Programovanie prehliadačových hier

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Johanides
Novice
Novice

Programovanie prehliadačových hier

Príspevok od používateľa Johanides »

Dobrý deň

potreboval by som poradiť, čo všetko potrebujem na programovanie prehliadačových hier (niečo na spôsob gladiatusu)
mám zatiaľ len základy html (a niečo málo c++ ale naozaj len málo)

čo sa týka hry mám už takmer všetko premyslené, len to neviem dať do programu
grafika mám tiež zabezpečeného

za každú radu som vďačný

(ps. som tretiak na strednej mám 19)
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Programovanie prehliadačových hier

Príspevok od používateľa BX »

V prvom rade by si mal prestať písať zeleným, je to otrasné.

Záleží na type hry. Gladiatus samozrejme nepoznám, ale predpokladám, že je to klasika javascript + php/iné + databáza.
Ak by si chcel viac hru ako klikačku, tak do flashu existuje veľa herných engineov/frameworkov. Alebo aj v HTML5 sa dajú robiť hry, tam ale neviem, či už existujú nejaké herné nadstavby.

Ak ale nemáš s programovaním veľa skúseností (a to nemáš), tak by si si radšej mal nájsť niekoho, kto to zaobstará za teba.
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

+ máš na výber aj JAVA aplet ,na ktorom beží online napríklad MineCraft...

* Myslím ,že aj s Unity sa dajú vyrobiť veci pre browser. V skratke HTML a "kúsok" Cčka ti stačiť jednoznačne nebude. Je toho strašna kopa čo by si potreboval. Už len na vývoj webu ti treba HTML, CSS, JS, PHP, SQL...
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

takých ako ty tu už bolo...
Johanides
Novice
Novice

BX napísal:V prvom rade by si mal prestať písať zeleným, je to otrasné.

Záleží na type hry. Gladiatus samozrejme nepoznám, ale predpokladám, že je to klasika javascript + php/iné + databáza.
Ak by si chcel viac hru ako klikačku, tak do flashu existuje veľa herných engineov/frameworkov. Alebo aj v HTML5 sa dajú robiť hry, tam ale neviem, či už existujú nejaké herné nadstavby.

Ak ale nemáš s programovaním veľa skúseností (a to nemáš), tak by si si radšej mal nájsť niekoho, kto to zaobstará za teba.
zo začiatku by to bola len klikačka (to by mi stačilo)
postupne by som ju možno prepracoval vyššie
Dedusko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dedusko »

So základmi HTML mi to príde nereálne a to sa ťa nechcem dotknúť. Ostáva ti ešte možnosť zaplatiť programátora, ale ... to by si musel byť naozaj vnútorne presvedčený, že ti to za tie peniaze aj stojí. A trošku faktov. V priemere 1/10 z hier, ktoré vyvíjajú spoločnosti pre trh má svoje uplatnenie a dajú sa považovať za "naozaj" ziskové. Ak sa to tebe podarí na prvý krát, platím šampanské :D

PS: Nepoužívaj tu zelenú. Ďakujeme.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Dedusko: Prehliadačovú hru urobíš aj bez základov HTML. Viď napr. taký DarkOrbit urobený vo flashi.
Dedusko
Amateur
Amateur

Nič v zlom, ale údaje o hre a samotnom hráčovi sa ukladajú na server do databázy, alebo sa mýlim? :) (Vynechal som možnosť ukladať to do súborov, čo mi príde ako hlúposť.)

Celé mi to príde ako jeden veľký sen, ktorý som mal kedysi aj ja pri hre "The Crims", ale v inom podaní. Nejaká počiatočná logika hry ako databáza všetkých možných vozidiel, predávanie, kupovanie, prenajímanie, vozenie materiálov, obchodovanie s materiálmi, stavby budov pre firmu, sabotáže medzi firmami a pod. Niečo som na tom urobil, ale nakoniec som to celé zahodil.

Budem teda skeptický a mojou snahou bude ho od toho odhovoriť. Radšej nech nadáva na mňa, ako na premrhané peniaze. Naposledy som sa stretol s niečím podobným u známeho, ktorý bol zapálený do projektu pre Iphone. Mal dohodnutého programátora, ktorý mu mal urobiť appku šitú na mieru. Dovtedy som do neho rýpal a hádzal mu verbálne negatíva pod kolená, až sa konečne spamätal a vrátil sa do reálneho sveta a uznal, že návratnosť za tú "blbosť" by bola v nedohľadne. Ak by bol Johanides aspoň ako taký kóder, stratil by iba svoj čas.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Dedusko napísal:Nič v zlom, ale údaje o hre a samotnom hráčovi sa ukladajú na server do databázy, alebo sa mýlim? :) (Vynechal som možnosť ukladať to do súborov, čo mi príde ako hlúposť.)
A toto má informačnú hodnotu pretožéé...

Ale to je fuk. Chce sa mi z teba plakať. Keď si myslí, že má všetko vymyslené, nech sa do toho pustí. Sú tu tieto možnosti:
1.) Prestane ho to baviť a nájde si niečo ďalšie.
2.) Naozaj sa do toho pustí, dokončí to a bude to fiasko. Vtedy sa poučí. Veď najlepšie ťa naučí sám život :)
3.) Naozaj sa do toho pustí, dokončí to a bude to úspech (možno nie pre svet, ale pre neho. To často stačí.)

Nikdy si nič takéto nedokončil, ako píšeš, sám si to vzdal a teraz radíš ostatným to isté? fuf...
Kto vie od čoho si odhovoril kamaráta. Očividne si zjedol všetku múdrosť sveta a vieš najlepšie, čo je dobré.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Dedusko napísal:Nič v zlom, ale údaje o hre a samotnom hráčovi sa ukladajú na server do databázy, alebo sa mýlim? (Vynechal som možnosť ukladať to do súborov, čo mi príde ako hlúposť.)
Čo má toto spoločné s HTML?

A na margo tvojho dodatku. Každý projekt, ktorý sa ti dostane do ruky z analyzuješ. Je to dobre, programovanie je o analýze, ale veľa ľudí premýšľa zle. Premýšľajú tak ako ty a to, že chcú zarobiť a tým pádom neuvažujú nad tým, že projekty majú byť predovšetkým pre ľudí a nie pre zisk. Zisk je vedľajší produkt, dobrého projektu. Aj z nezmyselných/malých projektov pre ľudí, bez túžby po peniazoch môžu vyrásť mirliardove zisky. (Facebook, Google, etc.) Úspešnosť projektu je záležitosť módy ako napr. MineCraft.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

weroro napísal: Čo má toto spoločné s HTML?

A na margo tvojho dodatku. Každý projekt, ktorý sa ti dostane do ruky z analyzuješ. Je to dobre, programovanie je o analýze, ale veľa ľudí premýšľa zle. Premýšľajú tak ako ty a to, že chcú zarobiť a tým pádom neuvažujú nad tým, že projekty majú byť predovšetkým pre ľudí a nie pre zisk. Zisk je vedľajší produkt, dobrého projektu. Aj z nezmyselných/malých projektov pre ľudí, bez túžby po peniazoch môžu vyrásť mirliardove zisky. (Facebook, Google, etc.) Úspešnosť projektu je záležitosť módy ako napr. MineCraft.
Mas pravdu toto aj mna dost stve v modernom svete a raz to bude jeho zahuba ( prehnane hnanie sa za ziskom).
xadman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xadman »

BX napísal:Alebo aj v HTML5 sa dajú robiť hry, tam ale neviem, či už existujú nejaké herné nadstavby.
Existuje tzv. GameJS, ktoré beží v HTML5 canvase. http://gamejs.org/
Je to dokonca opensource na githube https://github.com/oberhamsi/gamejs

Všetky funkcie sú prebraté z pythonovej knižnice pygame a prerobené do JavaScriptu
Dedusko
Amateur
Amateur

BX. Tvoje slová: "Ak ale nemáš s programovaním veľa skúseností (a to nemáš), tak by si si radšej mal nájsť niekoho, kto to zaobstará za teba."
Uvedomuješ si, že sám to nedá dohromady so svojimi momentálnymi vedomosťami a navrhol si mu nájsť si niekoho. Ja na margo toho iba dodávam, že chytiť sa myšlienky, že táto hra ma neuveriteľne baví, tak urobím niečo podobné a to v zápale a dokonca si za to zaplatím sa môže skončiť tak, že za svoje peniaze si hru zahrá s pár svojimi priateľmi a to bude všetko. Nezjedol som všetku múdrosť sveta. Ale zjavne mi ušiel fakt, že denne na Slovensku vychádza množstvo trhákov v podobe špičkových hier s neuveriteľnou návštevnosťou a ziskom. Nedokončil som to, pretože som si uvedomil, že tá konkrétna hra by svojou myšlienkou nezaujala.

weroro: Iba nadviažem na to, čo som spomínal vyššie. Ty by si si zaplatil tvorbu hry iba pre svoj dobrý vnútorný pocit a pre blaho ľudí a nie pre zisk? Ak už má do toho investovať, musí to mať predsa návratnosť, pokiaľ si to nedokáže nakódovať sám. A napokon ako sám písal, je tretiak na strednej škole.

Momentálne robím chat pod AJAXom. Je tu vo fóre spomenutý problém, s ktorým si neviem rady. Nie je to všetko iba o peniazoch, takže "zle" nepremýšľam, keďže to robím pre svoju radosť a zároveň sa chcem pri tom zdokonaliť.

Vzdávam sa tejto diskusie. Zbytočne by sme sa zamotávali a odbiehali od pôvodnej témy.
Johanides
Novice
Novice

Dedusko: nie nevzdám to (mám takú povahu, že by som to nevzdál už len preto, aby som naštvakl ľudí, ktorí ma podceňujú)
inak je mi jedno či tú hru dokončím koncom prázdnin, alebo o 3 roky naozaj to nerobím pre zisk
mám pred sebou ešte rok na strednej a potom s trochou šťastia 5 na vysokej a programovanie je to, čím sa chcem zaoberať takže to určite nezabalím

inak oceňujem rady: určite sa začnem zaoberať php, java scriptom, databázami a flashom(vďaka BX, S-player, weroro; xadman - určite si to pozriem) a ocenil by som, ak by ste sa prestali hádať
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Johanides ty si retard alebo čo? Koľko krát ti treba opakovať aby si nepísal zelenou farbou a vôbec nefarby písmo.

Locknite túto tému a dajte mu basu je to troll.
Johanides
Novice
Novice

weroro napísal:Johanides ty si retard alebo čo? Koľko krát ti treba opakovať aby si nepísal zelenou farbou a vôbec nefarby písmo.

Locknite túto tému a dajte mu basu je to troll.
prešiel som si pravidlá a nič o tom, že sa zakazuje písať príspevok inou farbou tam nie je (ak som to prehliadol tak mi daj odkaz a ospravedlním sa) no písanie príspevkov off-topic zakázané je

prosím teraz k téme
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

nefarby
že sa nehanbíš, weroro
Johanides: Možno by si si mal uvedomiť, že existujú aj nepísané pravidlá. Konkrétne jedno hovorí o tom, že nemáš robiť blbosti (ako napr. ofarbovanie textu) aby si bol zaujímavý. Fóru potom robíš negatívnu reklamu, lebo to vyzerá prinajmenšom ehm... neseriózne.

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2012, 21:12)
aby som nebol off topic, pokiaľ nemáš dosť skúseností alebo ľudí tak do toho € nevrážaj. Samozrejme, ak ti ide len o zdokonalenie sa či naučenie sa jazyka, je to dobrá voľba. Klik napr. na http://buildingbrowsergames.com
Johanides
Novice
Novice

MeanSeriously napísal: že sa nehanbíš, weroro
Johanides: Možno by si si mal uvedomiť, že existujú aj nepísané pravidlá. Konkrétne jedno hovorí o tom, že nemáš robiť blbosti (ako napr. ofarbovanie textu) aby si bol zaujímavý. Fóru potom robíš negatívnu reklamu, lebo to vyzerá prinajmenšom ehm... neseriózne.

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2012, 21:12)
aby som nebol off topic, pokiaľ nemáš dosť skúseností alebo ľudí tak do toho € nevrážaj. Samozrejme, ak ti ide len o zdokonalenie sa či naučenie sa jazyka, je to dobrá voľba. Klik napr. na http://buildingbrowsergames.com
ok stačilo to napísať normálne ale teraz už naozaj len k téme

E: vďaka za odkaz
Napísať odpoveď