blokovany internet, ako na to?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
rrrasta
Novice
Novice

blokovany internet, ako na to?

Príspevok od používateľa rrrasta »

Caute, poradite ?

v kancli mame 7 notebookov. Net nam ide z druhej kancelarie do switchu a nase kompiky su nan napojene (na switch). kazdy komp ma svoju vlastnu ip adresu, brana, maska aj DNS su rovnake. na mojom kompe ide net neobmedzene, no na ostatnych ip adresach ide iba webmail. Ako nastavit moj pocitac, aby rozdeloval net aj do ostatnych kompov? resp, ako obist nastavenia, aby net slapal aj ostatnym? da sa to?

mam win7 aj linux

peace
rasta
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: blokovany internet, ako na to?

Príspevok od používateľa hojko »

Premostis spojenie, pripadne si nainstalujes na pocitac program na vytvorenie proxy servera a ostane PC sa budu pripajat cez tvoj proxy. Alebo este jednoduchsia vec, kupit router za 15 eur.
rrrasta
Novice
Novice

Dik za odpoved,

premostil som spojenia, spravil adhoc siet, na ktoru sa pocitace v pohode napoja lenze ... internet nejde. V nastaveniach lokalneho pripojenia sa zdielat internet neda - da sa iba, ked spojenia nie su v moste. Ako to spravit?

dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kup si router.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BlackFox »

Zdravím.Prosím hľadám pomoc ohľadom môjho Access Pointu.
Kúpili sme nedávno tento AP a naviazali na wifi router.Doteraz som bol počítačom pripevnený k routru na pevno káblom,ale teraz ked mame ten AP tak som si vzal PC do izby hore a chcel som fungovať na dialku pomocou AP.
Sieťovú kartu som si dokúpil,ale problém je ten,že každý deň keď sa pripojím na net tak je asi 5 minút v poriadku,ale z ničoho nič mi prestane PC komunikovať s AP a strácam úplne signál.
Vždy musím reštartovať cely AP,vtedy mi net znova nabehne ako predtým ale začína mi to liezť na nervy,každý deň to reštartovať.
Dosť sa do tohto nerozumiem a preto prosím o pomoc ako to vyriešiť.
Čítal som že treba AP "naviazať" na PC manuálne ale neviem ako to tu urobiť vo Windows 7.
Ďakujem pekne.
rrrasta
Novice
Novice

vyriesene. pouzil som program connectify. nechapem preco sa to nedalo nakonfigurovat cez ad hoc siet a premostene spojenia. V mrkvosofte je napisany jednoduchy postup na 3 kliky, ale riesenie je zlozite. jedine uspech bol ze sa vsetci dokazali na adhoc napojit.

dik za pomoc, peace
rasta

//autoeditácia príspevku (04 Júl 2012, 10:44)
blackfox, to vyzera ako hardwarova chyba AP
Napísať odpoveď