Laserova Tlaciaren CB, A4, lan

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Laserova Tlaciaren CB, A4, lan

Príspevok od používateľa luto »

Takze, potreboval by som poradit nejaku tlaciaren:
Atramentova neprichadza do uvahy pre nepravidelne pouzitie a fotky netlacim.
Z laserovych by bohate stacila CB, len na dokumenty.

poziadavky niesu nejake extra
papier A4
pripojenie USB, ale lepsie by bolo LAN, kedze sa bude tlacit z 2 PC
velke plus by bolo nieco mensie spratnejsie
cena do cca 130€

Predbezny vyber Brother HL-2250DN - pripadne skusenosti s nou su vitane.
Dakujem
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Laserova Tlaciaren CB, A4, lan

Príspevok od používateľa johny541 »

A čo tak niečo takéto?

http://www.alza.sk/hp-laserjet-pro-p110 ... 163013.htm

Či wifi nepripadá do úvahy? Ušetríš káble a rýchlosť tlače nie je nijako obmedzená. Mám to isté doma, akurát bez Wi-fi už asi siedmy rok. Je to fakt malá tlačiareň a ide ako hodinky. Toner kupujem cca každé dva roky. V priemere tlačíme tak 10 strán/týždeň. Ale to sa mení, niekedy netlačíme dva týždňe nič a potom jej naložíme za troch. Ušetríš nejaké tie eurá a budeš mať spoľahlivú, elegantnú, malú tlačiareň.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

HP je dobrá varianta, a keď je v akcii - neváhal by som. Mám dľhé roky HP5 a šlape, aj keď je velká. Sieťová.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

HP nieje zle, mam s nim tiez dobre skusenosti. Ale wifi nepripada do uvahy, oba PC su stolne a net je tahany lan kablom

Takze ked si to porovnam s HP, tak do 130€ s lan sa nezmestim a ma aj mensie rozlisenie tlace.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

A kúpiť napríklad obyčajné HP-čko s USB 2.0 a print server redukciu? USB/RJ45

Napríklad prvé čo som našiel:
http://datacomp.sk/i-tec-lan-server-usb ... 82555.html

Niežeby tvoj výber nebol dobrý, ale snažím sa nájsť lacnejšie riešenie :) Ak sa nepodarí, tak sa pozrieme aj na niečo za tých 130
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

600 dpi je nad možnosti kancelárských požiadavok v ČB kvalite. Bohate stačí aj 300. PC v sieti a tlačiareň u PC sdieľaná. Aj USB, teraz už paralel niesú, a sieťová je dražšia. Netreba ju na 2 PC.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ale fakt, opíš schému zapojenia, pretože ak tú tlačiareň potrebuješ na dva PC, ktoré sú spojené lan káblami, tak ti stačí obyčajné USB 2.0 a zosieťovať tlačiareň klasicky cez Windows.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Shoda. Škoda investovať navyše za sieťovú tlačiareň. Aj tak by musel mať server stále v chode. Takže už 3 PC. Dáta a pošta sa núkajú. Zálohy a prístup. /preháňam, nie?/.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

jarda.j - Ja sa naozaj snažím, čítam si tvoje príspevky aj viac krát za sebou, no nikdy neviem, čo si tým chcel povedať. Tak ako to je aj v tomto prípade.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Neva. Som sieťar. Takže ide o server a sieť, Ináč to nemá zmysel. Server beží 24 hodín denne. A ostatné stanice si robia to, čo potrebujú. Sieťová tlačiareň je pripojená k servru, na mieste nezáleží - prístupná všetkým. Tak som to urobil aj v prezidentskej kancelárii, a ani tam mi nerozumeli. Ale fungovali. Keby som to písal polopatisticky, tak by som bol ani Božena Nemcová, a to niesom. :D
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ale tu nejde až tak o terminológiu, v tej som myslím celkom zdatný, ale o spôsob tvojho vyjadrovania. Neviem, ale asi nie si slovák. Niekedy mi pripadáš ako Google translator a to si tvoje príspevky čitam viac krát aby som ich pochopil. Skús trochu pocvičiť slovenčinu, prípadne píš v češtine keď ti je bližšia,, lebo tvoje príspevky nemajú zmysel. Už som ti to musel povedať, lebo to je pomaly v každej téme, do ktorej prispeješ. Určite nie som sám, kto si to všimol a komu to tak trochu vadí, pretože niekedy majú tvoje príspevky fakt že nulovú hodnotu.

Ale ok, hlavná je téma o tlačiarni, tak si počkajme na vyjadrenie zakladateľa.

//Ešte raz opakujem, že problém nie je vecnosť a snaha pomôcť, ale vyjadrovanie samotné. Polovičku z toho čo napíšeš ti nie je rozumieť alebo až keď niekto pozná problematiku a uhádne čo si asi myslel. Niekedy ani to nie.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Stáva sa, že mi občas niekto nerozumie, ale to je normálne. Niekedy idem príliš vecne a odborne. A aj snaha po slovensky. No čo už, treba hľadať podstatu problému a snahu pomáhať. :)
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

O akom serveri tocite ?? Oba PC sa na noc komplet vypinaju. Cez den, ked bezia, bezi aj router so switchom, aby bol pristup na net. Oba PC su pripojene lan kablami ku switchu. Tlaciaren teda naistalujem ako sietovu samostatne na oba PC a tlacit sa bude dat bez toho, aby musel byt ten druhy zapnuty. Teda aspon v robote nam to tak fungovalo, bez dalsieho pocitacu. A nejake prevodniky nechcem kupovat, spomaluju chod a velakrat nefunguju spravne. I ked je pravda, ze za zabudovanie sietovej karty do tlaciarne si pytaju viac ako by mali. :?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Dá sa to aj sdieľaním, ale pokiaľ chceš tlačiť z PC, kde nieje fyzicky tlačiareň, tak potrebuješ mať zapnutý aj druhý PC. Naše "škriepky" sú o inom. Ibaže by si si urobil so sieťovkou v tlačiarni sieťovú tlačiareň, potom by to išlo aj bez zapnutého PC, tlačiareň na sieti. Ja to tak mám s HP5.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ked sa tak na to pozeram, tak sietova tlaciaren je asi luxus :? Za tie iste prachy mozem mat multifunkcne so skenerom a kopirkou i ked nie taku rychlu a s duplexom, ale nevadi.
Tak nakoniec asi porozmyslam nad tymyto:
1. HP laserjat M1132 ... 127€
2. Brother DCP7030 ... 119€

Pripojim ju na tu kde sa bude castejsie pouzivat a druhe PC si ju najde v sieti a basta :D
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Dobré riešenie a prepínač. Jestvuje aj USB, ale je to o ďalšom kábli. Z obidvoch PC do prepínača a výstup na tlačiareň. Tú si vyber podľa požidavok na kvalitu - tlač/scan/color/rýchlosť/ekonomika prevádzky.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Múdre rozhodnutie. Tlačiareň s LAN by som bral iba v tom prípade ak by boli do siete pripojené aspoň tri PC. Samozrejme pokiaľ nemáš peňazí nazvyš a ako sa hovorí otáčas každú korunu, tak sa oplatí takéto riešenie viac, aké si vybral. Treba si stanoviť požiadavky a možno aj nejaký kompromis. Ja osobne kebyže idem do zdieľanej tlačiarne, tak by som si zobral to malé HP, ktoré som ti tu hodil s WiFi. Je to v porovnaní s ostatnými lacnejšie, menšie, s jedným napájacím káblom a nie si viazaný tým, že ju musíš mať pri PC alebo dĺžkou USB kábla.

Ale čo sa týka výberu, tak ja mám osobné skúsenosti iba s HP a Konica Minolta tlačiarňami. Aj keď viem o pár ľuďoch, ktorí brali aj iné značky, no nemám o nich žiadne ďalšie info ako sa im darí a či tlačiareň funguje bez problémov. Osobne neviem ako sú na tom Brother tlačiarne. Skús google či nevyhodí nejakú recenziu, prípadne nejaké reakcie užívateľov na značku Brother alebo presne ten tvoj typ.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Oživím: rozkukávam sa po ČB A4 laserovej tlačiarni. Hľadáme v kategórii úplne najjednoduchších, netreba tomu nič, iba nízku cenu samotnej tlačiarne a spotrebáku.
Napísať odpoveď