvlast odsudeny dostali samozrejme aj miernejsie tresty atd atd... a keby aj, tak tento argument neobstoji lebo rovnako su tam uvadzane cisla aj bielych kriminalnikov a 14 rokov vyzsie uz az tak moc dieta neni.hughito napísal:Ale keby sme šli podľa týchto dát, tak vidíme, že z 90 000 cigánov cca tých 4500 tisíc bolo odsúdených za nejakú kriminálnu činnosť. Tam však treba zakomponovať aj deti a pod., to je už zložitejšie.
Vzhladom nato ake cisla tam vychadzaju a aky je rozdielny pomer medzi bielymi a ciganmi stale je to dost vysoke percento.hughito napísal: Každopádne každý si môže vyrátať, aké % cigánov sa podieľalo na kriminálnej činnosti, ktorá je, zrejme, pre vás smerodajná v tomto hodnotení či sa niekto správa horšie ako zver, resp. je neprispôsobivý.
Ježiš Mária, každý sa bije za svoju pravdu. Myslím, že je niekde v strede. Diskutér napíše niečo negatívne na cigánov a "hughito" sa toho hneď chytí. Treba si ale uvedomiť jednu vec. Keď povieme, že cigáni robia bordel, vôbec nemusí ísť o každého občana s tmavšou pleťou. Len si zoberme známu skupinu Cigánsky diabli. Komu vadia? Má niekto niečo proti nim? Ak nie, prečo asi? Žijú na úrovni. Nemohli by sa o to snažiť aj asociáli v osadách? Jasné, že na cigánsku kriminalitu doplácajú aj slušní cigáni. A ja ich aj ľutujem, že musia znášať tlak okolia. Ale tak, milí diskutujúci, rešpektujme sa navzájom a nechytajme sa za slovíčka. Ak sa povie, že cigáni kradnú, "hughito", nemusíš hneď obraňovať slušných a hádať sa, koľko % ich je. Určite si dobre uvedomuješ, že ktorú skupinu máme na mysli. Čo ty na to? 
-
Old Dirty Bastard
Guru
on sa hnevá, pretože nemáme relevantné údaje a utvárame tak len chabé domnienky, ktoré s realitou majú pramálo spoločného. keby tak len niekto chcel v blízkej dobe utvoriť/zverejniť rozsiahly a aktuálny prieskum na margo tejto tématiky 
kali: Aj napriek tým údajom vzhľadom na iné problémy, ktoré si aj tak definoval a iné neznáme, z toho stále ťažko robiť nejaké závery.
ODB: Prieskum ohľadom čoho ? Názorov ľudí ?
ODB: Prieskum ohľadom čoho ? Názorov ľudí ?
zelovoc napísal: hughito je chorobny prispievac, najdi temu, kde by nepostol svoj fundovany prispevok. je to Slovak s velkym S, vsadebol, vsadeprispel.
chcem si len kopnut, lebo mi uz lezies na nervy
Namiesto toho aby sa snažil brániť svoju vlasť pred škodcami, pridá sa na ich stranu a obhajuje ich . . .
čo povieš na toto ? : (v prilohe)
Akym problemom a ake nezname? To ze pachatelia mohli byt ako si ty nazval deti? Vysvetlil som odkedy plati delitkualna sposobilost a celkovo som to zhrnuál tak ze aj keby mas pravdu na tom moc nezalezi.hughito napísal:kali: Aj napriek tým údajom vzhľadom na iné problémy, ktoré si aj tak definoval a iné neznáme, z toho stále ťažko robiť nejaké závery.
Alebo snad za problem povazujes to ako sa urcovala etnicita tych ciganov uvadzanych v tabulke? Chces snad naznacit ze tam boli oznaceny ciganmi ludia aj ktori ciganmi nie su? Etnicita a narodnost pri trestnom konani sa udavala do toho roku 2001, nasledne (zrejme aj koli tlaceniu LPR) sa tieto udaje prestali uvadzat. A ja som ponukol niekolko z moznosti ako sa uvadzat mohli, kazdpoadne natom nezalezi lebo to robila statna institucia nie nejaky Janko z hornej dolnej, takze tvoja poznamka je irelevantna.
Takze z toho tazko mozes robit zavery iba ty, co je celkom logicke vzhladom nato odkial prameni tvoj svetonazor ktory tieto skutocnosti zamieta uz len z principu.
-
Waagbistritz69
King
tak ja by som povedal že buď demencia a diskriminácia zo strany vodiča/ov alebo politika nejakých skupinových lístkov ako vo vlaku, prípad akého mesta/obce to je a čo mu odpísali?sqbo napísal: čo povieš na toto ? : (v prilohe)
-
Old Dirty Bastard
Guru
áno, aj. ale hlavne čo sa týka kriminality, vzdelania, práce, sociálnej situácie/dávok, životných podmienok a pod. lenže to sa nikdy nestane, lebo v niektorých smeroch relevantné údaje ani neexistujú a nikdy ich nezistia. a hlavne ma zaráža, že nikto nekontroluje akým spôsobom sa peniaze z dávok zúžitkujú. a keď tu bol nedávno plán zaviesť v pár obciach systém, kde by nedostávali hotovosť, ale poukazy na stravu, tak všetci protestovali, pretože v ich cene nebol alkohol a cigarety. očividne najdôležitejšie veci pre ich deti, ktorým sú tie peniaze primárne určené. a tak celý systém padol, lebo ak by sa to zaviedlo celoštátne, tak tu máme asi občianskú vojnu.hughito napísal:ODB: Prieskum ohľadom čoho ? Názorov ľudí ?
sqbo: že na 3krát.. bežne užívajú dookola jeden lístok, kým to políčko na farbu nie je komplet celé začiernené. a keď ich prichytia, tak sa ti hovnom preukáže, pokutu mu nikto nedá a ešte sa na nich vykričia z plného hrdla. ale áno, nehorázny rasizmus tu panuje.
Myslím že šoféri si to nevymysleli 
-
javatar
Hardcore addict
hughito napísal:To, že je problémová nejaká oblasť, vieme aj dnes.
A tu nam nastava zaujmava situacia.hughito napísal:kali: Aj napriek tým údajom vzhľadom na iné problémy, ktoré si aj tak definoval a iné neznáme, z toho stále ťažko robiť nejaké závery.
Je znamy fakt, ze ak je region chudobnejsi je v nom vyssia kriminalita (davno dokazane).
Je znamy fakt, ze ak je v regione vyssia nezamestnanost zvacsa byva aj chudobnejsi (netreba dokazovat).
Je znamy fakt, ze romovia na slovensku su skor lokalizovany v chudobnejsich oblastiach (davno dokazane).
Z toho co som doteraz sledoval tvoje prispevky v tejto teme mam pocit, ze sa snazis dokazat, ze romovia maju vyssi podiel na kriminalite prave kvoli ich lokalizacii a chudobe. Mam pravdu? (nebudem rozvijat uvahu dalej pokial ju nemam, nemalo by to zmysel)
Old Dirty Bastard: Vsak tak by to mali robit, davat im jedlo, minule som sa musel smiat, sa pytali nejakeho roma preco ukradol poklop od kanala, a on, ze on nechcel, ale nema na jedlo a ked bol opity tak nerozmyslal, no vacsiu sprostost si vymyslet nemohol.
-
Waagbistritz69
King
jasné že nie, majú to od ZOGu príkazomsqbo napísal:Myslím že šoféri si to nevymysleli
edit anonymnému honimírovi čo mi dal k-, áno viem čo to je
kali: Narážam len na to, že ten samotný obrázok obsahuje neznáme, ktoré presne nevieme. Kto bol zarátaný, kto nebol, na základe čoho atď. Ďalší problém - cigáni sa môžu hlásiť ku slovenskej alebo maďarskej národnosti.
Ale ako som spomenul: ten počet cigánov tam (90 000) bol určite podsadený, ale čím viac, tým teoreticky lepšie pre cigánov pri percentuálnom podiele na kriminalite.
javatar: To je jedna z hlavných príčin, to sú schémy, ktoré platia všade na svete, v akejkoľvek lokalite, bez ohľadu na farbu pleti či etnicitu. Samozrejme, nie je to jediná príčina, je ich viac a potom každý "prípad" má svoje špecifická - a slovenskí cigáni taktiež.
Ale ako som spomenul: ten počet cigánov tam (90 000) bol určite podsadený, ale čím viac, tým teoreticky lepšie pre cigánov pri percentuálnom podiele na kriminalite.
javatar: To je jedna z hlavných príčin, to sú schémy, ktoré platia všade na svete, v akejkoľvek lokalite, bez ohľadu na farbu pleti či etnicitu. Samozrejme, nie je to jediná príčina, je ich viac a potom každý "prípad" má svoje špecifická - a slovenskí cigáni taktiež.