mylis sa, ty si len zle zvolil, regulatory su stavane sice na 12V ale ty si zvolil model ktory dava len 3W a toto je dovod preco to tebe zhorelomi-chau napísal:Nuz.. nejde to, potenciometer je stavany na 12V, takze pri napojeni dvoch fanov zhori.
FAN v burne viac ako 6500 RPM
-
shadow1310
Medium Expert
Re: FAN v burne viac ako 6500 RPM
Vravim, ze z elektrotechniky viem tak ohmov zakon.. Takze tento by cez rozdvojku 2x1,08W utiahol?
-
shadow1310
Medium Expert
tento regulator by to mal zvladat lavou zadnou, btw preco to neskusis najskor softwarovo?
Softverovo to mam vyriesene teraz, no ked budem mat dva fany na chladici cpu, neviem ci a ako ich zvladne ET6 regulovat oba, lebo reguluje len to co je napojene na CPU_FAN na doske a este to cez pwm (voltage v BIOSE som neskusal). Ak hej, neviem ci doska zvladne dva napojene fany na jeden konektor.
A ten fractal regulator mi posle uplink
A ten fractal regulator mi posle uplink
-
shadow1310
Medium Expert
doska by s tym nemala mat najmensi problem, 2x cpu fan je bezna zalezitost, a predpokladam ze tie dalsie fany budes mat zapojene solo... aku mas vlastne dosku a kolko fanov vyjma tych na cpu budes mat dokopy?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Doska nemá problém napájať viacero chladičov. Maximálne som mal 3 a fungovalo to (no nechcel som riskovať).
Teraz mám 2 zapojené v CPU_FAN konektore a fungujú len som musel nahodiť najnovší BIOS lebo doska nerozoznala 2 ventilátory korektne (nedokázala zobraziť otáčky a regulovať ich).
Teraz mám 2 zapojené v CPU_FAN konektore a fungujú len som musel nahodiť najnovší BIOS lebo doska nerozoznala 2 ventilátory korektne (nedokázala zobraziť otáčky a regulovať ich).
To uz dajako poriesim, zaujimala ma ta regulacia dvoch cez jeden potenciometer. Dik za postrehy.shadow1310 napísal:doska by s tym nemala mat najmensi problem, 2x cpu fan je bezna zalezitost, a predpokladam ze tie dalsie fany budes mat zapojene solo... aku mas vlastne dosku a kolko fanov vyjma tych na cpu budes mat dokopy?
-
dirty_roots
Light Expert
Som pripravený kúpiť ten CM HAF 912 Plus - zaujíma ma ešte či nebude nejaký problém buď so súčasným zdrojom, keď bude 450W napájať 4 fany (pokiaľ tomu dobre chápem z popisu na Alze, tak aj tie 2 voliteľné prídu v balíku?).
To na čo ma upozorňoval mi-chau v poslednom príspevku na 2.strane tohto vlákna, že môže mať môj súčasný zdroj po inštalovaní do toho HAFu krátke káble, keby som zmeral káble na mojom zdroji, ako by som pokračoval v zistení, či by to sedelo ?
Ďakujem Vám za odpovede.
To na čo ma upozorňoval mi-chau v poslednom príspevku na 2.strane tohto vlákna, že môže mať môj súčasný zdroj po inštalovaní do toho HAFu krátke káble, keby som zmeral káble na mojom zdroji, ako by som pokračoval v zistení, či by to sedelo ?
Ďakujem Vám za odpovede.
si zdroj aj dosku zo sucansej skrine vyber a skus to pozapajat tak, ze das zdroj pod dosku
-
shadow1310
Medium Expert
problem mozes mat len s kablom na napajanie cpu pokial ho budes tahat poza dosku, ten zbytok by mal byt ok. ak nebude stacit pouzijes napr:
ak to chces zmerat tak si zmeraj vysku dosky + vzdialenost napajania cpu od horneho okraja dosky a prirataj cca 15 cm (v tom je zaratana vzdialenost zdroja od zadnej steny skrine + rozdiel medzi vyskou dosky sikmym vedenim kabla poza dosku). pokial otocis zdroj, ventilatorom dolu ziskas zhruba 5 cm k dobru
Kód: Vybrať všetko
http://www.tichepc.sk/Akasa-AK-CB8-8-EXT-8-Pin-EPS12V-predlzenie-30-cm.html?arg1=001012004Re: FAN v burne viac ako 6500 RPM
Este by som podotkol, ze pokial netrpis obrnou a mas pajkovacku, tak predlzovaci kabel nepotrebujes.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Obrnou netrpim, pajkovacku mam ale nepochopil som co tym myslis
Ako by to mal spravit?
Nemas pohodlnejsie kupit jeden kablik?
Nemas pohodlnejsie kupit jeden kablik?
To ber s rezervou co som pisal.. bolo vela piva. Myslel som to tak, ze namiesto kabla za 5€ to mas za pol hodinu predlzene zadara. Napajkujes 30cm, ako som to spravil ja na nebohom fortrone. A ked si sikovny, tak to spravis celkom pekne.
-
shadow1310
Medium Expert
dirty_roots, teraz si tak prechadzam co si pisal na zaciatku, ten popis na alza si pochopil urcite zle, volitelny fan znamena ze vyrobca prenho prichystal poziciu ale v baleni urcite nie je, btw ta dlzka kabla, nepanikar zbytocne, pokial mas normalnejsi zdroj kabel by mal postacovat. HAF912 je sice paradna masivna skrinka (budes prekvapeny jej hmotnostou a hrubkou plechov, v reale je masivnejsia ako na obrazkoch) ale nie je to zas nejaka velka ozruta. Len aby si mal lepsiu predstavu co sa chystas kupit:dirty_roots napísal:Som pripravený kúpiť ten CM HAF 912 Plus - zaujíma ma ešte či nebude nejaký problém buď so súčasným zdrojom, keď bude 450W napájať 4 fany (pokiaľ tomu dobre chápem z popisu na Alze, tak aj tie 2 voliteľné prídu v balíku?).
Ďakujem Vám za odpovede.
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=W4JhOclkWNQ
http://www.youtube.com/watch?v=wNwnwo68VcI-
dirty_roots
Light Expert
Díky za vysvetlenie ohľadom tých voliteľných fanov (budem vedieť do budúcnosti) a čo sa týka toho podsvietenia, rozhodne je lepšie, keď svieti len minimálne.
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2012, 15:40)
Skrinka prišla, už napohľad vyzerá výborne, komponenty zapájam po prvýkrát, ale zatiaľ sa darí.
shadow1310: nakoniec je to presne ako si predpokladal, káble od toho môjho EVOLVE PULSE 450W sú prikrátke. Nemôžem ich ani viesť od zadu (škoda, kvôli tomu airflowu)
A určite budem potrebovať ten predlžovací kábel, ktorý si mi pridal do linku. Ostatné snáď v poriadku.
http://im9.cz/sk/iR/importprodukt-orig/ ... c2dd43.jpg - úplne napravo čo sú tie dva konektory, tak ten pod MemOK tiež nie je práve "na voľno" ale tak zapojený je.
Teraz už myslím že už sa len potrápiť s tými pinovými konektormi pre front I/O panel...
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2012, 15:40)
Skrinka prišla, už napohľad vyzerá výborne, komponenty zapájam po prvýkrát, ale zatiaľ sa darí.
shadow1310: nakoniec je to presne ako si predpokladal, káble od toho môjho EVOLVE PULSE 450W sú prikrátke. Nemôžem ich ani viesť od zadu (škoda, kvôli tomu airflowu)
http://im9.cz/sk/iR/importprodukt-orig/ ... c2dd43.jpg - úplne napravo čo sú tie dva konektory, tak ten pod MemOK tiež nie je práve "na voľno" ale tak zapojený je.
Teraz už myslím že už sa len potrápiť s tými pinovými konektormi pre front I/O panel...
-
shadow1310
Medium Expert
mrkni sa na schemu zapojenia v manualy dosky, nie je to problem, staci len trosku uvazovat