Acer Extensa 5235 - problém so spustením

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
lacr8
Novice
Novice

Acer Extensa 5235 - problém so spustením

Príspevok od používateľa lacr8 »

Zdravím!Potreboval by som poradiť!Kamarát mi priniesol notebook Acer Extensa 5235 z Win7 Home premium.Po zapnutí sa načíta logo a to je všetko,ďalej už nič.Skúšal som opravu ALT+F10 notebook to opravoval neuveriteľných 15hodín,pričom na 99 percentách to bolo asi 5 hodín a potom sa to konečne dokončilo,ale problém sa nevyriešil.Tak som skúšal opravu cez záložné DVD ktoré mi priniesol,ale žiadny výsledok,buď mi to nenabootovalo a keď jedno z piatich opravných DVD konečne nabootovalo(ostatne su asi poškodene)dal som opravu systemu,po ďalšej dlhej dobe mi vypísalo error disc.Tak som zobral môj Win7 na disku s tým že ho nainštalujem ale key na win7 dám to čo má na spodku NB.Včera večer som začal inštaláciu a dnes o 07.00h je priebeh inštalácie len na 55 percentách,takže ho už inštaluje 10 hodín.Pravdepodobne odišiel nejaký hardware,ale to ozaj neviem.Preto by som uvítal každú radu!Ďakujem!!!!!
Naposledy upravil/-a goten v 23 jún 2012, 17:09, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Zmenený názov témy.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Pomoc!!!Acer Extensa 5235

Príspevok od používateľa brm »

Môj tip: disk

Ideálne by bolo ho nejak vyskúšať.. neviem, skúsil by som nejaké LiveCD.. napríklad Ubuntu.. nabehne?

Alebo potom skúsiť stiahnúť nejaké Live CD/USB s rôznymi utilitkami určenými práve na riešenie problémov.. sa mi zdá Hirens boot.. pokukaj.
lacr8
Novice
Novice

Ďakujem za radu,Hirens boot som začal sťahovať a vytvorím bootCD,no ešte nechám nech sa inštaluje ten Win7,čo to spraví.Ozaj,dá sa ten Hirens boot spustiť aj z USB?
brm
Darca
Darca

lacr8
Novice
Novice

Ešte by som chcel vedieť,kedže som z USB ešte nebootoval,akú možnosť bootovania mám zvoliť v BIOSe,teraz mám CD/DVD.Teraz mi prebieha tá inštalácia a ešte to nechcem rušiť a nepamätám si aké sú možnosti okrem HDD a CD/DVD.Dík!
brm
Darca
Darca

No tipni si, akú možnosť tam bude treba zvoliť.. ;)
lacr8
Novice
Novice

Nóó,asi HDD,ozaj neviem.Keby bol zlý HDD,čo sa stane s Win7 keď je OEM,príde o neho?
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Nie, nemal by byť problém nainštalovať znova.
lacr8
Novice
Novice

A ako ten win7 dostanem z pokazeného HDD?
brm
Darca
Darca

lacr8 napísal:Nóó,asi HDD,ozaj neviem.
No ak chceš bootovať z HDD, zvolíš HDD.. ale Ty chceš bootovať z USB.. čiže zvolíš? Máš ešte jeden tip.. a CD/DVD to určite nie je. :)

Inak neviem, aký je toto presne notebook, ale môj cca 5-6 ročný HP notebook zvláda boot cez USB.. tak snáď aj toto to zvládne...
lacr8
Novice
Novice

Zistím si to keď budem môcť ísť do BIOS-u,zatiaľ stále inštaluje ten win7,po nejakých 12-tich hodinách je v pozícii rozbaľovania súborov systému Windows7 na 71%,keď to takto pôjde ďalej tak to bude inštalovať celý deň!Mám nachystaný ten HirensBoot ale neviem sa rozhodnúť či zrušiť inštaláciu alebo to nechám tak a uvidím čo sa stane.
brm
Darca
Darca

Keďže to trvá takto dlho, aj tak tam niečo nebude v poriadku a niečo s tým bude treba spraviť.. keď pomaly inštaluje, určite bude aj pomaly spúšťať.. pomaly robiť.. a tak. Čiže môj názor.. vykašli sa na to a choď diagnostikovať problém.

Sorry za ten bios, ale niekedy sa tu ľudia pomaly pýtajú, kde majú kúpiť mlieko. Čiže keď chceš bootovať z USB disku, musíš v biose zvoliť USB disk..
lacr8
Novice
Novice

V pohode!Pýtal som sa len preto že zatiaľ som nemohol nazrieť do BIOS-u a doteraz som používal len HDD a CD/DVD a ostatné si nepamätám,lezie mi to na nervy dva dni ho mám doma a nevyriešil som nič.Prvý deň pokus o opravu cez ALT+F10 trvalo to 15 hodín bez úspechu a od včera inštalujem win7 takisto už to bude 15 hodín,momentálne rozbaľuje na 78%.Asi to zruším,ale počkám ešte kým dokončí to rozbaľovanie a keď bude aj samotná inštalácia súborov takto pomalá tak sa na to vykašlem a skúsim nájsť závadu v HW.Keď by bol odfajčený HDD,čo si myslím aj ja že je to tak,prečo mi ho BIOS ukázal a inštalačka win7 si ho naformátovala?Mne raz odišiel HDD a BIOS mi ho nezobrazil.Ja sa problémom z HW moc nevyznám tak mi bude užitočná každá informácia.Ale zatiaľ ti veľmi ďakujem! :-)
brm
Darca
Darca

Inštalačka ten disk určite naformátovala len rýchlym spôsobom.. tj. vymazala sa úvodná tabuľka. Chcelo by to skúsiť sformátovať normálnym spôsobom, ale podľa mňa skončíš podobne - bude to robiť celý deň. Pri spúšťaní inštalácie sa nikde nepoužíva disk, iba pri samotnom kopírovaní archívov na disk a následnom rozbaľovaní týchto archívov. A tu je asi ten problém, že archív sa uloží do chybných sektorov na disku a potom odtiaľ nevie inštalačka čítať. Keby bolo dačo iné chybné, nešla by spustiť ani inštalačka. Keby boli chybné ramky, hádzalo by Ti chyby.

Mám doma jeden disk, ktorý sa tvári v poriadku, skopírujem na neho dáta plnou rýchlosťou, ale keď ich chcem prečítať alebo skopírovať odtiaľ inde.. zrazu sa sekne a kopíruje to rýchlosťou niekoľko B/s. Pri kontrole disku cez HD tune mi našlo niekoľko chybných sektorov.

Z vyššie uvedeného usudzujem, že na vine bude disk.. bude mať nejaké poškodený sektory, bude vyhadzovať nejaké chyby v SMARTe. Keby to bol klasický PC, doporučil by som Ti disk vytiahnuť a hodiť ho do dobrého kompu, v ktorom by si ho mohol pekne prekontrolovať. Neviem, či sa dá niečo také spraviť s ntb diskom a či máš na to možnosti.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Skočím do reči:
Disk v booku je klasický Sata disk len väčšinou majú na sebe pripnutú redukciu ktorú treba dať preč a získaš klasický 2.5" HDD.
lacr8
Novice
Novice

Re: Acer Extensa 5235 - problém so spustením

Vyskúšal som prejsť ten HDD cez Hirensboot vypísalo viac ako 2000 chybných sektorov.Po kontrole asi 12% hdd,vyhadzuje hlášku "Drive not ready(command failed or time out) a spodnej lište je napísané "Medium not present,insert the medium please".Asi je ten HDD načisto out!Skúsim ho prejsť ešte HDD regeneratorom.Alebo je to už zbytočné?

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2012, 8:13)
Skúsil som to aj cez HDD Regenerator,našlo pár chybných sektorov,no asi zase pri približne 12% mi vyhodilo hlášku!Hard drive is not ready!Switch off your computer,then switch it on to reset the system.After the system is reset,start the process again. Press any key to exit. If your SATA controller works in AHCI mode,change it compatible IDE mode(in the system BIOS). V BIOSE som vymenil z AHCI na IDE ale vyhodilo mi presne tú istú hlášku.Som v koncoch neviem čo robiť,ešte ani po anglicky neviem tak aby som si tú hlášku správne preložil. :-(

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2012, 8:25)
V menu HDD Regenerator,sú tri možnosti:1.Scan and repair2.Scan,but do not repair(show bad sectors)3.Regenerate all sectors in range(even if not bad).Skusil som možnosť 1.Nemám vyskúšať všetky možnosti?Robím to po prvý krát tak sa moje otázky môžu zdať smiešne.Hdd je ešte v záruke a chcem si byť istý že to nie je len softvérova chyba,aby ma v servise nemali za vola!Ďakujem!
brm
Darca
Darca

Ak Ti už našlo chybné sektory, môžeš ísť rovno reklamovať.. nič už nevymyslíš.
lacr8
Novice
Novice

Veľmi ti chcem poďakovať za všetky rady a trpezlivosť!Hneď ho idem dať reklamovať!Ešte raz dík za všetko!!!!! :-)
Napísať odpoveď