Solarna Folia na okno

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
PsychoS
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Solarna Folia na okno

Príspevok od používateľa PsychoS »

Ma niekto skusenosti so solarnou foliou? Rad by som vedel ci tam je citit nejaku zmenu, a ako to ovplyvnuje vnutornu teplotu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Solarna Folia na okno

Príspevok od používateľa hojko »

Cisto solarnu alebo tmavu (take, ktore pozname z aut). Mam doma na okne tmavu foliu a je to strasny rozdiel, slnko poriadne nesvieti a tak sa da divat TV v pohode, izba nie je vykurovana za pomoci slnecnej energie (teda je, ale v malom mnozstve). Nevyhoda je v zime, ze je v miestnosti tma a slnko neohrieva miestnost.

Ale napokon podla hodnot si vies sam odhadnut ako to v skutocnosti je: http://www.autofolie-ba.sk/solarne-folie
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Neviem ako je to z foliami na klasicke domove okna,ale co sa tyka folii pre auta,tak som na doslovne vlastnu kozu zazil priehladnu foliu,ktora zachytava uv ziarenie,a aplikuje sa najmä na predne bocne,,,teda soferove a spolujazdcove okna dveri.
Rozdiel bol naozaj citelny,ked mi v den aplikacie tmavych folii predviedol aj tieto.

Slnko doslova palilo a po prilozeni vzorky k mojej ruke a tvari ,ktoru mal nalepenu na kocke skla ma slnko naozaj vobec nepalilo.

Vtedy som nemal € nazvys,tak som to nechal tak,ale som jednoznacne rozhodnuty,ze si ich na tie predne okna dam.

Takze si myslim,ze u folii urcenych pre domove skla to bude to iste.

Ako pise hojko,ze ma tmave je vyhoda,ale zas jedina nevyhoda v zime. A tak je podla mna lepsie dat si priehladnu,alebo zrkadlovu foliu,ktora zachyti UV,ale zaroven budes mat aj svetlo,,,,a co sa tyka ztmavenia miestnosti,tak nato Ti posluzia klasicke zaluzie,ktore urcite mas.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Dakujem vam za rady, ja to skor poterbujem na domove okno - panelak. A chcem teda aj zistit ci sa to oplati. Zaluzie sice mam ale je dost vyhrievane slnkom, takze si myslim ze to mi dost zvysuje teplotu v izbe. Dalsia nevyhoda je ze mam stenu na juznej strane takze cely den mi prazi na dom. Je to strasne, cez den sa mi to tu vykuri a potom v noci sa neda spat. Na klimu zatial nemam tak rozmyslam nad vselicim.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ono stačí, keď to zachytáva to UV žiarenie? Lebo to všetky fólie majú 99% účinnosť, takže je vlastne jedno čo sa tam lepí...
Palik
Amateur
Amateur

Solarna Folia na okno

Príspevok od používateľa Palik »

Skus vonkajsie rolety...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pred cca 2 mesiacmi mali v Lidli reflexne protislnecne folie na bytove okna a za nizku cenu, tak reku vyskusam a ked to nebude dobre tak strhnem a hotovo.
Dal som to do jednej izby a na pocudovanie som spokojny, miestnost sa stmavila iba mierne a to mi nevadi a interier sa podstatne menej zahrieva- urcite odporucam. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Palik - vonkajšie rolety mám, vôbec to dnes nepomohlo...prišiel som večer, 30°C, PC bol celý deň vypnutý, takže žiadny zdroj tepla vnútri nebol...nafigu...musím začať asi riešiť tie fólie...
Napísať odpoveď