Vypadok prudu a elektricke pristroje?
Vypadok prudu a elektricke pristroje?
čaute zo včera (21.6) na dnes (22.6) u nás bola taká silná búrka, že mi v dome poistky vyhodilo a ja sa pýtam, či som dobre urobil, že som elektrické prístroje odpojil od elektriny alebo nie?
Re: Vypadok prudu a elektricke pristroje?
Vzhľadom k tomu, že píšeš na hojko, súdim, že modemy a počítače ti idú. Ergo všetko ti funguje, takže tvoje rozhodnutie určite zlé nebolo.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Tak aspoň máš istotu, že sa ti nič nepokazí.
Vždy sa môže teoreticky niečo stať. Poistky nie sú 100% ochrana.
Určite neurobíš chybu, ak kúpiš prepäťovú ochranu.
Dajú sa zohnať aj také s ochrannou internetu aj antény, takže by si sa chránil aj touto cestou.
Ešte taká otázočka. Tie spotrebiče si odpojil pred tým ako ti vyhodilo poistky alebo až po tom?
Vždy sa môže teoreticky niečo stať. Poistky nie sú 100% ochrana.
Určite neurobíš chybu, ak kúpiš prepäťovú ochranu.
Dajú sa zohnať aj také s ochrannou internetu aj antény, takže by si sa chránil aj touto cestou.
Ešte taká otázočka. Tie spotrebiče si odpojil pred tým ako ti vyhodilo poistky alebo až po tom?
Ja tiež včera večer pozeral TV.... keď zrazu niečo zaiskrilo v rohu izby, kde máme koncovku zo spoločnej antény.. momentálne sa už nepoužíva, bo IPTV... no hneď som utekal do svojej izby odpojiť PC z elektriny.. heh.

Ved boli vyhodene poistky 
v pohode, nic sa nemoze stat. Dnes ra no sa na vychode prehnala burka. Rano som odpojij pc z elektriny. Teraz som v skole a stale je odpojeny. To robievam bezne...
ked je burka nejaka fakt ze silna tak odpajam vsetko cenne zo zasuviek, hlavne otcov hudobny kutik vratane satelitu atd..
to by bola obrovska skoda
no odpojil som to po vypadku. Zato som hodil taku blbu otazku lebo neviem, ci som spravil dobre. Tak isto v tom case ked som vytvaral tuto temu, tak som bol v skole
-
spojka13
Darca
lepšia prepatovka všetko vyrieši...
a nemam ani jednu... 
ja mam takisto, ale nikdy sa nespolieham na to...
Hlavne, že sme mali prepäťovku od Belkinu, kde sľubujú náhradu škody do pár desiatok tisíc €. Rup blesk a domáce kino odpálné 
-
Michaelo
Hardcore addict
Ono na to aby sa odpálila poistka ňou musí prejsť vyšší prúd takže k nemáš 2 alebo 3 za sebou nie je to 100%tné.
Ja ale PC nikdy nevypínam. Mám ho napojený cez prepäťovú ochranu + v zdroji sú tiež rôzne ochranné prvky proti prepätiu.
Ja ale PC nikdy nevypínam. Mám ho napojený cez prepäťovú ochranu + v zdroji sú tiež rôzne ochranné prvky proti prepätiu.
otec ma v praci profi ups s prepatovou ochranou a ked im blesk udrel priamo do budovy tak ani to nepomohlo a odpieklo im hlavny vysielaci mix, netreba sa na to spoliehat, vela zalezi aj od kvality elektroinstalacie v budove
Ides ziadat to co Belkin slubuje o nahrade skody?jojinkho napísal:Hlavne, že sme mali prepäťovku od Belkinu, kde sľubujú náhradu škody do pár desiatok tisíc €. Rup blesk a domáce kino odpálné
Nie, myslíš, že by si so dohádal pravdy?test napísal: Ides ziadat to co Belkin slubuje o nahrade skody?
za pokus to stoji
urcite ano, ale zbytocna strata casu lebo oni by nieco stale vymyslali ze to nie je ich chyba, tak to chodi...
A preto koniec koncov z toho vyjdú výťazne. Zákazník to nebude riešiť 
Ja by som do toho isiel, rozhodne nemas co stratit. Ani casu by to nemalo zabrat vela, ved im len odnesies prepatovku a domace kino. Potom mozno par telefonatov, povyhrazanie sa SOIkou a uvidis 
-
uplink
VIP
Bola tá UPS inštalovaná odborníkom s VŠ a certifikátom? Ak nie, nedajú Ti ani cent. Tie záruky sú len reklamný ťah pre plebs, reálnym firmám to nikdy nepoistia a dajú im kvalitné UPSky, ktoré nesľubujú ani cent keď za nimi vyhorí aj celé plato serverov.