Struts2, Spring alebo nieco ine?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Struts2, Spring alebo nieco ine?

Príspevok od používateľa javatar »

Chystam sa pustit do jedneho weboveho projektiku a kedze so server-side jazykov viem len javu tak by som rad zvolil neaky schopny framework.

Poziadavky:
1. Lahko implementovatelny graficky design
2. Rozumne principy
3. Primerane narocny na naucenie
4. Rata sa s dodatocnym vyvojom

DBS som zvolil postgre, samotny model bude mat odhadom 20-30 tabuliek, architekturu chcem riesit stylom (vymenovane odspodu): data -> vrtsva postgre osetrujuca biznis logiku -> pripadne rozsirenie logiky a zobrazovanie (java)

Skusenosti mam tak este so Struts1 ale to bolo davno a potencial frameworku tam bol znacne nevyuzity.
Pripustam kombinovanie frameworkov (ak je mozne a vhodne) a budem vdacny aj za ine postrehy ku projektu, schopne tutorialy a pod.

Live long and prosper. :smt006
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Struts2, Spring alebo nieco ine?

Príspevok od používateľa axxis »

Ja osobne som robil s Java Server Faces, ktory funguje IMO rozumne a nie je tazky na naucenie. Kombinoval som to spolu s JPA ale tomu (ako aj hybernate) by som sa mozno vyhol, lebo vedu k neskutocnemu spomaleniu programu. A popravde, ak si napises nejake vlastne rozumne ORM tak Ti to nezaberie az o tolko viac casu.

Zlaty LINQ :wink:
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

tak jpa/hibernate je vpodstate standard. ak sa fetchuje cca len to co potrebujes a vyhnes sa n+1 problemu tak to nie je az o tolko pomalsie aby sa to vo vecsine aplikacii neoplatilo pouzit.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ropman napísal:tak jpa/hibernate je vpodstate standard. ak sa fetchuje cca len to co potrebujes a vyhnes sa n+1 problemu tak to nie je az o tolko pomalsie aby sa to vo vecsine aplikacii neoplatilo pouzit.
I call it shananigan!

Ak chces pouzit akykolvek DB ramec okrem LINQu v kombinacii SQL serverom then you´re gonna have a bad time. JPA kludne spomali dotazovanie aj o 900% :) (hybernate je lepsi)A dokial si take nieco este nevidel tak si to otestuj na systeme s 30 tabulkami, ktore zamysla on ked v kazdej bude okolo 10 000 zaznamov. :wink:
Prílohy
hojkoDB.png
hojkoDB2.png
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

nikde som nenapisal ze sa to nespomali. to mu mozes rovno aj napisat nech to robi v c++, ved java je pomalsia, tak preco ju pouzivat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Lebo vyvijat webovicu v C++ je ciste sado-maso.
Axxis: Podla tohto je ale posledny update JSF pred rokom a pol a licencne podmienky by som si tiez musel podrobne prestudovat. Ale kuknem to. Dik.

Ropman: Ak ORM tak hybernate. Ale nemyslim si, ze bude potrebny. Mozno v buducnosti.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Btw. viem, ze to moze zniet trochu z cesty, ale rozmyslal si niekedy nad tym, ze skusis ASP.NET? Lebo ja som tiez zacinal hlaven ako java programator, ale raz som sa zoznamil s vecami od MS tak uz som sa ich nepustil. Je to super jednoduche a neskutocne silne.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Trochu offtopic ale: vyvijat webapp v C++ sa da uplne pohode a bez namahy pomocou GTK3, ale osobne som to este neskusal.
A takisto sa daju robit aj desktopove aplikacie v PHP.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

harrison314 napísal:Trochu offtopic ale: vyvijat webapp v C++ sa da uplne pohode a bez namahy pomocou GTK3, ale osobne som to este neskusal.
A takisto sa daju robit aj desktopove aplikacie v PHP.
A tak isto sa da operacny system napisat v TeX-u. Ale len preto, ze sa nieco da este neznamena, ze by si to tak mal robit, alebo ze z toho bude uzitok :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

axxis napísal:A tak isto sa da operacny system napisat v TeX-u. Ale len preto, ze sa nieco da este neznamena, ze by si to tak mal robit, alebo ze z toho bude uzitok :)
Ja sa nechcem hadat, skor som to uvadzal ako zaujimavost ved weby sa daju pisat aj v Haskelly (to si chcem raz skusit ). A dnesne treny niesu v efektyvnosti kodu ale richlosti vyvoja aplikacii ( pri Ruby on Rails je Java ako assembler ).
A podla mna je dobre poznat tych technologii viac a ku konkretnemu pripadu zvolit vhodnu technologiu, napriklad obcas sa hodia noSQL databazy, obcas semanticke ( grafove ) databazy a obcas ani ORM neni treba.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

axxis napísal:Btw. viem, ze to moze zniet trochu z cesty, ale rozmyslal si niekedy nad tym, ze skusis ASP.NET? Lebo ja som tiez zacinal hlaven ako java programator, ale raz som sa zoznamil s vecami od MS tak uz som sa ich nepustil. Je to super jednoduche a neskutocne silne.
Uvodne naklady na projekt su velmi relevantne a preto java+linux+postgre. Uz len MS server licencia je dost palka.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:Uvodne naklady na projekt su velmi relevantne a preto java+linux+postgre. Uz len MS server licencia je dost palka.
Ak neriesis nieco naozaj mega tak mozes ist na nejaky hosting alebo pouzivat express veci zadara, inac migrate na Azure co je neskutocna technologia a velice lacna.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

No hlavne ak sa to rozbehne tak bude minimum prejst z VM za 10evri na VM za 100 alebo rovno na dedikovanu. Ono ja ti verim, ze ASP.NET je sikovny (spolubyvajuci v nom dost robil takze mam priame dobre referencie nan) ale tak ja si musim vystacit s cim viem a zaroven ratat s rozsirovanim. A to java splna. Ale dik za tip, odporucim ked bude potrebovat niekto iny.
Napísať odpoveď