Chcel by som do tych 800-850 euro do tej ceny by som sa moc s intelom asi nevosiel
Prv som chcel kupit iba grafiku zdroj a ramku potom som zistil ze AMD II X4 2.80 nieje ziadna vyhra tak aj procesor + k tomu dosku
Ked beries celu zostavu tak zober ten zdroj, co ti prv poradil michalko. Ten plne modularny ti zbytocne ukusne z ceny druhych komponentov. Je sice podstatne lepsi ale 45€ mozes radsej vlozit do CPU alebo MB.
Nieco taketo:
GPU: ASUS GTX670-DC2T-2GD5 DirectCU II TOP
CPU: Procesor Intel Core i5-3570K
MB: MSI Z77A-GD65
PS: Seasonic S12II-620 Bronze bulk
Cena 890€ v alze ak by si hladal za co najmenej tie komponenty tak to zbuchas mozno aj za 870€.
Outsider napísal:
Ked beries celu zostavu tak zober ten zdroj, co ti prv poradil michalko. Ten plne modularny ti zbytocne ukusne z ceny druhych komponentov. Je sice podstatne lepsi ale 45€ mozes radsej vlozit do CPU alebo MB.
Nieco taketo:
GPU: ASUS GTX670-DC2T-2GD5 DirectCU II TOP
CPU: Procesor Intel Core i5-3570K
MB: MSI Z77A-GD65
PS: Seasonic S12II-620 Bronze bulk
Cena 890€ v alze ak by si hladal za co najmenej tie komponenty tak to zbuchas mozno aj za 870€.
Vcera som rozmyslal nad tym intel procesorom a nakoniec som sa rozhodol ze ho radsej vezmem a poskladal som to iste co ty iba ja som tam mal zdroj ten corsair takze zobrat radsej ten lacnejsi?
Ja som sa snazil drzat ceny. Ak mas peniaze urcite zober ten corsair. Chladenie na CPU mas ? Ten stockovy chladic v tychto horucavavach Tieto Ivy procaky pecu viac nez sandy. Hlavne ked ich taktujes tak musis mat co najlepsie vzduchove chladenie alebo nieco ako H100 od corsair.
MichalkoOo napísal:ivy bridge nepotrebujú H100 ani D14. Chladič ich teploty nezmení, vina je v použitej nekvalitnej paste v procesore. Postačí aj gelid tranquillo
Chladič ich teploty nezmení? Robis si srandu ? Tieto 3 slova, ked pouzijes takto nemaju absolutne zmysel. H100+Core i5-3570K na 5 ghz= 100C v zatazi. Takze tak. Rozdiel medzi 3770k a 2600k obydva CPU na 4,7 Ghz je 20 stupnov stale medzi ivy a sandy nie je rozdiel teplot ? Mas toho plny net ak stale neveris. Ak neplanuje taktovat a chce nastalo ficat na stockovych frekvenciach tak mu staci priemerne chladenie.
http://www.legitreviews.com/news/12964/
EDIT2: nájdeš aj test kde jeden tú pastu zmenil za arctic MX-4 a dostal -25 stupňov
EDIT3: skús sa dotknúť D14 či je vôbec teplá
Hura, konecne si sa vyjadril normalne. Si mal na zaciatku napisat, ze to vada na krase od vyroby. Ja som bol stale v tom, ze hovoris o tej paste pod CPU. Preto mi to niak hlava nebrala.
Pardon ale mám AMD 6970 2GB Direct CUII už takmer rok a nič jej nie je (žiadne pískanie ani problémy s ložiskami). Neviem o čom hovoríš.
Chladenie je to veľmi dobré, teploty sú veľmi nízke aj pri nízkych otáčkach.